Neler Yeni

Bilgisayar kendi kendine BIOS’a giriyor

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Cefika
Arkadaşlar merhaba, kasam için yeni parçalar aldım taktım bilgisayar çalışıyor fakat kendini süreli olarak BİOSa atıyor. Windows ekranı gelmiyor. Bilgisayar SSD ve HDD görüyor fakat tahminimce Windows’u tanımıyor. Yeni parçalarımı ve eskilerini aşağıya ekledim. Belki EUFI ve LEGACY ile alakalıdır diye.

Yeni parçalar ;
  • AsRock B560M Pro4 Anakart
  • Intel i3 10100F İşlemci
  • Crucial Ballistix 8GB 3200MHz RAM
Eski parçalar ;
  • ECS H61H2-MV Anakart
  • Intel i5 3470 İşlemci
  • HyperX Fury 4GB RAM
  • Longline 240GB SSD
  • WD Blue 1TB HDD
Sebebi nedir? Neden sürekli BIOS’a atar? Çözümü nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
Arkadaşlar merhaba, kasam için yeni parçalar aldım taktım bilgisayar çalışıyor fakat kendini süreli olarak BİOSa atıyor. Windows ekranı gelmiyor. Bilgisayar SSD ve HDD görüyor fakat tahminimce Windows’u tanımıyor. Yeni parçalarımı ve eskilerini aşağıya ekledim. Belki EUFI ve LEGACY ile alakalıdır diye.

Yeni parçalar ;
  • AsRock B560M Pro4 Anakart
  • Intel i3 10100F İşlemci
  • Crucial Ballistix 8GB 3200MHz RAM
Eski parçalar ;
  • ECS H61H2-MV Anakart
  • Intel i5 3470 İşlemci
  • HyperX Fury 4GB RAM
  • Longline 240GB SSD
  • WD Blue 1TB HDD
Sebebi nedir? Neden sürekli BIOS’a atar? Çözümü nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
Legacy şekilde Windows kurulu olduğu için hata veriyor olabilir. BİOS'tan Legacy çekin. (CSM'de yazıyor olabilir.)

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Cefika
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Legacy şekilde Windows kurulu olduğu için hata veriyor olabilir. BİOS'tan Legacy çekin. (CSM'de yazıyor olabilir.)
Tahmin ettim LEGACY ayarını bulmaya çalıştım fakat bulamadım sadece CSM Enabled ve Disabled var. Ayarı Disabledde seçili.
Edit: Enabled yaptım ayarı ve LEGACY, EUFI ayarı açıldı. LEGACYdeymiş BIOS. EUFI geçtim ve düzeldi. Teşekkürler

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Cefika
Enabled yapın.
Şuanda da bilgisayar açıldı, modemimde internet var fakat bilgisayar interneti görmüyor BIOSta birkaç bir şey ile oynadım galiba. Ondan olabilir mi?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
Şuanda da bilgisayar açıldı, modemimde internet var fakat bilgisayar interneti görmüyor BIOSta birkaç bir şey ile oynadım galiba. Ondan olabilir mi?
Telefonunuzun interneti bağlayın anakartınızın sitesinden LAN driverını indirin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya da telefonunuza indirin bilgisayara atın.

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Cefika
Telefonunuzun interneti bağlayın anakartınızın sitesinden LAN driverını indirin.

Deneyeceğim. Sonucu yazarım. Teşekkürler.

Yardımların için çok teşekkürler hocam. Allah razı olsun, düzeldi.

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
Deneyeceğim. Sonucu yazarım. Teşekkürler.

Yardımların için çok teşekkürler hocam. Allah razı olsun, düzeldi.
Önemli değil hocam :)

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Cefika
Önemli değil hocam :)
Hocam tekrardan merhaba, bilgisayar açıldıktan sonra güncelleştirmeleri yaptım ve ve bilgisayarı yeniden başlattım. Yeniden başlattıktan sonra bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor Windows açılış ekranında dönüp duruyor. Format atmak istedim format USBsini görüyor fakat format atma ekranında mavi şekilde kalıyor. Hiçbir ekran gelmiyor. Sebebi nedir? Kafayı yemek üzereyim :D

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Hocam tekrardan merhaba, bilgisayar açıldıktan sonra güncelleştirmeleri yaptım ve ve bilgisayarı yeniden başlattım. Yeniden başlattıktan sonra bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor Windows açılış ekranında dönüp duruyor. Format atmak istedim format USBsini görüyor fakat format atma ekranında mavi şekilde kalıyor. Hiçbir ekran gelmiyor. Sebebi nedir? Kafayı yemek üzereyim :D
UEFI olarak Windows 10/11 kurun. PC açılmıyorsa başka bir sistemden USB'yi hazırlayın.

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Cefika
UEFI olarak Windows 10/11 kurun. PC açılmıyorsa başka bir sistemden USB'yi hazırlayın.
Hocam hazırladım zaten format USBsi fakat format ekranında da takılı kalıyor. Açılmıyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,878
İsim
Emre Zengin
Flash belleği başka bir Usb portuna takın.
Not: Flash bellekte de bir problem olabilir.
BİOS'tan tekrar UEFİ'ye çekip format ekranına gidin.

CFK’

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Cefika
Flash belleği başka bir Usb portuna takın.
Not: Flash bellekte de bir problem olabilir.
BİOS'tan tekrar UEFİ'ye çekip format ekranına gidin.
Hocam bilgisayarcıya gittim Harddiskim ölmüştü sağlığı %10du. Harddiski çıkarıp format attık düzeldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,763
Üyeler
161,747
Son üye
Skrks
Top Bottom