Bacak kıllarını kısaltmak / kesmek daha sonra çok uzamasına neden olur mu?

coldplay

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
222
Uzun ama az bacak kıllarım var ve kısaltmak istiyorum, daha sonra bu kıllar uzadığında kesmeden önceki halinden daha uzun bir versiyona dönüşebilir mi yoksa kesmeden önceki uzunluğuna geldiğinde sabit kalır mı?

Kısaltırsam makasla veya makine ile deneyeceğim

Makas veya makine fark etmez, kısaltma durumunda daha fazla çıkma gibi bir durum olmaz.

Uzun ama az bacak kıllarım var ve kısaltmak istiyorum, daha sonra bu kıllar uzadığında kesmeden önceki halinden daha uzun bir versiyona dönüşebilir mi yoksa kesmeden önceki uzunluğuna geldiğinde sabit kalır mı?

Kısaltırsam makasla veya makine ile deneyeceğim
bence tüy dökücü kullan

Makas veya makine fark etmez, kısaltma durumunda daha fazla çıkma gibi bir durum olmaz.
Daha fazla çıkma durumu değil de eskisinden daha uzun hale gelmesine ne diyorsunuz? Yani şu an uzunluğu 3 cm ise kısalttıktan sonra 5 yıl dokunmasam 5 cm uzunluğa çıkar mı yoksa 3 cm ise 3 cm'i hiçbir zaman geçmez mi?

Daha fazla çıkma durumu değil de eskisinden daha uzun hale gelmesine ne diyorsunuz? Yani şu an uzunluğu 3 cm ise kısalttıktan sonra 5 yıl dokunmasam 5 cm uzunluğa çıkar mı yoksa 3 cm ise 3 cm'i hiçbir zaman geçmez mi?
Kılı kökünden kesmediğin sürece değişim olmaz ama sonuçta bu kıl yavaşta olsa uzuyor, 5 yıl sonra 3 cm olacak diye bir şey diyemem ama kısalttığın için daha fazla uzamaz.

Elbet uzar bisiler olur brom biz bu kadar detayli bilemeyiz.
Genetik durumlarda var

Bu konuyu bende merak ediyordum ne zamandır siz açmışsınız. Bende kesmeyi düşünüyorum makine ile ama daha fazla çıkar diye yaklaşmıyorum fazla. Zaten az kılım var ne olacak ki diyerek boşveriyorum ama yinede alsam daha iyi olur.

Tüy dökücü kremler aslında jilet veya makinenin yaptığın şeyin aynısını yapıyor bence ekstra bir para vermeye gerek yok. Arkadaşın sorusuna gelirsek kılların kalınlığı sıklığı genetik bir şeydir. Kestiğinde daha fazla çıkma gibi bir durum olmaz. Kılların uç kısımları aşınarak ve deriden uzaklaştığı için besin alımı azalarak daha ince ve zayıf bir hale gelmeye başlar. Kestiğinde kıl köküne daha yakın olan daha kalın kıllar kesilenlerin yerini almaya gelir. Kesimin de etkisiyle ucu sivri bir hal alır ve batma hissi yaratır. Bu nedenlerden dolayı daha çok çıktığı daha güçlü çıktığı zannedilir ama aslında böyle bir şey yok şehir efsanesidir. Uzayan o kıllar da uzadıkça eskileri gibi aşınıp incelecekler.

Kıllarının uzaması kıl köklerinden yeterince beslenmesine bağlıdır. Bu da senin cilt bakımın veya da beslenme şeklinle ve de hormonlarınla paralel şekilde olacak bir şeydir. Kıllarını kesmen kalınlığına uzunluğuna veya da sıklığına bir etki etmez.

Sakal bıyık kestikçe kalınlaşıp gürleşiyor.
Bacak kıllarını kesmek te kalınlaşıp gürleşmesine neden olur şeklinde düşündüm bu mantıkla.

eğer şort vs. giyiyorsan pek önermem hocam. doğal görünümünü bozuyor bence.

lazer en iyisi ya da kıllarınla mutluluklar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,382
Üyeler
174,139
Son üye
yunus09
Geri