Beynimiz mi bizi yönetiyor yoksa biz mi beynimizi yönetiyoruz?

Bu yanlış bir tanım. Frekans ve enerjide maddi bir değer değildir fakat tespit edilebilen değerlerdir. Maddeyi görüp dokunabildiğin hacmi olan diye basitçe tanımlayabiliriz. Frekans ve enerji bu tanımlara girmez.
Peki bu iki kavramın doğru tanımı nedir?

Bu yanlış bir tanım. Frekans ve enerjide maddi bir değer değildir fakat tespit edilebilen değerlerdir. Maddeyi görüp dokunabildiğin hacmi olan diye basitçe tanımlayabiliriz. Frekans ve enerji bu tanımlara girmez.
Atomlar titriyor yada genleştiği için frekans oluşuyor hocam. Maddesel bir hareket. Enerji de maddesel dönüşümlerin sonucunda ısı oluşmasından ötürüdür.

Ha dersin bunlar niye oluyor, orasını Allah bilir?

Peki bu iki kavramın doğru tanımı nedir?
Tanımları var zaten. Tanımları adları. Kimi kaynaklarda ilahi bilim diyor bunlara. Biz bilim olarak matematiği kullanıyoruz ama eski medeniyetler genelde frekans bilimi kullanıyordu. Boyut kapıları, enerji transferleri gibi durumlar hep frekansla yapılıyordu.

Atomlar titriyor yada genleştiği için frekans oluşuyor hocam. Maddesel bir hareket. Enerji de maddesel dönüşümlerin sonucunda ısı oluşmasından ötürüdür.

Ha dersin bunlar niye oluyor, orasını Allah bilir?

Enerji atomların titremesi değildir, ama atomların titremeside enerji ortaya çıkarır. Dünyadaki LEY hatlarını ve enerji merkezlerini atom titremesiyle açıklayamazsın. Bilimadalarının şaşırdıkları şeyler bunlar. Nasıl olurda binlerce yıl önce dünyanın enerji merkezlerini biliyorlardı ve medeniyet merkezlerini buralara kurdular diye aptallıyorlar. Misal piramidler. İncelerseniz piramidlerin yerlerini, tamamı enerji merkezleri ve ley hatları üzerindedir. @mental bey

Bunlar gerçek mi?

Bu kavramlar da aslında kanıtı olmayan kavramlar. Ruh ne kadar teorik ise ruhu kanıtlayan ya da destekleyen kavramlar da bir o kadar teorik.
:) Kendin incelemelisin bence. Çünkü ben anlatırsam beynin direnecek ve çürütmeye çalışacak. Ama kendin araştırır ve öğrenirsen beynin direnmez ve bilgiye teslim olur. Araştırmak içinde Piramidlerin kral mezarları olarak yapıldığı safsatası anlatırlar. Bi araştır bakalım piramidlerin içinde mezarlarmı varmış. Yoksa mısır kralları KRAL MEZARLIĞI bölgesindemi gömülmüşler? Piramidler mezarlık değilse ne işe yarıyorlarmış?

:) Kendin incelemelisin bence. Çünkü ben anlatırsam beynin direnecek ve çürütmeye çalışacak. Ama kendin araştırır ve öğrenirsen beynin direnmez ve bilgiye teslim olur. Araştırmak içinde Piramidlerin kral mezarları olarak yapıldığı safsatası anlatırlar. Bi araştır bakalım piramidlerin içinde mezarlarmı varmış. Yoksa mısır kralları KRAL MEZARLIĞI bölgesindemi gömülmüşler? Piramidler mezarlık değilse ne işe yarıyorlarmış?
Size sorduğum her soruyu aynı anda internete de yönlendiriyorum. Direnme gibi bir niyetim yok, doğruların peşindeyim sadece. Hem siz hem de @mental bey fikirlerinizi güzel bir şekilde deklare ettiniz bana, teşekkür ederim. Bahsettiğiniz olayları araştıracağım.

Arkadaşlar bana yardım edin bu konuda. Kontrol bence benim elimde değil.

