Neler Yeni

Yardım Asus tuf i7 rtx 3060 gpu ısınma sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Süleyman Çoşkun
Arkadaşlar 2 ay önce trendyoldan resmi asus distribitör garantili bir laptop aldım zaten model bilgisi fotoğrafta mevcut .Bilgisayarı çok normal kullanıyorken (chrome vb şeyler açık sadece) gpu sıcaklığının bu kadar olması normal mi ? Oyun olarak sadece fifa23 yükledim onuda 5-6 defa oynamışımdır yani hiç hor kullanmadım gayet dikkat ediyorum sizce ne yapmalıyım ?
Ekran görüntüsü 2023-06-01 205758.png

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Mertol
Burda gösterilenleri yap kapatmak yerine etkini de seçebilirsin ama kapalıyken daha da serin oluyor

Ekstra olarakta
Buradan 'show all'a tıkla ve armouary crate uninstallı indir ve çalıştır. Daha sonrasında aşağıdaki linkten ekranı biraz aşağı kaydır ve download appe tıkla indir ve çalıştır.
Daha sonrasında altta ki kutucuktan başlangıçta çalıştırı seç. Ekstra butonundan bazı ayarlamaları da yapabilirsin. Şuna da söyliyeyim bilgisayar şarjdayken seçtiğin ayarları şarja taktığında otomatik olarak ayarlıyor. Şarjdan çektiğinde de şarjda değilken nasıl ayarladıysan ona dönüyor tavsiyem her şeyi otomatiğe ayarla

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Süleyman Çoşkun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Burda gösterilenleri yap kapatmak yerine etkini de seçebilirsin ama kapalıyken daha da serin oluyor

Ekstra olarakta
Buradan 'show all'a tıkla ve armouary crate uninstallı indir ve çalıştır. Daha sonrasında aşağıdaki linkten indir ve çalıştır.
Daha sonrasında altta başlangıçta çalıştırı seç. Ekstra butonundan bazı ayarlamaları da yapabilirsin. Şuna da söyliyeyim bilgisayar şarjdayken seçtiğin ayarları şarja taktığında otomatik olarak ayarlıyor. Şarjdan çektiğinde de şarjda değilken nasıl ayarladıysan ona dönüyor tavsiyem her şeyi otomatiğe ayarla
çok teşekkürler hepsine bakıp denicem

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Mertol
çok teşekkürler hepsine bakıp denicem
Ekstra olarak eklediğim uygulama armoury crate yerine gelecek haberiniz olsun. Kurupta armouary tuşuna bastığında çalışmasını da isterseniz 3 4 dk daha uğraşmanız gerekecek. Yapcağım derseniz anlatayım onu da

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Süleyman Çoşkun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekstra olarak eklediğim uygulama armoury crate yerine gelecek haberiniz olsun. Kurupta armouary tuşuna bastığında çalışmasını da isterseniz 3 4 dk daha uğraşmanız gerekecek. Yapcağım derseniz anlatayım onu da
Hocam çok teşekkürler bugün tüm işlemleri yaptım gerçekten faydası oldu cpu genelde 45lerde , stres testinde de sorun yok .
Bi sorunum daha var o da fan , yani fan her 2-3 dk de bir 3 dk boyunca çalışıyor ses artık beynimi yıpratıyor yani çok zorlanarak çok yüksek ses değil ama bence biraz yüksek ve sıcaklık aşırı normalken bilgisayar boştayken bu neden olabilir normal mi ? Genel de araştırdığım da bios güncellemesi gerekebilir falan diyorlar sizin bir bilginiz var mı ?

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Mertol
Hocam çok teşekkürler bugün tüm işlemleri yaptım gerçekten faydası oldu cpu genelde 45lerde , stres testinde de sorun yok .
Bi sorunum daha var o da fan , yani fan her 2-3 dk de bir 3 dk boyunca çalışıyor ses artık beynimi yıpratıyor yani çok zorlanarak çok yüksek ses değil ama bence biraz yüksek ve sıcaklık aşırı normalken bilgisayar boştayken bu neden olabilir normal mi ? Genel de araştırdığım da bios güncellemesi gerekebilir falan diyorlar sizin bir bilginiz var mı ?
MyAsus uygulamasını indirdiyseniz güncelleştirmeleri kontrol edin. İndirmediyseniz de microsoft store yada google üzerinden indirebilirsiniz.

Bu durum şarjdayken oluyorsa yüksek ihtimalle cihaz dengeli modda olduğu içindir. Günlük işlerinizde modu sessize çekebilirsiniz. Oyun oynarken de Turbo yada dengeliye alırsınız.

Top Bottom