Neler Yeni

Öneri Asus Tuf Gaming mi Hp Pavilion mu?

Slayer06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Tahir Can İPEK
Bütçe
8500
Arkadaşlar merhaba, ben bir bilgisayar alma dönemindeyim ve yardıma ihtiyacım var. Bütçem maksimum 8500 TL. İlk olarak Asus Tuf Gaming F15 İntel i5 10300h 8gb 1tb ssd gtx1650ti olan modeli düşünüyordum. Fiyatı indirimle beraber 7999 TL idi.Testlerini incelediğimde sıcaklık değerleri de gayet ideal seviyede (70-80 derece). Donanım Arşivi kanalında yayınlanan videodan sonra Hp Pavilion serisi de açıkçası aklımı cezbetti. O videodaki 6999TL'ye satılan model şu an olmadığı için başka bir konfigrasyona sahip modelini söylemek istiyorum. Şu an Hepsiburada.com'da 7999TL'ye Hp Pavilion Amd Ryzen 5 5600h 16gb 512gb ssd rtx3050 modeli satılmakta. Ancak bu sistemin hemen hemen aynısı sadece 8gb ram bulunan sistemin incelemesini izlediğimde sıcaklıkların 90 dereceye kadar çıktığını hatta daha da arttığını gördüm. Siz olsanız daha stabil sıcaklığa sahip ancak işlemci, ekran kartı ve ram bazında bir tık eksik olan Asus'u mu yoksa daha fazla sıcaklıkta çalışan ama daha donanımlı Hp markasını mı seçersiniz? Bunların dışında önerdiğiniz başka marka olur mu? Bu arada Elektrik Elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Bu nedenle belli başlı bilgisayar programlarını hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalıştırması çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim

Ekler

• Screenshot_2021-09-04-23-50-13.png
    Screenshot_2021-09-04-23-50-13.png
    744.9 KB · Hit: 73
  • Screenshot_2021-09-04-23-49-24.png
    Screenshot_2021-09-04-23-49-24.png
    1 MB · Hit: 95
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
tabikide asus hp lerde ısınma sorunu var

Slayer06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Tahir Can İPEK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki laptop soğutucularının herhangi bir yararı olur mu? Çünkü gerçekten donanımsal olarak çok güzel bir bilgisayar ama dediğiniz gibi sıcaklık en büyük dert ve bütün bu güzellikleri geri plana atabilecek kadar güçlü bir etmen.

Úrsula Corberó

80+ Bronze
Bence hp ve güzel bir laptop soğutucusu düşünülebilir.

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Arkadaşlar merhaba, ben bir bilgisayar alma dönemindeyim ve yardıma ihtiyacım var. Bütçem maksimum 8500 TL. İlk olarak Asus Tuf Gaming F15 İntel i5 10300h 8gb 1tb ssd gtx1650ti olan modeli düşünüyordum. Fiyatı indirimle beraber 7999 TL idi.Testlerini incelediğimde sıcaklık değerleri de gayet ideal seviyede (70-80 derece). Donanım Arşivi kanalında yayınlanan videodan sonra Hp Pavilion serisi de açıkçası aklımı cezbetti. O videodaki 6999TL'ye satılan model şu an olmadığı için başka bir konfigrasyona sahip modelini söylemek istiyorum. Şu an Hepsiburada.com'da 7999TL'ye Hp Pavilion Amd Ryzen 5 5600h 16gb 512gb ssd rtx3050 modeli satılmakta. Ancak bu sistemin hemen hemen aynısı sadece 8gb ram bulunan sistemin incelemesini izlediğimde sıcaklıkların 90 dereceye kadar çıktığını hatta daha da arttığını gördüm. Siz olsanız daha stabil sıcaklığa sahip ancak işlemci, ekran kartı ve ram bazında bir tık eksik olan Asus'u mu yoksa daha fazla sıcaklıkta çalışan ama daha donanımlı Hp markasını mı seçersiniz? Bunların dışında önerdiğiniz başka marka olur mu? Bu arada Elektrik Elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Bu nedenle belli başlı bilgisayar programlarını hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalıştırması çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim
HP almanız daha mantıklı olur, sıcaklığı 90'ı geçmiyor. Soğutucu falan alırsın belki 85'e düşürürsün. Çünkü aynı fiyatı verip dağ kadar donanım farkı var.

Slayer06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Tahir Can İPEK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben olsam hp alırdım
HP almanız daha mantıklı olur, sıcaklığı 90'ı geçmiyor. Soğutucu falan alırsın belki 85'e düşürürsün. Çünkü aynı fiyatı verip dğ kadar donanım farkı var.
Bence hp ve güzel bir laptop soğutucusu düşünülebilir.
Tavsiyeleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Aslında konuyu açmadan önce Hp'ye olumlu bakıyordum ancak pek bilgili olmadığımdan ve hayatımda ilk defa bilgisayar satın alacağımdan biraz endişelendim ve danışmak istedim. Umarım stoklar 2 gün içerisinde tükenmeden yetişebilirim. Tekrar ve tekrar yardımlarınız için teşekkürler.

Çepni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Enbiya İlitli
Asus TUF serisi kullanıyorum lakin 2019 model. Soğutmasından memnun değilim kasası paramparça oldu. HP öneririm.

Slayer06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Tahir Can İPEK
Asus TUF serisi kullanıyorum lakin 2019 model. Soğutmasından memnun değilim kasası paramparça oldu. HP öneririm.
Sanırım Asus Tuf Gaming A15 serilerinde ısınma sorunu var diye biliyorum. Sizinki de o seriden mi yoksa F15 serisi mi

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Asus tuf soğutma için daha iyi diyebilirim.
ama HP daha performanslı dikkatli kullanacaksanız HP alın.
ve termal macununu çok kaliteli bir macunla yenileyin her seferinde.

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi
Hp daha performanslı rtx ve dlss de var ben hp olanı tercih ederdim

Çepni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Enbiya İlitli
Sanırım Asus Tuf Gaming A15 serilerinde ısınma sorunu var diye biliyorum. Sizinki de o seriden mi yoksa F15 serisi mi
Benimki FX504GD.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Belirtmem gerek çokta kötü değil fakat çokta iyi gelmedi ama kasası gerçekten berbat. Kapağı sadece indirip kaldırmakla 1 senede menteşeler pert oldu. Şuanda monitör ile kullanıyorum. Yenilerde bu problem var mı, bilmiyorum.

Top Bottom