Yardım ATK Blazing Sky X1 Ultra Mouse'um 8K'da FPS drop yaşatıyor.

BugFinder

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar arkadaşlar. ATK Blazing Sky X1 Ultra Mouse'um 8K'da FPS drop yaşatıyor. Program olarak indirdim o şekilde kullanıyorum. Kutu içinden çıkan dongle ile kullanıyorum. Bilgisayarımın özellikleri aslında bence iyi. Ryzen 7 9800x3d işlemcimi X870 Aorus Elite WIFI7 anakartımda 2x32GB 5600Mhz Ramlerim ve PNY RTX 5070TI ekran kartım ile birlikte kullanıyorum. Deepcool LS720 SE 360mm sıvı soğutmam var. Çift ekran kullanıyorum ikisi de 2k çözünürlükte. Lol'de, FiveM'de aynı şekilde 8k ya çektiğimde drop oluyor anlık olarak darboğaz gibi. Fakat görev yöneticisinde yüksek kullanımlar olmuyor. Bu sorunu aranızda yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Cevaplarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam nokta atışı olmayacak ama birkaç bilgi vereyim, yardımı dokunur diye tahmin ediyorum.

1. 8khz farenin max raporlama hızı, yani fare sürekli bu hızda raporlamıyor. Bu hıza genelde ani ve hızlı hareketlerde çıkar, bunları denetim masasında tekrarlaman zor olabilir ama fareyi güzelce hareket ettirirsen belki tekrarlayabilirsin. Tabii ki oyunda bu işlemciyi ekstra zora sokabilir.

2. Şahsen aynı modeli modeli 2/4khz de kullanıyorum, 7500f ile hiç sorun olmuyor. Muhtemelen 8k biraz ekstrem geliyor veya oyunlardan kaynaklı olabilir, zamanında 8k fareler ilk piyasaya çıktığında birçok oyunda sapıtma yapıyordu. Cs ve valo zamanında bunun için güncellemeler yapmıştı, lolde vs bu optimizasyonlar var mı bilmiyorum ancak valorantta var diye biliyorum. Bi orda test edersen sorun senin tarafta mı oyun tarafında mı belki daha net anlaşılır.

3. Anakarttaki tüm usb portları eşit yaratılmamıştır :) Bazıları cpu ya doğrudan bağlanıyor bazıları ayrı bir yonga aracılığıyla. Senin anakartında hangi port nasıl bağlı bilgim yok, farklı usb portlarını denemeni tavsiye ederim.

4. Son olarak farenin optimizasyon sorunu da olabilir, birkaç ay önce gelen güncellemede yeni bir e-spor modu geldi örneğin. Denemek istedim ve kesinlikle lod ve tracking sorunları yaşattı, 15dk dan sonra direkt önceki moda döndüm. Bu modu e-sporda kullanıyorsan ortadaki modu denemeni tavsiye ederim.

Ayrıca program olarak indirdim demişsin onu anlamadım, farenin programı da mı var? Ben full web arayüzünde takıldım, program varsa link makbul geçer.

1k da kullan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,046
Üyeler
186,007
Son üye
Fcnn4154
Geri