Neler Yeni

ASUS RX 470 MINING 4G VBIOS Mod ve Undervolt Sonuçları

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Selamlar. 2 gün önce 800 TL'ye Adeksstore'dan 2. el, 6 ay miningte kullanılmış ASUS RX 470 MINING 4G model kartı aldım. Vega'yı sattığımdan bir süre bu arkadaşla idare edeceğim. İlk olarak Samsung belleğe uygun ASUS RX 570 Expedition 4G VBIOS'u bulup yükledim:

1.png

Ardından biraz undervolt ve underclock yaptım. Faz başına tek mosfet var bu modelde, biraz da şart.

4.png

bellek.png

Ve test zamanı :) Test aracı olarak Unigine Superposition kullandım.
  • 1080P Extreme
dsf.png

• 1080P High
3.png

Görüldüğü gibi fanlar %55 civarlarında olmasına rağmen maksimum sıcaklık 56 derece oldu. Güç tüketimi de gözlemlediğim kadarıyla 70W civarlarındaydı. Kart bulmanın zor olduğu bu zamanlarda mining model kartlar kesinlikle değerlendirilebilir. Yanında riser kart da geldi, elbette işime yaramayacağımdan satacağım. Toplam fiyattan düşersek 750 TL'ye denk gelmiş olacak. Kartta beni en şaşırtan kısım termal performansı oldu. Cidden bu kadar serin çalışmasını beklemiyordum. Performansından şimdilik memnunum. Tek problem DVI-D ile bağlandığından resmi FreeSync desteği yok ve kartta tek çıkış var. Elbette DVI-D üzerinden FreeSync zorlanabilir ancak dual link kablo gelene kadar bekleyeceğim.

Kart yeni değil zaten, incelemeden çok deneyimlerimi paylaşayım dedim :) Okuduğunuz için teşekkürler. İyi forumlar!

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
RX 570 diye satın 1500'e. :D

Yeni kart olarak ne düşünüyorsunuz? Elinize sağlık.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@MisakiTaro 1500 TL etmez herhalde :D Stoklar düzelince 3060 Ti veya RX 6700 bakacağım.

Erik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Ahmet Karpat
Selamlar. 2 gün önce 800 TL'ye Adeksstore'dan 2. el, 6 ay miningte kullanılmış ASUS RX 470 MINING 4G model kartı aldım. Vega'yı sattığımdan bir süre bu arkadaşla idare edeceğim. İlk olarak Samsung belleğe uygun ASUS RX 570 Expedition 4G VBIOS'u bulup yükledim:

Alıntıyı görüntüle

Ardından biraz undervolt ve underclock yaptım. Faz başına tek mosfet var bu modelde, biraz da şart.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

• 1080P Extreme
Alıntıyı görüntüle
  • 1080P High
Alıntıyı görüntüle

Görüldüğü gibi fanlar %55 civarlarında olmasına rağmen maksimum sıcaklık 56 derece oldu. Güç tüketimi de gözlemlediğim kadarıyla 70W civarlarındaydı. Kart bulmanın zor olduğu bu zamanlarda mining model kartlar kesinlikle değerlendirilebilir. Yanında riser kart da geldi, elbette işime yaramayacağımdan satacağım. Toplam fiyattan düşersek 750 TL'ye denk gelmiş olacak. Kartta beni en şaşırtan kısım termal performansı oldu. Cidden bu kadar serin çalışmasını beklemiyordum. Performansından şimdilik memnunum. Tek problem DVI-D ile bağlandığından resmi FreeSync desteği yok ve kartta tek çıkış var. Elbette DVI-D üzerinden FreeSync zorlanabilir ancak dual link kablo gelene kadar bekleyeceğim.

Kart yeni değil zaten, incelemeden çok deneyimlerimi paylaşayım dedim :) Okuduğunuz için teşekkürler. İyi forumlar!
Şans işi bu işler Maalesef bütün Mining kartları bu kadar temiz olmuyor...

Emre Ortamevzi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
713
İsim
Emre Ortamevzi

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

• 1080P Extreme
Alıntıyı görüntüle
  • 1080P High
Alıntıyı görüntüle

Hocam hangi modeli aldınız rx 470?

PROZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Hazer Enes Bozkurt
3500e satar 8 gb ise.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
900 TL'den gidiyor.
Stoklar ve fiyatlar düzelene kadar satmayı düşünmüyorum açıkçası.
Şans işi bu işler, maalesef bütün mining kartları bu kadar temiz olmuyor.
2 sene kullanılmış bir kart alınmaz tabii ancak 6 aylık olunca şans vereyim dedim :)
Hocam hangi modeli aldınız RX 470?
3500'e satar 8GB ise.
4GB kart.

Top Bottom