Neler Yeni

Başlangıç uygulamalarında "f823aa71-c979..." ve "6" diye uygulama var. Virüs mü?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eren
Merhaba bilgisayarıma 1 ay önce felan virüs atıldı. Crackli herhangi bişey indirdiğimi hatırlamıyorum. Bir tek TLauncher'ı indirmiştim onu da birkaç gün kullanıp silmiştim sanırım.
Başlangıç uygulamarına girdiğimde:
"f823aa71-c979-4edf-b635-4f50d7c3d371 F823aa71-c979-4edf-b635-4f50d7c3d371"
"6"
isminde iki tane uygulama gördüm virüs olduğunu düşünüyorum.
Windows'ta tam tarama yaptım. herhangi bir şey çıkmadı. Malwarebytes adlı antivirüs uygulamasını yükledim tam tarama sonucu o da bir şey bulamadı.
1724771617712.png

Sağ tıkladığımda Etkinleştir ve Çevrimiçi ara dışında kalan "Dosya konumunu aç" ve "Özellikler" seçeneğine tıklanmıyo.
1724771699178.png

Bunlar virüs sanırım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,642
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bende de 2 tane garip şey var. Muhtemelen bazı uygulamalar atıyor virüs olduğunu sanmıyorum.

GirayHan

80+ Platinum
Merhaba bilgisayarıma 1 ay önce felan virüs atıldı. Crackli herhangi bişey indirdiğimi hatırlamıyorum. Bir tek TLauncher'ı indirmiştim onu da birkaç gün kullanıp silmiştim sanırım.
Başlangıç uygulamarına girdiğimde:
"f823aa71-c979-4edf-b635-4f50d7c3d371 F823aa71-c979-4edf-b635-4f50d7c3d371"
"6"
isminde iki tane uygulama gördüm virüs olduğunu düşünüyorum.
Windows'ta tam tarama yaptım. herhangi bir şey çıkmadı. Malwarebytes adlı antivirüs uygulamasını yükledim tam tarama sonucu o da bir şey bulamadı.
Alıntıyı görüntüle
Sağ tıkladığımda Etkinleştir ve Çevrimiçi ara dışında kalan "Dosya konumunu aç" ve "Özellikler" seçeneğine tıklanmıyo.
Alıntıyı görüntüle
Bunlar virüs sanırım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
https://download.sysinternals.com/files/Autoruns.zip

açın sonra ilgili dosyaya sağ tık yapın virus totale atsın ordan bakın

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

GirayHan

80+ Platinum
Bu ikisi virüstotal'le de bakılmıyo. Dosya konumunu bulamadığı için mi acaba? diğer uygulamaları vs. güzelce kontrol ediyo. Bu ikisini bu uygulama üzerinden silsem silinir mi?
programda options/scan options bölümünden virüs total'ı seçin. sonra şüpheli dosyanın üstüne gelin listeden. sağ tık yapın ve submit file to virus total deyin. taratır.

1724772884790.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
programda options/scan options bölümünden virüs total'ı seçin. sonra şüpheli dosyanın üstüne gelin listeden. sağ tık yapın ve submit file to virus total deyin. taratır.

Alıntıyı görüntüle
Bu uygulamada isimleri "AF_Counter" "AF_uuid" şeklinde gözüküyodu biraz araştırma yapınca once human adlı oyunun kurduğu bişeylermiş. uuid'ni ve kaç kere girdiğini felans ayıyomuş çok saçma :D. Teşekkürler yardımın için <3 Bir de son bir şey bu uygulamada bazı uygulamaları vs. kırmızı gösteriyo bu uygulamaları silmeli miyim sorun olmaz mı? tekrardan teşekkürler

GirayHan

80+ Platinum
Bu uygulamada isimleri "AF_Counter" "AF_uuid" şeklinde gözüküyodu biraz araştırma yapınca once human adlı oyunun kurduğu bişeylermiş. uuid'ni ve kaç kere girdiğini felans ayıyomuş çok saçma :D. Teşekkürler yardımın için <3 Bir de son bir şey bu uygulamada bazı uygulamaları vs. kırmızı gösteriyo bu uygulamaları silmeli miyim sorun olmaz mı? tekrardan teşekkürler
İmzasız uygulamalardır onlar. sorun olmaz. arada programı açıp kontrol edersin.

Top Bottom