- Bütçe
- 8500
Arkadaşlar merhaba, ben bir bilgisayar alma dönemindeyim ve yardıma ihtiyacım var. Bütçem maksimum 8500 TL. İlk olarak Asus Tuf Gaming F15 İntel i5 10300h 8gb 1tb ssd gtx1650ti olan modeli düşünüyordum. Fiyatı indirimle beraber 7999 TL idi.Testlerini incelediğimde sıcaklık değerleri de gayet ideal seviyede (70-80 derece). Donanım Arşivi kanalında yayınlanan videodan sonra Hp Pavilion serisi de açıkçası aklımı cezbetti. O videodaki 6999TL'ye satılan model şu an olmadığı için başka bir konfigrasyona sahip modelini söylemek istiyorum. Şu an Hepsiburada.com'da 7999TL'ye Hp Pavilion Amd Ryzen 5 5600h 16gb 512gb ssd rtx3050 modeli satılmakta. Ancak bu sistemin hemen hemen aynısı sadece 8gb ram bulunan sistemin incelemesini izlediğimde sıcaklıkların 90 dereceye kadar çıktığını hatta daha da arttığını gördüm. Siz olsanız daha stabil sıcaklığa sahip ancak işlemci, ekran kartı ve ram bazında bir tık eksik olan Asus'u mu yoksa daha fazla sıcaklıkta çalışan ama daha donanımlı Hp markasını mı seçersiniz? Bunların dışında önerdiğiniz başka marka olur mu? Bu arada Elektrik Elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Bu nedenle belli başlı bilgisayar programlarını hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalıştırması çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim