Neler Yeni

Bilgisayar çökmesi sorunu

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Arkadaşlar selam. Bugün R5 3500x işlemcimi r5 3600 ile değiştirdim bilgisayar ilk aşamada açıldı bios ayarlarından ayarlarımı yaptım ve kaydet çık seçeneğini işaretledim ancak daha sonrasında hiç bir şekilde ne görüntü geldi ne başka bir şey. Bilgisayar açılıyor fanlar var her şey tamam ancak görüntü yok. RAM leri çıkartıp taktım olmadı, sizlere bir sorayım dedim en kötü ihtimal yarın eski işlemciyi tekrardan takıp deneyeceğim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,974
İsim
Emre Zengin
Arkadaşlar selam. Bugün R5 3500x işlemcimi r5 3600 ile değiştirdim bilgisayar ilk aşamada açıldı bios ayarlarından ayarlarımı yaptım ve kaydet çık seçeneğini işaretledim ancak daha sonrasında hiç bir şekilde ne görüntü geldi ne başka bir şey. Bilgisayar açılıyor fanlar var her şey tamam ancak görüntü yok. RAM leri çıkartıp taktım olmadı, sizlere bir sorayım dedim en kötü ihtimal yarın eski işlemciyi tekrardan takıp deneyeceğim.

Anakart marka modelin nedir? Tamamdır gördüm şimdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

BIOS'tan Secure Boot ayarıyla ilgili bir şey yaptın mı?
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını çıkar. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını yerine takıp sistemi çalıştır.
Ekran Görüntüsü (374).png

• Beğen
Reaksiyonlar: MTBC

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını çıkar. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını yerine takıp sistemi çalıştır. Alıntıyı görüntüle
Deniyecem şimdi hocam
PSU kablosu kapalı mı olsun ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,974
İsim
Emre Zengin
  • Beğen

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Secure Boot ayarını kurcaladın mı hocam?
Hocam PC açarken hiç bir şryi ellemedim bios ekranına attı daha sonrasında dokunmadan kaydet çık yaptım pc kapandı bidaha hep siyah ekran xd

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,974
İsim
Emre Zengin
Hocam PC açarken hiç bir şryi ellemedim bios ekranına attı daha sonrasında dokunmadan kaydet çık yaptım pc kapandı bidaha hep siyah ekran xd
Tamamdır dediğimi yap hocam.

• Beğen

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Yaptım çalıştırıyorum şimdi

açıldı bios şimdi :D

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
superK

Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını çıkar. Çıkardıktan sonra CLR_CMOS yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri ve ekran kartını yerine takıp sistemi çalıştır. Alıntıyı görüntüle
Bende Secure boot ile oynadım etkinleştirdim sonra ekran siyah da kaldı yardım edersen sevinirim

Top Bottom