Neler Yeni

Bilgisayara Görüntü Gelmiyor / VGA Ledi yanıyor

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,286
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bilgisayar başlarken VGA ledi yanıyor ve görüntü gelmiyor. 30 saniye falan sonra vga ledi sönüyor klavye vb ışıkları geliyor ve hala görüntü yokken herhangi bir hata ışığı yanmıyor.

Bilgisayarda VGA ledi yanar iken güç tuşuna bastığım anda sistem kapanıyor lakin ışığın gitmesini beklersem sanki windows açılmış gibi biraz sonradan kapanıyor. Ekran kartını arkadaşın sisteminde denediğimiz zaman görüntü aldık ve oyun/furmark yaptık. Arkadaşın ekran kartını benim sisteme taktığımızda tıpatıp aynı sorun oluştu.

Görüntü bazen geliyor (10 restartta falan 1) sistem açılkyor lakin 1-2 dakika sonradan aniden gri ekran verip kapanıyor PC.

Çok çok nadiren ise hiçbir hata vermeden açılıyor ve saatlerce hiçbir sorun olmuyor.

Denenen şeyler:
GPU denendi (sağlam)
Başka PSU denendi
Başka RAM denendi
Tek slot ram denendi
Bios sıfırlama ve bios güncelleme denendi (cmos reset/bios flashback)
DP/HDMI kabloları denendi
Anakart 2. gpu slotu denendi (sorun aynen devam ediyor)

Denenmeyen parçalar:
CPU/Anakart

Sorun artık kafayı yedirtme düzeyine gelmiş durumda.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,546
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Anakart diye düşünüyorum. Yakın zamanda sistemi temizleme veya içini açma gibi bir şey yaptın mı ? İlla gerekmiyor tabi ama evvelinde buna benzer bir şey başıma gelmişti, neyin nasıl sebep olduğu hakkında bilgim yok. Anakart dememin sebebi ben de bilgisayarı kaç ayrı şekilde kontrol ettikten sonra tamire verme durumunda kaldım. Meğerse anakartta şu küçük kutucukların biri patlamış.
Belki benle aynı hatadır veya değildir ama demem o ki sorunun yazılımsal olmadığı kesin.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,286
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart diye düşünüyorum. Yakın zamanda sistemi temizleme veya içini açma gibi bir şey yaptın mı ? İlla gerekmiyor tabi ama evvelinde buna benzer bir şey başıma gelmişti, neyin nasıl sebep olduğu hakkında bilgim yok. Anakart dememin sebebi ben de bilgisayarı kaç ayrı şekilde kontrol ettikten sonra tamire verme durumunda kaldım. Meğerse anakartta şu küçük kutucukların biri patlamış.
Belki benle aynı hatadır veya değildir ama demem o ki sorunun yazılımsal olmadığı kesin.
Sorun biranda oluşmaya başladı. Eskiden 5-6 kere denememde pc acılırdı hep sonra kapatana kadar sorunsuz devam ederdi simdi aşırı nadir gittikce kötüleşiyor gibi yani.
Bu aksam yatağın altındaki 3100' ü bulabilirsem CPU değiştirip de deneyeceğim.

Denemediğim tek parca anakart kalacak yani

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,546
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Sorun biranda oluşmaya başladı. Eskiden 5-6 kere denememde pc acılırdı hep sonra kapatana kadar sorunsuz devam ederdi simdi aşırı nadir gittikce kötüleşiyor gibi yani.
Bu aksam yatağın altındaki 3100' ü bulabilirsem CPU değiştirip de deneyeceğim.

Denemediğim tek parca anakart kalacak yani
Bir onunla dene haber edersin. Yine de anakart olduğunu düşünüyorum.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,900
İsim
Emre Zengin
Bilgisayar başlarken VGA ledi yanıyor ve görüntü gelmiyor. 30 saniye falan sonra vga ledi sönüyor klavye vb ışıkları geliyor ve hala görüntü yokken herhangi bir hata ışığı yanmıyor.

Bilgisayarda VGA ledi yanar iken güç tuşuna bastığım anda sistem kapanıyor lakin ışığın gitmesini beklersem sanki windows açılmış gibi biraz sonradan kapanıyor. Ekran kartını arkadaşın sisteminde denediğimiz zaman görüntü aldık ve oyun/furmark yaptık. Arkadaşın ekran kartını benim sisteme taktığımızda tıpatıp aynı sorun oluştu.

Görüntü bazen geliyor (10 restartta falan 1) sistem açılkyor lakin 1-2 dakika sonradan aniden gri ekran verip kapanıyor PC.

Çok çok nadiren ise hiçbir hata vermeden açılıyor ve saatlerce hiçbir sorun olmuyor.

Denenen şeyler:
GPU denendi (sağlam)
Başka PSU denendi
Başka RAM denendi
Tek slot ram denendi
Bios sıfırlama ve bios güncelleme denendi (cmos reset/bios flashback)
DP/HDMI kabloları denendi
Anakart 2. gpu slotu denendi (sorun aynen devam ediyor)

Denenmeyen parçalar:
CPU/Anakart

Sorun artık kafayı yedirtme düzeyine gelmiş durumda.
İlk PCIe slotu CPU'dan geliyor direkt. Diğer PCle slotunu da denemişsin o da Chipset tarafından geliyor. Anakart sorunlu gibi.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,286
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Birazdan cpuyu deniyorum 7 gibi konuyu güncellerim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorun GPU kaynaklı arkadaşlar. GPU yu arkadaşa tekrar taktığımda bendeki sorunun tıpatıp aynısı oluyor. Düğmeye bastığım anda PC kapanıyor. Lakin dün kendi kartımı arkadaşıma taktığım zaman EN UFAK bir sıkıntı yoktu furmark 15 dk falan yaptım sonra oyun girdim.

• Kendi PC' m de de arada ekran kartı hiçbir sıkıntı yapmadan calısıyor.
  • Bazen açılıyor lakin 1-2 dakika sonra görüntü gidiyor gri ekran oluyor (tam gri ekran olmadan önce görüntü böyle pembe beyaz falan bozuluyor)
  • Bazen ise açılıyor ve en ufak sorun olmadan oyun oynatıyor (forza 5 falan oynuyodum)
Ayrıca şansa mı oluyor bilmiyorum lakin ekran kartının güç kablolarının altından tutup yukarı doğru destek verirsem genelde görüntü her zaman geliyor

@Emre Zengin @Hudzell

Son düzenleme:

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,546
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Elinde başka güç kablosu var mı deneyebileceğin ???

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,286
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Elinde başka güç kablosu var mı deneyebileceğin ???
Arkadaşın PSU var işte onda da aynı sorun var ama henüz kabloları yukarı çekip çalıstırmayı denemedim

Bu durum normal midir, en sağ alt pin
1734108575672.png

Son düzenleme:
Top Bottom