Neler Yeni

Bilgisayar aniden kapandı

Oceanut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Serhat Gültekin
Merhaba arkadaşlar, güzel akşamlar dilerim. Bir konuda desteğinize ihtiyacımız var. Arkadaşımın bilgisayarını adım adım değiştiriyoruz. İndirim oldukça ve maddiyatı yettikçe parçaları satın alıyoruz. Lian Li Lancool 216 kasası ile Red Devil serisi Rx 7800 XT ekran kartını aldık. Sistemini yeni kasasına geçirdik ve ekran kartını taktık. DDU ile eski ekran kartının sürücülerini sildim, yeniden başlattım ve yeni ekran kartının sürücüsünü kurdum. Tekrar yeniden başlattım ve bir kaç oyuna girmek, denemek istedik. R6 oyunun ayarlar kısmında bulunan Benchmark'a tıkladık ve bilgisayar bir anda kapandı. Fişi çektik ve 10-20 sn sonra takıp çalıştırdık fakat 1 saate yine aynı şeyi yaptı. Size sistem bilgilerini aşağıya yazmış olacağım. Sizden ricam zahmet olmazsa beni aydınlatın. Teşekkürler.

Sistemde yetersiz bir işlemci var; Ryzen 5 5500 ama 1,2 hafta içinde değişecek. Sistem kasa ve ekran kartı tarafından değişmeden önce güzel görünümlü ama hava akışı olmayan bir kasaya ve Rx580 ekran kartına sahipti.

Anakart: Asus Tuf B450 Plus Gaming
İşlemci: Ryzen 5 5500
Ram: Corsair Vengeance 2x8GB 3200mhz
Ekran Kartı: Rx 7800 XT
Ssd: Samsung 970 Evo Plus 1 TB
Ssd 2: WD 256GB Sata
Kasa: Lian Li Lancool 216
Psu: Cougar STX 700W 80+

Son düzenleme:

Armi3067

80+ Bronze
RX 580 varken ddu ile silip, kapat yapıp mı taktın yeni ekranı kartını?
Mesaj otomatik birleştirildi:

eğer böyle yapmadıysan belki sadece format istiyordur.sen yeni kartı takıp yapmışsın bu işlemleri ddu da sil ve kapat (yeni ekran kartı) için diye seçenek var bunu rx 580 takılıyken yapman lazımdı belki windowsta sıkıntı olmuştur format atsan düzelir belki.

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Bunu yaptıysa eğer kapatana kadar belki tekrar güncelleme atmış olabilir sistem. Buda kararsız çalışmasına sebebiyet vermiş olabilir.
Merhaba arkadaşlar, güzel akşamlar dilerim. Bir konuda desteğinize ihtiyacımız var. Arkadaşımın bilgisayarını adım adım değiştiriyoruz. İndirim oldukça ve maddiyatı yettikçe parçaları satın alıyoruz. Lian Li Lancool 216 kasası ile Red Devil serisi Rx 7800 XT ekran kartını aldık. Sistemini yeni kasasına geçirdik ve ekran kartını taktık. DDU ile eski ekran kartının sürücülerini sildim, yeniden başlattım ve yeni ekran kartının sürücüsünü kurdum. Tekrar yeniden başlattım ve bir kaç oyuna girmek, denemek istedik. R6 oyunun ayarlar kısmında bulunan Benchmark'a tıkladık ve bilgisayar bir anda kapandı. Fişi çektik ve 10-20 sn sonra takıp çalıştırdık fakat 1 saate yine aynı şeyi yaptı. Size sistem bilgilerini aşağıya yazmış olacağım. Sizden ricam zahmet olmazsa beni aydınlatın. Teşekkürler.

Sistemde yetersiz bir işlemci var; Ryzen 5 5500 ama 1,2 hafta içinde değişecek. Sistem kasa ve ekran kartı tarafından değişmeden önce güzel görünümlü ama hava akışı olmayan bir kasaya ve Rx580 ekran kartına sahipti.

Anakart: Asus Tuf B450 Plus Gaming
İşlemci: Ryzen 5 5500
Ram: Corsair Vengeance 2x8GB 3200mhz
Ekran Kartı: Rx 7800 XT
Ssd: Samsung 970 Evo Plus 1 TB
Ssd 2: WD 256GB Sata
Kasa: Lian Li Lancool 216
Psu: Cougar 700W 80+ (Bronz veya değil)
Onun haricinde sistemin değerlerine oyun içerisinde baktın mı ?
Sıcaklıklar, çekilen güç, frekansları bir kontrol ederek deneyebilir misin ?

Armi3067

80+ Bronze
BIOS'uda load optimized default yap bir kendine gelsin her şey, işlemcinin yetersizliğinden yapmaz. ya parçalarda bir problem var yada dediğim gibi sebeplerden

Oceanut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Serhat Gültekin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

eğer böyle yapmadıysan belki sadece format istiyordur.sen yeni kartı takıp yapmışsın bu işlemleri ddu da sil ve kapat (yeni ekran kartı) için diye seçenek var bunu rx 580 takılıyken yapman lazımdı belki windowsta sıkıntı olmuştur format atsan düzelir belki.
RX 580'i çıkartıp, RX 7800 XT'yi takıp güvenli modda başlatıp, DDU ile silip sonra yeniden başlattım. Dediğiniz gibi yapmalıydım belki, teşekkür ederim.

Bunu yaptıysa eğer kapatana kadar belki tekrar güncelleme atmış olabilir sistem. Buda kararsız çalışmasına sebebiyet vermiş olabilir.

Onun haricinde sistemin değerlerine oyun içerisinde baktın mı ?
Sıcaklıklar, çekilen güç, frekansları bir kontrol ederek deneyebilir misin ?
Kullanım oranlarına ve sıcaklıklara bakabilme şansım oldu. Sıcaklık gayet iyi hiçbir sorun yok. Kullanım oranlarında ise elbette işlemci yetersiz kaldığından ekran kartı %99'u göremiyor ve yük, işlemciye %50 60 70 binebiliyor. Ekran kartı ise değişken %40'dan %87'lere çıkıp iniyor.

BIOS'uda load optimized default yap bir kendine gelsin her şey, işlemcinin yetersizliğinden yapmaz. ya parçalarda bir problem var yada dediğim gibi sebeplerden
Bunu da deneyeceğim, teşekkür ederim

Top Bottom