Neler Yeni

Bilgisayar kendi kendini yeniden başlatıyor

DntX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Mustafa
Temiz kurulum yapsam da sorun düzelmedi. Pc rastgele şekilde ilk önce 1 saniyeliğine donuyor, sonra kendini yeniden başlatıyor. Hangi parçada sorun olabilir bunu nereden tespit edebilirim? Ryzen masterda ayar yapmaya çalıştığımda da aynısı oluyor.(Yaptığım ayarların tutarlı olduğunu düşünüyorum.) İşlemciden kaynaklı olabilir mi?

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman
Temiz kurulum yapsam da sorun düzelmedi. Pc rastgele şekilde ilk önce 1 saniyeliğine donuyor, sonra kendini yeniden başlatıyor. Hangi parçada sorun olabilir bunu nereden tespit edebilirim? Ryzen masterda ayar yapmaya çalıştığımda da aynısı oluyor.(Yaptığım ayarların tutarlı olduğunu düşünüyorum.) İşlemciden kaynaklı olabilir mi?
oc felan yaptıysan olabilir mesela rame oc yapmıştım bendede Windows ekranına geldi gibi kapanıyordu bios sıfırla bir kere (bios pilini söküp tak biraz bekle sistemin kapalı olsun cikarincada biraz bekle)

• Üzgün
Reaksiyonlar: DntX

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,370
İsim
Hamza Ziya Üstün
Bios sıfırlayın. Pek çok yerde sorun olabilir daha çok bilgi gerek ama yazılımsal olma ihtimalini tamamen aradan çıkarırsanız psu veya işlemciden olabilir.

DntX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
oc felan yaptıysan olabilir mesela rame oc yapmıştım bendede Windows ekranına geldi gibi kapanıyordu bios sıfırla bir kere (bios pilini söküp tak biraz bekle sistemin kapalı olsun cikarincada biraz bekle)
Maalesef düzelmedi. Eskiden de nadiren oluyordu fakat şimdi çok sıklaştı. Teknik servis vs'ye götürmeli miyim sizce arıza tespiti için yoksa kendim bir şekilde halledebilir miyim? Psu ve işlemci dışında SSD, GPU vs. de bir sorun olabilir mi? Ryzen Master'da ayar ayapıyordum oyun oynarken ilk o zaman karşılaştım bu sorunla sanırım. Ama daha sonra uzun bir süre görmedim bu sorunu şimdi tekrar ortaya çıktı.

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman
Maalesef düzelmedi. Eskiden de nadiren oluyordu fakat şimdi çok sıklaştı. Teknik servis vs'ye götürmeli miyim sizce arıza tespiti için yoksa kendim bir şekilde halledebilir miyim? Psu ve işlemci dışında SSD, GPU vs. de bir sorun olabilir mi?
öncedende olan bir durum ise ve tekrar ediyorsa büyük ihtimalle parça sorunu var teknik servis götürün sizin tespit etmeniz çok daha zor artık

• Beğen

DntX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teknik servis olarak Ankara içinde nereye götürebilirim bilgisi olan varsa söyleyebilir mi rica etsem?

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman
Toplama bilgisayar. İşlemcinin bitti ama psu'nun hala duruyor garantisi.
eğer hazır sistemse itopya gibi felan bir konuş ücretli teknik servis desteği almak istiyorum de yardımcı olurlar belki tektek ayrı ayrı yerden ise bulundun bölgede sağlam bir bilgisayarcıya götürmen gerekir ama dikkat et çok düdükleyenler olur yani sağlam biryer olsun

• Beğen

DntX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Mustafa
eğer hazır sistemse itopya gibi felan bir konuş ücretli teknik servis desteği almak istiyorum de yardımcı olurlar belki tektek ayrı ayrı yerden ise bulundun bölgede sağlam bir bilgisayarcıya götürmen gerekir ama dikkat et çok düdükleyenler olur yani sağlam biryer olsun
Kendim ayrı ayrı yerlerden satın aldım. Kızılay'da TeknoWorld adında bir yer varmış galiba oraya götüreceğim. Ankara'da bildiğiniz sağlam bilgisayarcı varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

DntX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Mustafa
Bir teknik servise götürdüm. Bana ekran kartıyla alakalı olduğunu söyledi. Ben de garantiye verdim geri geldiğinde sorun devam ediyordu. Ssd değiştirip denedim. 2-3 günlüğüne çözüldü fakat aniden yine başladı. Başladıktan sonra bazen sık şekilde bazen nadiren bilgisayarı kullanırken 1 saniyelik ekran donuyor ve ses gidiyor. Ardından bilgisayar yeniden başlıyor. Hiçbir uyarı vermeden direk siyah ekran geliyor. Cpu, psu veya ram ile alakalı olduğunu düşünüyorum. (Biosta Rami profile 1 e alıp ayarı kaydetmeye çalıştığımda pc 2-3 kez kapanıp açıldı sonra american megatrends ekranı geldi safe moddan tekrar biosa gönderdi. Xmp kapadığımda ise normal şekilde açıldı.)

Top Bottom