Asım Atlıhan
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 308
- İsim
- Asım
Öncelikle merhaba 15 yaşındayım ve uzun zamandır kendi çapımda fotoğrafçılıkla uğraşmak istiyorum. Bir aralar kamera almak istedim ama pek bir bilgim ve deneyimim yoktu. Şimdi internet üzerinden fotoğrafçılık hakkında araştırmalar yapıyorum, bilgiler edinmeye çalışıyorum. Birkaç video izledim fakat öğrenmek istediklerimi tam manasıyla öğrenemedim. Hobi amaçlı yapmak istiyorum profesyonel olarak değil.
Başlıca öğrenmek istediğim ve sizin önerilerinizi almak istediğim konular:
1) Kamera seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ?
Biraz araştırdım ve şu terimlere denk geldim: diyafram, enstantane, ISO bu terimler hakkında bazı bilgiler öğrendim ama daha detaylı daha yol gösterici bilgiler öğrenmek istiyorum.
2) DSLR mı Aynasız mı ?
Aynasız bana daha avantajlı gibi geldi. DSLR da shutter (çekim sayısı) nasıl olmalı (alırsam 2. el almayı düşünüyorum). Aynasız almayı düşünüyorum.
3) Zoom tercihi ve Lensler tercihi nasıl olmalı ?
Optik ve dijital olarak 2 lens türü var sanırım. Optik zoom kalite kaybı olmadan zoomlama yapabilmemizi sağlıyorken dijital zoom kalite kaybına uğruyormuş. Bu zoomlardan hangisi tercih edilmeli ve seviyeleri nasıl olmalı 2x, 3x gibi. Lensler hakkında pek bir bilgim yok.
Öğrenmem gereken başka konular var mı varsa nelerdir yazarsanız sevinirim. Şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkür ederim.
Başlıca öğrenmek istediğim ve sizin önerilerinizi almak istediğim konular:
1) Kamera seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ?
Biraz araştırdım ve şu terimlere denk geldim: diyafram, enstantane, ISO bu terimler hakkında bazı bilgiler öğrendim ama daha detaylı daha yol gösterici bilgiler öğrenmek istiyorum.
2) DSLR mı Aynasız mı ?
Aynasız bana daha avantajlı gibi geldi. DSLR da shutter (çekim sayısı) nasıl olmalı (alırsam 2. el almayı düşünüyorum). Aynasız almayı düşünüyorum.
3) Zoom tercihi ve Lensler tercihi nasıl olmalı ?
Optik ve dijital olarak 2 lens türü var sanırım. Optik zoom kalite kaybı olmadan zoomlama yapabilmemizi sağlıyorken dijital zoom kalite kaybına uğruyormuş. Bu zoomlardan hangisi tercih edilmeli ve seviyeleri nasıl olmalı 2x, 3x gibi. Lensler hakkında pek bir bilgim yok.
Öğrenmem gereken başka konular var mı varsa nelerdir yazarsanız sevinirim. Şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkür ederim.
Son düzenleme: