Neler Yeni

Çözüldü✓ ASUS TUF GAMING Monitör Hz Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Derici
Merhaba arkadaşlar!

iki gün önce gaming.gen.tr'den ASUS'un "TUF GAMING VG27AQ1A 27" 170Hz 1Ms IPS G-Sync QHD" isimli monitörünü satın aldım. Henüz kasam olmadığı için monitörü denemek adına hdmı ile laptopuma bağladım. Monitörün bağdaştırıcısına girdiğim zaman Hz değerinin en fazla 60Hz olduğunu gördüm. Monitörün özelliklerinden birisi 170Hz olmasıydı. Sizce monitörümde bir sıkıntı olabilir mi, yoksa laptopta hdmı ile denediğim için mi Hz değerini arttıramıyorum?

Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi forumlar.

NORRRMAAANNN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Mustafa Aydemir
Merhaba arkadaşlar!

iki gün önce gaming.gen.tr'den ASUS'un "TUF GAMING VG27AQ1A 27" 170Hz 1Ms IPS G-Sync QHD" isimli monitörünü satın aldım. Henüz kasam olmadığı için monitörü denemek adına hdmı ile laptopuma bağladım. Monitörün bağdaştırıcısına girdiğim zaman Hz değerinin en fazla 60Hz olduğunu gördüm. Monitörün özelliklerinden birisi 170Hz olmasıydı. Sizce monitörümde bir sıkıntı olabilir mi, yoksa laptopta hdmı ile denediğim için mi Hz değerini arttıramıyorum?

İyi forumlar.
hocam ayarlardan monitoru sectiniz mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Derici
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• Ekran1.JPG
    Ekran1.JPG
    76.6 KB · Hit: 169
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Burak Batak
Twitter
BurakBatak7
Facebook
burak.batak.7
Bende de 165hz monitör var windows güncellemelerini atıp amd sitesinden son driveri kurunca 165 seçeneği gelmişti. Bunları yapmadan önce 60 vardı sadece. Kasanız geldiğinde ve doğru kablo ile bağladığınızda istediğiniz sonucu alırsınız diye düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Derici
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam sen bu monitoru niye 1440p de kullanıyorsun :D 1080p düşür sorun çözülecek
Nasıl yapacağım hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende de 165hz monitör var windows güncellemelerini atıp amd sitesinden son driveri kurunca 165 seçeneği gelmişti. Bunları yapmadan önce 60 vardı sadece. Kasanız geldiğinde ve doğru kablo ile bağladığınızda istediğiniz sonucu alırsınız diye düşünüyorum
Anladım hocam. Çok teşekkür ederim. Umarım dediğiniz gibi olur bende de.

NORRRMAAANNN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Mustafa Aydemir
bu da muhtemel

Nasıl yapacağım hocam?

Anladım hocam. Çok teşekkür ederim. Umarım dediğiniz gibi olur bende de.
ekrana gel çözünürlüğü 1080pye düşür sonra tak 170hze takır takır çalışacak

ersevinn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Ersevin
dostum bilgisayarı bi kur bakalım. sonra ekran kartı driverini kullan. + olarak laptop desteklemiyorsa zaten göremezsin bir + olarakta zaten display portla bağlanmalısın o hz leri görebilmen için

DoguSglm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Doğukan Sağlam
Merhaba arkadaşlar!

İyi forumlar.
Ben acerin 165 hz monitör ünü kullanmıştım gt 730 ekran kartına hdm ile bağladığımda 60 hz vermişti İnternet cafeye götürüp Bi kasaya displayport ile bağladığımda 165 geldi imkanın varsa Bi denemeni tavsiye ederim

Aynı şekil laptoba da hdm ile bağladığımda 60 verdi kablo dan dolayı da olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Derici
Genel görüş sorunun hdmı kablo ve laptop ile ilgili olabileceği yönünde. Kasayı aldığım zaman displayport ile monitörü bir daha deneyeceğim. Cevaplar için teşekkür ederim. Konuyu çözüldü olarak işaretliyorum. İyi forumlar.

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız
bu da muhtemel

ekrana gel çözünürlüğü 1080pye düşür sonra tak 170hze takır takır çalışacak
Ne alakası var hocam monitör 144 Hz 170 Hz overclock yapılabilir.çözünürlük ile alakası yok.Arkadaş FPS dememiş.Display port ile bağlayın Hz değeriniz artacaktır

Top Bottom