Neler Yeni

Basketbolda zıplayamıyorum

ozanali26

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ozan ali öner
Zıplarken kendimi arkaya doğru atıyorum ve smaç basamıyorum bunu düzeltmemin bi yolu varmı

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,321
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Arkaya doğru nasıl zıplıyon aga bir kere fizik kurallarına aykırı geri geri mi koşuyon

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Doruk Kaynak
Öncelikle benim önerilerimi neden değerlendirmen gerekiyor ondan bahsedeyim. Ben 5 yaşından beri basketbol topu ile büyüdüm ve babam hem eski oyuncu hem de basketbol antrenörü. Şu anda 23 yaşında olduğumu düşünürsen 18 senedir basketbol ile içli dışlıyım. Kendim de oynadım ama artık sadece eğlencesine veya kafa dağıtmaya oynuyorum. Bir koç değilim fakat bir koç ile büyüdüm.
Sıçrama tekniğinde sıkıntılar varsa eğer teknik çalışman gerekiyor. Bu teknik çalışmalarda her teknik çalışma gibi senin için kolay olacak seviyeden başlayıp sonrasında kademe arttırarak ilerlemeni tavsiye ederim.
Mesela şut tekniğini düzeltmek için önce yakın mesafeden el-dirsek-bilek koordinasyonu çalışılır ondan sonra mesafe arttırılarak teknik bozmadan devam edilir. Burada amaç güç etmenini olabildiğince minimuma indirip teknik üzerine çalışmaktır. Sıçramada da aynı şekilde bir yol izleyebilirsin. Örneğin pota yüksekliğinden daha alçak bir yüksekliğe sıçrarken de vücudun kendini geriye atıyor mu? Eğer atmıyorsa burada iki seçenek var. Ya gücün potaya sıçramak için yeterli değil ve sıçrarken istemsiz olarak sıçrayışını negatif etkileyecek şekilde sıçrıyorsun ya da gücün yeterli fakat kafanda potaya smaç basmak olduğu için sıçramadan çok topu potaya smaçlamaya odaklanıyorsun.
Eğer sıçrama gücünün yeterli olmadığını düşünüyorsan güç çalışabilirsin. Eğer gücünün yeterli olduğunu düşünüyorsan ama smaca kalkarken sıkıntı yaşadığını düşünüyorsan toplu/topsuz sıçrama antrenmanları yapabilirsin.

Top Bottom