Size sorduğum her soruyu aynı anda internete de yönlendiriyorum. Direnme gibi bir niyetim yok, doğruların peşindeyim sadece. Hem siz hem de @mental bey fikirlerinizi güzel bir şekilde deklare ettiniz bana, teşekkür ederim. Bahsettiğiniz olayları araştıracağım.
Emin ol bana inan diye söylemiyorum, araştır diye söylüyorum. Bende insanın dediklerine değil bilgiye bakıyorum. Araştırırsan içinde hiçbir tereddüt kalmaz diye düşünüyorum.

Arkadaşlar bana yardım edin bu konuda. Kontrol bence benim elimde değil.
Ruhuna aykırı işler yapıyorsan tabii ki kontrol sende değil. Bence yaptıklarını ve düşündüklerini değerlendir. Sana tavsiyem ruhuna ters işler yapıyorsan derhal vazgeç.

Evet şimdi aslında çoğu şey (bence her şey) hayatta kalmak için vücudun gösterdiği bir refleks.

Örneğin komadayken bir ışık gördüğünü zannetmek, vücudun hayatta kalmak için yaptığı bir refleks.
Tüm koşullar hayatta kalmak için bir refleks yani.

O halde kişiliğimizden tutun her bir şey aslında beynimiz tarafından oluşturulan ve geliştirilen bir refleks ise biz gerçekten biz miyiz?
Tüm her şey vücudun hayatta kalmaya çalışması mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@İceWolf
Beyin seni yönetmez. İç organlarını, sinirlerini yönetir. Yapmak istediğin komutu beyine sen verirsin. Aslında buradaki temel düşünce ruha, dinlere inanıyor muyum olayı. Eğer ki inanıyorsan beyin ve sen farklı kişiliksin demektir; fakat inanmıyorsan beyin sensin demektir. Mesela benim kafama her zaman takılan ve cevap bulmakta zorlandığım konu "Görsel Düşünce" konusudur. Yani ben hem görebilirken, hem de gözümün önüne bir düşünceyi nasıl getirip onu görebiliyorum ? Çok değişik geliyor.

Ben öyle hissetmiyorum işte. Tüm bunlar otomatik bir sistem gibi geliyor artık. Pilot koltuğunda ben yokum sanki :D. Tamam istem dışı reflkeslere elbet müdahale edemeyiz ama beni ben yapan şey dış etkenlerden ötürü gelişen kişilik. Yani beynin bir hayatta kalmak için verdiği refleks gibi bir şey.
Hayatta kalmak için bize bunu sormana gerek olduğunu sanmıyorum. Dediğin gbii olsaydık hayatın sadece karnını doyurup yatmaktan ibaret olurdu. O refleks olayını basit bir yapay zeka olarak düşün. Hangi durumda ne tepki vereceği belirli ama sende öyle değil. Duyguların ve nefsinde etkiliyor hareketlerini

Evet şimdi aslında çoğu şey (bence her şey) hayatta kalmak için vücudun gösterdiği bir refleks.

Örneğin komadayken bir ışık gördüğünü zannetmek, vücudun hayatta kalmak için yaptığı bir refleks.

O halde kişiliğimizden tutun her bir şey aslında beynimiz tarafından oluşturulan ve geliştirilen bir refleks ise biz gerçekten biz miyiz?

@İceWolf
Beynimiz bizi yöntiyor daha mantıklı gibi, mesela biz isteğe bağlı keyfe keder kalbimize kan pompalatamıyoruz.

@İceWolf
beyin yönetir ama ne zaman beynini yönetmeyi öğrenirsin işte o zaman tamamsındır

Beynimiz bizi yöntiyor daha mantıklı gibi, mesela biz isteğe bağlı keyfe keder kalbimize kan pompalatamıyoruz.
O istem dışı refleks. Ama senin kişiliğin genlerinden gelen özellikler + çevre faktörüne göre beyin oluşturuyor aslında. Özgür irademiz bile kişiliğimize göre şekilleniyor. O yüzden beyin oyun mu oynuyor bize :D.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,101
Üyeler
184,572
Son üye
Gabriel46
Geri