Neler Yeni

Yardım ASUS TUF GAMING X570-PLUS Anakart 8pin CPU güç bağlantısı ile çalışır mı ?

SorumVar

80+
Selamlar herkese .

Öncelikle eski bilgisayarımdan çıkma parçaları ve yeni toplayacağım pc parçalarını yazayım.

Elimdeki malzemeler:
-Corsair CS750M PSU ( sadece 8 pin CPU güç çıkışı bulunuyor)
-1T ssd (Samsung Evo sata3)
-1T HDD
- Asus Strix AMD radeon R9 390 Ekran kartı (şimdilik bu ekran kartını kullanacam ileride, 3-5 ay sonra 2070 S alabilirim yada 5600xt alıp 3000 serisi bir nvidia ekran kartınıda bekleyebilirim şimdilik orası muallakta )
-Asus TUF VG27WQ (27inc , 2k ve 165Hz bir monitör)

Şu an alacağım parçalar :
-Asus TUF Gaming X570-PLUS
-AMD Ryzen 7 3700X
-Adata XPG Spectrix S40G 512GB M.2
-Corsair Vengeance RGB 2*8 3600mhz
-CORSAIR iCUE 220T RGB Airflow

Elimde bulunan 750W PSU sadece 8 pin CPU bağlantısı var ama alacağım anakart 8+4 pin CPU bağlantısı istiyor.
Soruların şunlar ;
1- Ben bu anakarta sadece 8 pin PSU bağlantısı takarak çalıştırabilirmiyim ?
2- Pci e (6+2) kabloyu Cpu (4+4) kabloya dönüştüren aparatlar varmıdır ? Bu ürünleri kullanabilirmiyim ?
3- Öneriniz nedir yeni bir PSU mu almam gerek . Eğer gerekiyorsa bu 12 pin CPU çıkış veren 1000tl geçmeyecek bir PSU önerebilir misiniz? ?

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.

Tremolo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Burak Akkaya
Hocam kullanabilirsiniz. Ancak overclock yapacaksanız sorun yaratabilir :confused:

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Normalde kullanabiliyorsunuz. Ancak 8+4'ün hepsi dolu olsaydı çok daha iyi olurdu.

SorumVar

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam peki ne yapmalıyım yakında b550 gelecek aynı modelin b550 anakartınıda alabilirim fakat fiyatları yakın olacak diyorlar. Bu yüzden x570 daha mantıklı geldi bana ama bende PSU yok paradoksa sokuyor bu durumda beni o_O

Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Sercan Çil
Yüksek derecede bir O.C yapmayacaksan, kendi düzeyinde kullanım için yeterli olmakla beraber bir sıkıntı olmaz. Kendi kullandığım X570 Aorus Elite'de 8 pin mesela. Aklında soru işareti kalmasın istiyorsan; genelde Gigabyte'ın modelleri 8 pin ve gayet iyi besliyor bu şekilde. Kullandığım model 1 tık daha kalitelidir TUF modeline göre, düşünebilirsin.

SorumVar

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normalde kullanabiliyorsunuz. Ancak 8+4'ün hepsi dolu olsaydı çok daha iyi olurdu.
4 yıllık bir pc kullanıyorum normalde MSI Z87I gaming Ac anakartım işlemcimde i5 4460 idi artık yavaştan değiştimem gerektiğinden yeni bir pc topluyorum işin aslı .
Yüksek derecede bir O.C yapmayacaksan, kendi düzeyinde kullanım için yeterli olmakla beraber bir sıkıntı olmaz. Kendi kullandığım X570 Aorus Elite'de 8 pin mesela. Aklında soru işareti kalmasın istiyorsan; genelde Gigabyte'ın modelleri 8 pin ve gayet iyi besliyor bu şekilde. Kullandığım model 1 tık daha kalitelidir TUF modeline göre, düşünebilirsin.
O markanın 8 pinlik modelinede baktım lakin güncel fiyatı 2.1bin tl ve gereksiz yüksek bir fiyat gibi geldi bana.

Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Sercan Çil
4 yıllık bir PC kullanıyorum normalde MSI Z87I gaming Ac anakartım işlemcimde i5 4460 idi artık yavaştan değiştimem gerektiğinden yeni bir PC topluyorum işin aslı .

O markanın 8 pinlik modelinede baktım lakin güncel fiyatı 2.1bin TL ve gereksiz yüksek bir fiyat gibi geldi bana.

2100 TL yüksek zaten, ben 3 hafta önce 1800TL'ye aldım.

Kneeford

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Mete
sorun olmaz illa istiyorsanız rm 750 bakabilirsiniz ayrıca bütçeniz yetiyorsa xpg battlecruiser kasa öneririm daha geniş ve ferah

Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Sercan Çil

SorumVar

80+
2100 TL yüksek zaten, ben 3 hafta önce 1800TL'ye aldım.
AA çok güzel güle güle kullanın.Size soru sormak isterim kullandığınız anakartla alakalı OC yapabiliyormusunuz 8pin olmasına rağmen memnunmusunuz nasıl bir anakart. Gerçi yine asus alacam ben sanırsam hem fiyatı uygun hemde bir çok cevaplayan arkadaş 8pinle kullanabileceğimi söylediler.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
B550 beklemek daha mantıklı olacaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Sercan Çil
AA çok güzel güle güle kullanın.Size soru sormak isterim kullandığınız anakartla alakalı OC yapabiliyormusunuz 8pin olmasına rağmen memnunmusunuz nasıl bir anakart. Gerçi yine Asus alacam ben sanırsam hem fiyatı uygun hemde bir çok cevaplayan arkadaş 8pinle kullanabileceğimi söylediler.

Teşekkürler.
Hangisi hoş geliyorsa onu alın. Gigabyte yılların markası zaten, ASUS MSI arasında geri kaldığı bir yan yok, belki kimi konularda daha deneyimli de olabilir. Bu sebeple buna güvenerek MSI kullanan biriyken, yeni sistemde Gigabyte'a geçiş yaptım.

Henüz O.C denemedim çünkü böylesine bir sistemde ihtiyaç yok ama internetteki performansları hoşuma gitti. Uygulama, sürücü desteği vs. olarak diğer markalarla fark yok denebilir zaten. Mosfet, soğutma kalitesi olarak yabancı forumların incelemesinde TUF X570 modelinden 1 kademe daha iyi olduğuna şahit oldum. O.C modelinde de geri planda kalmasıyla ilgili bir durum söz konusu değil çünkü zannedersem ihtiyacı olan gücü 8 pinden zaten alabilmekte. Yoksa belirgin bir şekilde ikisinin arasında fark yok. Geriye kalan tek şey zevk meselesi.

SorumVar

80+
sorun olmaz illa istiyorsanız rm 750 bakabilirsiniz ayrıca bütçeniz yetiyorsa xpg battlecruiser kasa öneririm daha geniş ve ferah
Şimdilik elimdeki Psu ile devam edecem sanırım , kasa konusundada önerdiğiniz kasa büyük geldi gözüme benim alacağım küçük bir kasa hemde havalandırmasını iyi olarak yorumlamış bir çok youtuber.

Top Bottom