Yardım BenQ XL2546 Ekranda ara sıra titreşim oluyor.

sweett

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
296
Merhaba. Birkaç gün önce BenQ XL2546 monitör aldım. Herhangi bir sorun yoktu ki bugün olmaya başlayan ekranda titreme sorunu :( Bunun için çözüm öneriniz var mı? Garanti işine bulaşmadan nasıl çözebiliriz sorunu, yardımcı olabilir misiniz?

Güç kablosunu farklı bir prize takıp tekrardan denedim fakat ara sıra yine olmaya başladı. Mesela bir sekmeye girdiğimde ve yazı yazarken bazen titreşim oluyor. Monitörün OSD menüsünden çok fazla ayar deniyorum renk ayarı vs. olsun çok değiştiriyorum, bunun monitöre bir zararı var mı? Farklı bir güç kablosuyla denesem veya monitörü OSD menüsünden fabrika ayarlarına sıfırlarsam çözüm elde edebilir miyim? Fabrika ayarlarına sıfırlamak garantiyi bozuyor mu? Bir de merak ettiğim bir şey daha OSD menüsünden ayar yaptığımızda sık sık ölü piksel çıkma veya farklı bir sorun ile karşılaşabilir miyiz, yoksa istediğimiz kadar yapabilir miyiz sorun olur mu? Teşekkürler şimdiden.

Bu arada not olarak eklemek istedim. DP kablosu yerine HDMI kullanırsam input lag vs. olur mu? Bir de öyle mi denesem ki? Bu arada sürekli olmuyor titreşim arada sırada oluyor mesela yazı yazarken bile 1 defa falan oluyor gibi hissediyorum ama saliselik psikolojim bozuldu artık.

Monitörün kendi Dual Link DVI kablosunu kullandığından emin ol.
Sorun devam ederse monitörü fabrika ayarlarına sıfırlamayı dene.
Monitör çevresinde hoparlör, adaptör vs varsa kaldır.
Monitörü başka bir prize takıp dene. Adaptör vs takılı olmayan bir prize.

Monitörün kendi Dual Link DVI kablosunu kullandığından emin ol.
Dediğinizi anlamadım hocam. Normal DP kablosu ile bağlantı yapıyorum. Fabrika ayarlarına sıfırlamak garantiyi bozmuyor değil mi?

Pardon dediğim başka bir monitör için geçerliydi , fabrika ayarlarını sıfırlamak garantiyi bozar mı bilmiyorum .
Başka forum sitelerinde konu aç eğer bozmuyorsa bunu dene.
Dediğinizi anlamadım hocam. Normal DP kablosu ile bağlantı yapıyorum. Fabrika ayarlarına sıfırlamak garantiyi bozmuyor değil mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,107
Üyeler
184,577
Son üye
shiro oni
Geri