Neler Yeni

Bilgisayar Açılma Sorunu

abenes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Enes Yıldız
Arkadaşlar merhaba 2020 Haziran ayında DA SISTEM2 almıştım. Geçtiğimiz perşembe akşamı bilgisayarı her şey normal şekilde kapattım fakat cuma sabahından beri açamıyorum. Kasadan açma/kapama tuşuna bastığımda ekran kartı ve anakart ışığı yanıyor, kasadaki tüm fanlar çalışmaya başlıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor ve klavye ile mouse'a güç gitmiyor. İşin garibi yine kasaya usb ile bağladığım kulaklığa güç gidiyor. USB girişlerini değiştirdiğimde yine aynı şekilde kulaklık güç alırken klavye mouse almıyor. Statik elektrik olması ihtimaline karşı kasayı güçten kesip ekran kartı, ramler ve anakart pilini söküp taktım fakat değişen bir şey olmadı. Sebebi ne olabilir, bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir misiniz?

Bilgisayar parçalarım şöyle:
2 X CORSAIR 8GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
1 X ASUS TUF B450M-PLUS GAMING 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 RGB M.2 HDMI DVI mATX Anakart
1 X CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB Tempered Glass 550W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa
1 X AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK
1 X TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma)
1 X ASUS TUF 3 Radeon RX 5600 XT OC EVO 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı

abenes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Enes Yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok mudur önerisi olan :/

Forumda yazanları genel olarak denedim ama sorunun nerede olduğunu anlayabilmiş değilim

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Ensar
Benimde başıma bu sorun 2 defa geldi. İlkinde Daha bilgisayarımı yeni kutusundan çıkarıp güç kablosunu takıp windowsu kurmak için tuşuna bastığımda RGBleri falan yanıyordu fanlar dönüyordu ama ekran gelmedi. Garantiye gönderdim 2 hafta kasayı bekledim beni arayıp sorun kablodaki temazsızlıkta diyip hallettik dediler. Bilgisayar geldiğinde dalga geçiyorlardı sanki taktım kabloyu çalıştırdım yine ekran yoktu(belkide kargoda sıkıntı oluyordu bilemem). Korkarakta olsa mahalle bilgisayarcısına götürdüm. Benim ekran kartımı söktüler kendi ekran kartını takıp format attılar daha sonra benim ekran kartımı tekrar taktılar sorun düzeldi. yani kısacası sorun ekran kartının bağlantısında olabilir. Benim sorunum oydu yüksek ihtimal. Bi arada win10 güncellemesi geldi güncelle ve yeniden başlat dedim güncelledikten sonra aynı şekidle ekran gelmedi yine. kapadım açtım yine gelmedi. Moraller sıfır tabi yine gidicez mahalle bilgisayarcısına. Bir kaç saat sonra tamire götürmeden önce tekrar açtım pc yi ekran geldi. o gündürde win10 güncellemesini kapalı tutuyorum.

abenes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Enes Yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Allah Allaaah garip durum ya. Teşekkür ederim başka ekran kartıyla deneme yapayım bi

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Berat-Duman
Instagram
@beratsmoke
Steam
433984699
bende o sorunu daha uzun bir süredir yaşıyorum ama benim ki çok farklı XD
bilgisayar sanki canı isteyince açılıyor bilgisayarcıda parçaları test ettık tüm parçalar okey ama
o parçaları birleştiridğimizde sistem açılırken sorun çıkartıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,168
Üyeler
160,959
Son üye
VicdansızSabuha
Top Bottom