Neler Yeni

Başlangıç İçin Fotoğraf Makinesi Seçimi/Sorular/Öneri

Asım Atlıhan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
308
İsim
Asım
Öncelikle merhaba 15 yaşındayım ve uzun zamandır kendi çapımda fotoğrafçılıkla uğraşmak istiyorum. Bir aralar kamera almak istedim ama pek bir bilgim ve deneyimim yoktu. Şimdi internet üzerinden fotoğrafçılık hakkında araştırmalar yapıyorum, bilgiler edinmeye çalışıyorum. Birkaç video izledim fakat öğrenmek istediklerimi tam manasıyla öğrenemedim. Hobi amaçlı yapmak istiyorum profesyonel olarak değil.
Başlıca öğrenmek istediğim ve sizin önerilerinizi almak istediğim konular:

1) Kamera seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ?
Biraz araştırdım ve şu terimlere denk geldim: diyafram, enstantane, ISO bu terimler hakkında bazı bilgiler öğrendim ama daha detaylı daha yol gösterici bilgiler öğrenmek istiyorum.

2) DSLR mı Aynasız mı ?
Aynasız bana daha avantajlı gibi geldi. DSLR da shutter (çekim sayısı) nasıl olmalı (alırsam 2. el almayı düşünüyorum). Aynasız almayı düşünüyorum.

3) Zoom tercihi ve Lensler tercihi nasıl olmalı ?
Optik ve dijital olarak 2 lens türü var sanırım. Optik zoom kalite kaybı olmadan zoomlama yapabilmemizi sağlıyorken dijital zoom kalite kaybına uğruyormuş. Bu zoomlardan hangisi tercih edilmeli ve seviyeleri nasıl olmalı 2x, 3x gibi. Lensler hakkında pek bir bilgim yok.

Öğrenmem gereken başka konular var mı varsa nelerdir yazarsanız sevinirim. Şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Asım Atlıhan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
308
İsim
Asım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yardımcı olacak yok mu ?

Respiky

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,599
İsim
Mertcan Uysal
Beklemedeyim hocam bende alacağım çok para harcamak istemiyorum

Chaush

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yasim Chaush
Bende bu konuda yardım arıyorum. Arabama, doğaya, tatilden karelerer için kaliteli bir şekilde videolar ve resimler çekmek istiyorum, 1000€ kadar bir Fotograf makinesi almayı düşünüyorum. Fakat nelere dikkat etmem lazim bu konuda hiç bir fikrim yok.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
Berkecan Ergin
Zor bilgi alırsınız, forumda sanmıyorum bu konulara hakimbiri olsun. Ama nikonlarda 200.000 Adet sınır var herhalde, o yüzden canon tercihim olurdu

https://www.epey.com/dslr-fotograf-makinesi/canon-eos-250d-18-55mm.html
Bu makinede iş görür diye tahmin ediyorum. İnstagramda bu işlerle uğraşan kişilerle iletişime geçip bilgi almaya çalışmak sizin açınızdan daha yararlı olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,322
Üyeler
161,032
Son üye
yigit1331
Top Bottom