Neler Yeni

Bazı oyunlardaki işlemci kaynaklı performans düşüklüğü.

Kenty11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
batuhan demirbaş
Konudaki işlemcim warzone ve battlefield 2042 gibi bazı işlemci isteyen oyunlarda %100 kullanıma geliyor ve bundan kaynaklı performans düşüklükleri yaşıyorum. Ancak aynı ekran kartı ve işlemci ile izlediğim diğer testlerde %100 kullanıma fırlayıp ordan inmeme gibi bir sıkıntı göremiyorum. Bundan ötürü acaba elimdeki bios güncellemesi ile işlemcimi taktığım anakart performans düşüklüğü yaratıyor olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran Kartı: Sapphire Rx 6600 8 gb
İşlemci: Ryzen 5 5500
Anakart: Gigabyte A320M-H
SSD: Kioxia exceria g2
Ram: 2x 8gb 3000mhz ram

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,342
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
İşlemci %100 kullanıyorsa çekirdek sayısı yetmiyor demektir. Arka planda çalışan gereksiz programları kapat. RAM 15000 MB üstünü görüyor mu kontrol et. VRAM 7000 MB üstündeyse onu da takip etmen gerekiyor.

Kenty11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
batuhan demirbaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Afterburner görüntüsünü yollayacağım yardımcı olursanız sevinirim kafayı yemek üzereyim.

Kenty11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
batuhan demirbaş
İşlemci %100 kullanıyorsa çekirdek sayısı yetmiyor demektir. Arka planda çalışan gereksiz programları kapat. RAM 15000 MB üstünü görüyor mu kontrol et. VRAM 7000 MB üstündeyse onu da takip etmen gerekiyor.
Aşağıya afterburner değerlerini attım rica ediyorum yardımcı olun.
unnamed.jpg

Kenty11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
batuhan demirbaş
Bu resimde her şey normal görünüyor. Yerde kalabalığın içinde çatışma varken resim atman lazım.
Aslında sıkıntıyı şöyle anlatayım anlık olarak packet burst denilen kekemelik gibi böyle enteresan bir lag gibi bir şey giriyor ve bu olurken oyunda ayarlardan açtığım cpu time olarak geçen ms 7'den 15'e fırlıyor ve bu dediğim kekeme tarzındaki şey gerçekleşiyor. Bu yüzden o anı yakalayıp atamadım. Battlefield 2042'de ise anlık olarak özellikle scope açtığım anlar gerçekleşiyor. Battlefield 2042'deki durum tolere edilebilir bir durumda ancak Warzone oynanamaz durumda.

Kenty11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
batuhan demirbaş
Warzone yüksek sistem istiyor. Bugün çıkmış izleyebilirsin. 15500 MB VRAM kullanıyor. RAM de 15 GB üstü.

Beni ilk etapta kurtarması için nereyi yükseltmem lazım sence? RAM mı işlemci mi ekran kartı mı?

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,342
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Beni ilk etapta kurtarması için nereyi yükseltmem lazım sence? RAM mı işlemci mi ekran kartı mı?
Hepsi yetmiyor onların. İşlemci alsan VRAM yetmiyor. Ekran kartı alsan işlemci yetersiz. RAM sınırda olduğu için 16 GB yetersiz geliyor. 1440p en düşük ayarda oynamayı dene. Olmazsa o oyunu bırakıp başka oyunlara bakabilirsin.

Top Bottom