Neler Yeni

Benzin aldıktan sonra motor bozuldu

oguz13

80+ Bronze
Arabam ile ismini vermeyeceğim bir benzinlikten benzin aldım. Aldıktan sonra birkaç kilometre sonra aracım arızalandı ve sanayiye
götürdüğümde benzin motora ağır hasar verdiğini söyledi. Tamamen motorun değişmesi gerek. Şimdi burda suçlu benzinliktemi
yoksa bizdemi olmuş oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benzin demişim motorin diyecektim.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Hakanbey
Akaryakıt araca bu denli zarar verebilmesi için Benzin yerine motorin alman gerekir. Yada tam tersi bunların dışında ne kadar kalitesiz olursa olsun motoru bu denli bozamazsın.

Alperen71

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
748
İsim
Alperen Çetin
Arabam ile ismini vermeyeceğim bir benzinlikten benzin aldım. Aldıktan sonra birkaç kilometre sonra aracım arızalandı ve sanayiye
götürdüğümde benzin motora ağır hasar verdiğini söyledi. Tamamen motorun değişmesi gerek. Şimdi burda suçlu benzinliktemi

Sakın yakıt aldığın fişi atma, yakıt aldığın yer karşılamak zorunda tüm zararı

• Beğen
Reaksiyonlar: Prmy

oguz13

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Akaryakıt araca bu denli zarar verebilmesi için Benzin yerine motorin alman gerekir. Yada tam tersi bunların dışında ne kadar kalitesiz olursa olsun motoru bu denli bozamazsın.
Motorin dedim zaten. Artık pekmez mi eklediler anlamadım.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
mazot yerine benzin koymuş olabilirler mi ?

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Nasıl koyabilirlerki? Hem bir süre gitti ondan sonra motordan çat diye bir ses geldi. E5teydim birde. Stop etti yolun ortasında.
bazen yapabiliyorlar genelde pompacının acemiliğinden kaynaklanıyor. Bir süre gitmesinin sebebi hortumlarda vs. hala mazot vardı bu yüzden depodan benzin çekilene kadar bir süre gider araç. Umarım fişi atmamışsındır zararın tümünü karşılamak zorundalar akaryakıt istasyonunun hatası olduğu için.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Dava aç. Hata akaryakıt istasyonunda. Motororin depoya yeni gelmişse, önce dinlenmesi gerekir. Deponun dibinde su var. Vakum oluşumunu engellemek için. Depo dolarken su ve yakıt karışır. Suyun oturması beklenmeli. Beklenmezse motor gider.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Hakanbey
Nasıl koyabilirlerki? Hem bir süre gitti ondan sonra motordan çat diye bir ses geldi. E5teydim birde. Stop etti yolun ortasında.
Dizelli bir araca benzin konulması hem en çok rastlanan hem de onarımı en pahalıya mal olan durumdur. Düşük devirli dizel motorunun daha ziyade ağır vasıta ve trenlerde kullanıldığı zamanlardaki dizeller neredeyse yüzde 20’ye kadar oranda benzini tolere edebiliyordu, hatta soğuk bölgelerde dizel yakıtının akışkanlık ve yanma özelliklerini arttırmak için benzin ilave edildiği bile oluyordu. Gerçi günümüzde askeri amaçlı olarak, motorin ve benzinin her ikisiyle de çalışan dizeller de üretiliyor ama yeni binek otoların hassas dizellerine benzin karıştığında olayı hasarsız atlatmak mümkün değildir. Hasarın büyüklüğü motorun tipine ve benzin karışmış halde ne kadar çalıştırıldığına bağlıdır. Eğer motor hiç çalıştırılmamışsa depoyu boşaltıp, temizleyip, motorinle doldurmak yeterli olabilir.

Dizelde yakıt olarak kullanılan motorin yağlayıcı, benzin ise aynen tiner gibi çözücü özelliğe sahiptir. Motorin, dizeli hem yakıtı olarak çalıştırır hem de pompa, enjektör gibi çok hassas toleransla çalışan parçalarını yağlar. Bu işlemleri yapan motorinin yüzde 70’i tekrar depoya geri döner. Motorine benzin karıştığında, motor bir süre çalıştırılırsa, benzin çalışan parçalar üzerindeki yağları çözer, metal metale temas eden parçalar aşınır, aşıntılar geri dönen yakıtla depoya döner ve oradan tekrar sisteme dağılırlar, hassas parçalara zarar verirler, öyle yerlere ulaşabilirler ki motor sonunda enkaza dönüşebilir. Bazen arabayı çalıştırmamak bile hasarı önleyemez, hele benzinin içinde bir de su varsa durum daha da kötüleşir.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE

Öncelikle geçmiş olsun. Çok sinir bozucu bir durum. Yanlış yakıt koyulmuş bariz belli. Bu tür şeyler olabilir bir anlık dalgınlıkla. Senin pompacıya ne dediğin hiç önemli değil. Plaka tanıma sistemi ile zaten zınk diye çıkıyor e aracın yakıt türü. Neyse. Yapılacakları söylüyorum.

Motor patates olmuş olabilir. En iyi ihtimalle motor temizlenir, en kötü ihtimalle motor yenilenir. İlk etapta tüm ücretler senin cebinden çıkacak ama ardını asla bırakma. Çünkü tüm benzinliklerde gelen araçlar kayıt altına alınır. Plaka dan ne zaman ne aldığın orada yazar. Şikayet Et.

İkinci adım olarak sigortana başvur. Onları bilgilendir. Bundan sonra akaryakıt firması ile sigorta mütabakatta kalacak.

En son olarak kendi cebinden çıkan ücret, sana geri akaryakıt firması tarafından ödenecek.

Bu süreç 1 ayda sürebilir, 5 ay da. Araçsız kalmamak için sana önerim tüm işlemleri yaptırırken bir yandan sigorta ve akaryakıt firması ile iletişime geçmen.

Tekrardan geçmiş olsun.

Vatan.Delisi

80+ Bronze
Yakıt aldığınız fişte dizel veya benzin yazmaktadır

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Halamın Duster'a dizel yerine benzin koymuşlardı ve öyle bir durum yaşandı. O tarz bir hata olduysa benzinlik zararı karşılamalı.

nightsoldier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
C.S.
Benzin pompaları akıllı değil mi artık? Yani dizel kullanan bir araca benzin pompası girmez diye biliyorum. En azından benim aracımda böyle. Bir kere de benim başıma geldi, pompayı zorlayıp duruyor pompacı, dedim ne yapıyorsun, pompa girmiyor abi dedi. Bir baktım dizel pompayı sokmaya çalışıyor. Dedim bu benzinli, dizel koyma sakın. Tabi hemen içeri gidip gerekli uyarıları yapmıştım yönetime çalışanıyla ilgili.

Top Bottom