Neler Yeni

Avustralya Makineli Tüfeklerle Deve Kuşlarına Yenildiği Büyük Deve Kuşu Savaşı

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
1628635825284.png

20.000 deve kuşundan ancak 50 tanesini vurabilen makineli tüfekli askerler, kazanamayacaklarını anlayınca geri çekilirler.​

arihe baktığımız zaman insanın olduğu her yerde savaşın da olduğunu söylememiz mümkün. Bilindiği gibi; yalnızca insan bir başkasının canına, malına, toprağına ya da emeğine göz diker. Hayvanlar ihtiyaca binaen, söz gelimi yavrularını korumak ya da beslenmek için diğer canlılara saldırır. Ancak insan öyle değil. Psikanalizin bugün ve daha önce de geldiği nokta bize bunu alenen gösteriyor. Hal böyle olunca, insan bir yandan büyük başarıların, güzelliklerin mimarıyken, diğer yandan o ‘’mimarın’’ yaptıklarını yıkan bir tür olarak karşımıza çıkıyor. Çok uzatmayalım: İnsanın insanla savaşına alıştık ama hayvanlarla savaşması çok da sık gördüğümüz bir vaka değil. Hem de toplu bir şekilde savaşması. 1932 sonlarında Batı Avustralya’da askerî bir operasyon gerçekleştirilmişti. Düşmansa deve kuşlarıydı. Tarih ileride bu savaşı ‘’The Great Emu War’’ yani, ‘’Büyük Deve Kuşu Savaşı’’ olarak kaydedecekti. Deve kuşlarının kazandığı, Avustralya ordusunun ağır mağlubiyet aldığı bu savaşın ayrıntılarına inelim.

raguee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Burak Berk Kaya
Instagram
buraakberkk
Twitter
Shkilacci
Neden bu içeriği copy/paste yaptın? En azından kaynağını belirtseydin.

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
Neden bu içeriği copy/paste yaptın? En azından kaynağını belirtseydin.
kanka yazacağım şeyler yine onların aynısı gibi olacaktı bir kaç şeyi değiştirdim yayınladım.

raguee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Burak Berk Kaya
Instagram
buraakberkk
Twitter
Shkilacci
kanka yazacağım şeyler yine onların aynısı gibi olacaktı bir kaç şeyi değiştirdim yayınladım.

Sadece başlığı yazınca çıkan ilk sayfadan almışsın hepsini ve ikisini de okudum direkt copy/paste yapmışsın değiştirdiğin bir şey yok. Bu bilgi hırsızlığıdır. Akademik hayatın olursa eğer önemini anlarsın dostum. Kaynak belirtmek zorundasın normal şartlarda.

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
Sadece başlığı yazınca çıkan ilk sayfadan almışsın hepsini ve ikisini de okudum direkt copy/paste yapmışsın değiştirdiğin bir şey yok. Bu bilgi hırsızlığıdır. Akademik hayatın olursa eğer önemini anlarsın dostum. Kaynak belirtmek zorundasın normal şartlarda.
....... Kankam ne akademik hayatı daha 10. sınıfdayım ve 2. detaylı bakarsan anlarsın ek şeyler eklediği teşekkürler iyi geceler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,992
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
kankam altı üstü forumda konu açmış adamlar çok umruna takar ise telif atar xd

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,112
Üyeler
160,948
Son üye
Borann1905
Top Bottom