B550F vs B550E vs B550Plus

ghrian

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
349
Beyler başlıkta da gördüğünüz gibi hangi anakart daha iyi, B550F 1600tl , B550 E 2100tl , B550 Plus 1300tl
Ve bir sorum daha olacak bu anakartlara geçici bir süreliğine (bu ekran kartı hem elimde var hemde yeni ekran kartı alana kadar idare etsin istiyorum) Nvidia 7300 Le Low Profile ekran kartını kullanabilirmiyim? DVI ve TV-Out portları varmış sadece bu ekran kartında, sıkıntı çıkarırmı?

En iyisi ROG STRIX B550-E GAMING, alabiliyorsan onu al. Ayrıca evet, o ekran kartı PCIe olduğu için takıp kullanabilirsin. Monitöründe de DVI varsa sorun yok.

Fiyatından da anlaşılacağı üzere B550E en iyisi. Ancak ben olsam B serisi bir karta 2100 TL vermezdim. B550 alacağıma X570 alırım daha iyi olur.

Evet o ekran kartını idarelik takabilirsin.

Fiyatından da anlaşılacağı üzere B550E en iyisi. Ancak ben olsam B serisi bir karta 2100 TL vermezdim. B550 alacağıma X570 alırım daha iyi olur.

Evet o ekran kartını idarelik takabilirsin.
ROG STRIX B550-E GAMING daha iyi işte niye X570 chipsetli anakart alırdın ki? Workstation mu açacaksın? Şu anda kimsenin PCIe 4.0'a ihtiyacı olduğunu sanmıyorum, zaten bi' tek M.2 SSD'lerde işe yarıyor. Sırf chipset B serisi diye bu da yapılmaz yani.
Bütçem var, ama haliyle aralarında fazla fark yoksa ne kadar az verirsem o kadar iyi.
Fark var, ROG STRIX B550-E GAMING'te daha iyi VRM var, 2 tane ARGB girişi var. ROG STRIX B550-F GAMING'te de 2 tane ARGB girişi olsa onu al derdim ama yok :D.

ROG STRIX B550-E GAMING daha iyi işte niye X570 chipsetli anakart alırdın ki? Workstation mu açacaksın? Şu anda kimsenin PCIe 4.0'a ihtiyacı olduğunu sanmıyorum, zaten bi' tek M.2 SSD'lerde işe yarıyor. Sırf chipset B serisi diye bu da yapılmaz yani.
Aslında sen böyle deyince E Gaming'e bir daha baktım, daha mantıklı gibi. Hem daha şık hem de daha efektif :)

Geri