Neler Yeni

Bilgisayar toplama yardım

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Mehmet Ali
İyi günler arkadaşlar laptop hp Pavilion dan masaüstü ne geçiş yapıcam ama hiç acelem yok tamamen indirimlerden yararlanıp güzel bir f/p canavarı olsun istiyorum. İşlemciyi amd ekran kartını Nvidia düşünüyorum şimdilik ama bu yalnızca öylesine bir planım çok bir fikrim yok.
•İlk sorum her anakart amd ve intel işlemciler ile uyumlu mu?
•Her anakart amd ve intel ekran kartları ile uyumlu mu?
•Her AMD veya Intel işlemci her her amd veya Intel ekran kartı ile uyumlu mu?

~İlk olarak anakart alarak başlamak istiyorum uzay montaj olacak zaten kasa en son alınacak Anakart ne önerirsiniz?
~ apu sistemle başlayıp ekran kartını en sona biraksam mantıklı olur mu?

Hepinize teşekkür ederim ❤️

VS07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Vahit Sarıkaya
Öncelikle bütçe nedir? Burdan başlamak gerekiyor. Her anakartı her işlemciyle kullanamayız çünkü soket yapıları farklı işlemcinle uyumlu anakart kullanmak gerekir. Ekran kartını ise istediğin sisteme takabilirsin. Bütçe belirtilirse daha fazla yardımcı olunabilir.

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
Hasan Öztürk
Intel harici olarak bir ekran kartı üreticisi değil. Şimdilik Nvidia ve AMD var.

Intel işlemciler jenerasyonuna göre uyumlu intel anakartlarla, Amd işlemcileri yine jenerasyonuna göre uyumlu amd anakart ile çalışır.

Üreticiler Asus, Msi, Gigabyte, Asrock vb hem intel hem de amd için anakart üreticisi olabilirler.

Ve evet, intel uyumlu anakart da alsan, amd uyumlu anakart da alsan nvidia veya amd serisi ekran kartı takabilirsin.

Özetle;

İşlemci Intel, anakart Intel
İşlemci Amd, anakart Amd

İşlemci Intel, ekran kartı (nvidia/amd)
İşlemci Amd, ekran kartı (nvidia/amd)

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Mehmet Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle bütçe nedir? Burdan başlamak gerekiyor. Her anakartı her işlemciyle kullanamayız çünkü soket yapıları farklı işlemcinle uyumlu anakart kullanmak gerekir. Ekran kartını ise istediğin sisteme takabilirsin. Bütçe belirtilirse daha fazla yardımcı olunabilir.
Şuan letgodan 3300x işlemci ve gigabayte b450m s2h 3600mhz m2 am4 amd anakart buldum anlaştım.
bunlar nasıldır benim işimi görür mü?
Bütçe yok ucu açık uygun bir şeyler denk geldikçe alicam 5 bin 10 bin 15 kaçta tamamlarsak yapbozu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Intel harici olarak bir ekran kartı üreticisi değil. Şimdilik Nvidia ve AMD var.

Intel işlemciler jenerasyonuna göre uyumlu intel anakartlarla, Amd işlemcileri yine jenerasyonuna göre uyumlu amd anakart ile çalışır.

Üreticiler Asus, Msi, Gigabyte, Asrock vb hem intel hem de amd için anakart üreticisi olabilirler.

Ve evet, intel uyumlu anakart da alsan, amd uyumlu anakart da alsan nvidia veya amd serisi ekran kartı takabilirsin.

Özetle;

İşlemci Intel, anakart Intel
İşlemci Amd, anakart Amd

İşlemci Intel, ekran kartı (nvidia/amd)
İşlemci Amd, ekran kartı (nvidia/amd)
Teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu.
Ben Nvidia yi intel ekran kartı diye biliyordum 🤦🏻‍♂️
şuan her şey oturdu kafamda 😊

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular