Neler Yeni

Bilgisayarım donuyor ardından siyah ekran veriyor

cancya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir can
Öncelikle merhaba, 1 ay önce aldığım hazır toplama pc de böyle bir sorun yaşıyorum. Bilgisayar masaüstünde bazen aniden kilitleniyor donuyor ardından siyah ekran geliyor ekrandan sinyal yok yazısı alıyorum reset atmadan düzelmiyor ve bunu bazen 3 günde bir bazen 5 günde bir yapıyor sorun neden kaynaklı olabilir sizce, yardımınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Emre Baş

80+ Gold
Sürücü kaynaklı olabilir güncelleme yapabilirsin

cancya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sürücü kaynaklı olabilir güncelleme yapabilirsin

Öncelikle sürücüleri güncelledim ddu ile sıfırlayıp tekrar bile yükledim. Ddu ile sıfırladıktan sonra 10 gün boyunca hiç olmadı tabi bu sırada başka bir sorun patlak verdi elektriklerim gittiğinde bilgisayarım ilk açıldığında ekrana görüntü gelmiyordu reset atınca düzeliyordu, bu seferde bu çözüldü yukarıda yazdığım tekrar patlak verdi.
sıcaklık değerlerin ne durumda?

Ekran kartım Msi armor oc 4gb rx 570 yük altında min değer 67 maks değer nadiren 77 oluyor. Boşta iken 30 ile 40 arasında seyrediyor.
İşlemcim Ryzen 3 2300x boşta iken 30 ila 45 aralarında yük altında ise minimum 59 maks. 70 oluyor
Anakartım ise msi a320m pro max boşta iken 35 ila 37 arasında yük altında 45 ila 52 arasında seyrediyor.
Oyun performansında herhangi bir problem yok gayet güzel çalıştırıyor her oyunu ama daha yeni olduğu için ve bu tür donmalar ekran gitmeleri olduğu için panik oluyor insan.

ventioNN

80+ Platinum
Öncelikle sürücüleri güncelledim ddu ile sıfırlayıp tekrar bile yükledim. Ddu ile sıfırladıktan sonra 10 gün boyunca hiç olmadı tabi bu sırada başka bir sorun patlak verdi elektriklerim gittiğinde bilgisayarım ilk açıldığında ekrana görüntü gelmiyordu reset atınca düzeliyordu, bu seferde bu çözüldü yukarıda yazdığım tekrar patlak verdi.

Ekran kartım MSI armor oc 4gb rx 570 yük altında min değer 67 maks değer nadiren 77 oluyor. Boşta iken 30 ile 40 arasında seyrediyor.
İşlemcim Ryzen 3 2300x boşta iken 30 ila 45 aralarında yük altında ise minimum 59 maks. 70 oluyor
Anakartım ise MSI a320m pro max boşta iken 35 ila 37 arasında yük altında 45 ila 52 arasında seyrediyor.
Oyun performansında herhangi bir problem yok gayet güzel çalıştırıyor her oyunu ama daha yeni olduğu için ve bu tür donmalar ekran gitmeleri olduğu için panik oluyor insan.
bana PSU sorunlu gibi geldi. PSU'n nedir belirtir misin? Ayrıca driver'larını 3.yazılım Booster tarzı uygulamalarla kurdaysan DDU ile silip manuel kurar mısın?

cancya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aerocool 500W VX Plus Serisi Güç Kaynağı, DDU ile silip tekrar manuel olarak kendim kurdum ve dediğim gibi 10 12 gün boyunca tekrarlamadı bu güne kadar. Radeon Software kullanıyorum driver güncellemek için.

Top Bottom