Neler Yeni

Bankaya para koyup faiz yemek nasıl işliyor?

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Arkadaşlar selamlar uzatmadan konuya gireceğim elimde bir miktar para mevcut bunu bankaya atarsam faiz sisteminde durum nasıl işliyor? Yani mesela aylık bana bir getirisi oluyor mu? Yoksa parayı atıyorum vade sonuna o kadar o orada katlanıyor öyle mi tüm parayı çekebiliyorum? Ya da siz yatırım olarak ne önerirsiniz kısa vade de döviz vs. tarzı. cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Reindi

80+ Silver
Arkadaşlar selamlar uzatmadan konuya gireceğim elimde bir miktar para mevcut bunu bankaya atarsam faiz sisteminde durum nasıl işliyor? Yani mesela aylık bana bir getirisi oluyor mu? Yoksa parayı atıyorum vade sonuna o kadar o orada katlanıyor öyle mi tüm parayı çekebiliyorum? Ya da siz yatırım olarak ne önerirsiniz kısa vade de döviz vs. tarzı. cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
kaç para var yatırılmaya değecek bir miktar mı kaç para?

TİTAN.

80+ Platinum
Kanka kısa vadeli yatırım için bitcoin hariç zor ekmek yenir
YTD tavsiye etmem

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Vade sürene göre faiz değişir, vade süren dolunca para sana faiz binmiş şekilde gelir. Vade süren bitmeden para çekemezsin, çekersen faiz alamazsın.

Ha bir de serbest hesap var, bu hesaplara faiz gecelik işler yani o gece hesapta ne kadar para varsa o paraya 1 günlük faiz biner, para her an çekilebilir. Bunların faizi daha düşük olur.

Benim önerim kur koruma olur şahsen ama en az 3 ay vadeli olarak yatırman gerek, vadesinden önce çekersen ana paradan kaybetme mevzusu da var yani para 3 ay duracak. Veya çok kısa vadeli bir kazanç lazım diyorsan serbest hesaba koy gecelik faiz al. tabii ki YTD.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
kur korumalıya yatır onda dursun 55 bin liraya çok bir para vermezler aylık bence böyle paranın işleyeceği bir şeyler alabilirsin dayımın bankada 270 bin lirası faizde aylık 3400 veriyorlar düşün işte
Peki 60.000 TL 115 gün faize koysam mantıklı mı? Aylık getirisi 3800 - 4300 arası iyi mi?
illa da faize yatıracam diyorsan kur korumalı olana yatır bari. Pek bir şey bekleme ama bu paraya.
Anladım hocam teşekkür ederim.
Vade sürene göre faiz değişir, vade süren dolunca para sana faiz binmiş şekilde gelir. Vade süren bitmeden para çekemezsin, çekersen faiz alamazsın.

Ha bir de serbest hesap var, bu hesaplara faiz gecelik işler yani o gece hesapta ne kadar para varsa o paraya 1 günlük faiz biner, para her an çekilebilir. Bunların faizi daha düşük olur.
Onu biliyorum hocam aylık bir para alıp harcama imkanım var mı onu merak ediyorum sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

mesela sen şuan o parayı yatırsan faize sana 700-800 lira gibi bir şey verecek fatura paranı bile karşılamaz hiç gerek bile yok bari kur korumalıya yatır kurdan etkilenmessin en azından
Hocam onun yerine bu parayı dövize atsam daha fazla kazanç elde etmez miyim?
Aslında değil ama tehlikeli hemde baya
Evet ben bulaşmam ona. :D

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Dostum bankanın TL vadeli mevduata verdiği faiz taş çatlasın %15, yıllık enflasyon %100. Aklın varsa TL vadeli mevduat hesabı açma, yanından geçme hatta düşüncesini bile zihnine sokma.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Dostum bankanın TL vadeli mevduata verdiği faiz taş çatlasın %15, yıllık enflasyon %100. Aklın varsa TL vadeli mevduat hesabı açma, yanından geçme hatta düşüncesini bile zihnine sokma.
Sizin başınıza bir olay mı geldi hocam öyle bir dediniz ki. :D

Top Bottom