Neler Yeni

Benzin aldıktan sonra motor bozuldu

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Muhtemelen dizel yerine benzin koyuldu fiş duruyorsa kontrol edin fiş varsa istasyon karşılıyor hasarı ama fiş yoksa bilemiyorum. Geçmiş olsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benzin pompaları akıllı değil mi artık? Yani dizel kullanan bir araca benzin pompası girmez diye biliyorum. En azından benim aracımda böyle. Bir kere de benim başıma geldi, pompayı zorlayıp duruyor pompacı, dedim ne yapıyorsun, pompa girmiyor abi dedi. Bir baktım dizel pompayı sokmaya çalışıyor. Dedim bu benzinli, dizel koyma sakın. Tabi hemen içeri gidip gerekli uyarıları yapmıştım yönetime çalışanıyla ilgili.
Benzin depoya dizel girmez ancak dizel daha kalın bir yakıt olduğu için dizel arabaların deposuna benzin pompası girebiliyor

Golf 4 R32

80+ Silver
Muhtemelen dizel yerine benzin koyuldu fiş duruyorsa kontrol edin fiş varsa istasyon karşılıyor hasarı ama fiş yoksa bilemiyorum. Geçmiş olsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benzin depoya dizel girmez ancak dizel daha kalın bir yakıt olduğu için dizel arabaların deposuna benzin pompası girebiliyor
Konu sahibinin de aracı dizel olduğuna göre benzin koydukları anlaşılıyor..

oguz13

80+ Bronze
Öncelikle geçmiş olsun. Çok sinir bozucu bir durum. Yanlış yakıt koyulmuş bariz belli. Bu tür şeyler olabilir bir anlık dalgınlıkla. Senin pompacıya ne dediğin hiç önemli değil. Plaka tanıma sistemi ile zaten zınk diye çıkıyor e aracın yakıt türü. Neyse. Yapılacakları söylüyorum.

Motor patates olmuş olabilir. En iyi ihtimalle motor temizlenir, en kötü ihtimalle motor yenilenir. İlk etapta tüm ücretler senin cebinden çıkacak ama ardını asla bırakma. Çünkü tüm benzinliklerde gelen araçlar kayıt altına alınır. Plaka dan ne zaman ne aldığın orada yazar. Şikayet Et.

İkinci adım olarak sigortana başvur. Onları bilgilendir. Bundan sonra akaryakıt firması ile sigorta mütabakatta kalacak.

En son olarak kendi cebinden çıkan ücret, sana geri akaryakıt firması tarafından ödenecek.

Bu süreç 1 ayda sürebilir, 5 ay da. Araçsız kalmamak için sana önerim tüm işlemleri yaptırırken bir yandan sigorta ve akaryakıt firması ile iletişime geçmen.

Tekrardan geçmiş olsun.
Çok sağolun. Araç yeni olduğu için garantisi var ve garanti daha düşük bir ücrete yapabileceğini söyledi.
Dediğinizi yapacağım.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Çok sağolun. Araç yeni olduğu için garantisi var ve garanti daha düşük bir ücrete yapabileceğini söyledi.
Dediğinizi yapacağım.
Ne olursa olsun fişini aldıysan davanı aç. Para suçlunun cebinden çıksın senden değil

Receb İvedik

80+ Bronze
Benzinle mazot pompalarının girişi farklı diye biliyorum yanlışsam düzeltin. Nakit aldıysanız fişini atmayın

Top Bottom