Para transferi için verilen kodlarda vs. kimseyle paylaşmayın diyor. Kod paylaşılsa paylaşılan kişi bu kodla ne yapabilir? Ya da kodu yazıp para transferini gerçekleştirdikten sonra kodun hala bir anlamı ya da tehlikesi kalır mı?
Tam anlayamadım. Uyarmak zorunda olduğu için mi yazıyor?Hukuki açıdan kanıt niteliği taşıyor olabilir.
Tam anlayamadım. Uyarmak zorunda olduğu için mi yazıyor?
olay o değil ki, kart bilgilerin çalındı varsayalım ve adamlar alışveriş yapıyorlar kartınla ve kart onay kodu yolluyor işte ondan dolayı kimseyle paylaşma(ben böyle düşünüyorum)Para transferi için verilen kodlarda vs. kimseyle paylaşmayın diyor. Kod paylaşılsa paylaşılan kişi bu kodla ne yapabilir? Ya da kodu yazıp para transferini gerçekleştirdikten sonra kodun hala bir anlamı ya da tehlikesi kalır mı?
Bazıları dolandırıcılık amaçlı arayıp hesabı ele geçirip üstüne size bir kod gönderdik onu söyleyin tarzı bir söylemle o kodu da sizden alıp hesabı güzelce boşaltıyorlar. Evet bu tuzağa düşen binlerce kişi varPara transferi için verilen kodlarda vs. kimseyle paylaşmayın diyor. Kod paylaşılsa paylaşılan kişi bu kodla ne yapabilir? Ya da kodu yazıp para transferini gerçekleştirdikten sonra kodun hala bir anlamı ya da tehlikesi kalır mı?
HocamDoğrulama kodlarını kesinlikle paylaşmayın
“Bu doğrulama kodunu hiç kimseyle paylaşmayın!” Konu tek seferlik kodlara ve şifrelere geldiğinde; o kadar açık bir durum söz konusudur ki, bu tavsiye defalarca tekrarlanır. Fakat sonra yine…www.kaspersky.com.tr
Boşver paylaşma işte demekki bildikleri varPara transferi için verilen kodlarda vs. kimseyle paylaşmayın diyor. Kod paylaşılsa paylaşılan kişi bu kodla ne yapabilir? Ya da kodu yazıp para transferini gerçekleştirdikten sonra kodun hala bir anlamı ya da tehlikesi kalır mı?
Daha da olmaz zaten ama öncekiler öncekiler hala tehlikeli mi bir önlem alınabilir mi o yüzden sordum.Boşver paylaşma işte demekki bildikleri var
Kullandıysan hiç bişey olmaz kanka tek kullanımlık kodlar onlarDaha da olmaz zaten ama öncekiler öncekiler hala tehlikeli mi bir önlem alınabilir mi o yüzden sordum.
Çok zorlaması lazım kanımca. Eğer yeterli kanıtı varsa ve bu kodu verebiliyorsa yasal konuma göre sonuç değişiklik gösterir.Hocam
diye bir madde var bunlar birkaç kez gerçekleşmişti. Kodlar tek kullanımlık oluyordu yazınca bitiyordu. Yine de o kodları öğrenen biri bir şey yapabilir mi?
- Doğrulama kodlarını hiç kimseyle kısa mesaj veya telefon görüşmesi yoluyla paylaşmayın. Bu kodlar, bir servisin sizin siz olduğunuzu anlaması için temel bir işlev görür.
Eskiden o kodla olan para transferini kendine almak için bankaya ulaşmak falan gibi mi?Çok zorlaması lazım kanımca. Eğer yeterli kanıtı varsa ve bu kodu verebiliyorsa yasal konuma göre sonuç değişiklik gösterir.