Bilgisayarım kapanırken mavi ekran veriyo

no.83

80+
Reaksiyon skoru
4
Selamunaleykum yeni bilgisyar topladım bi 2hafta oldu.
Bilgisayarımı kapatmaya çalışıncı bir süre kapanıyor yazısı çıkıyo ve mavi ekran hatası veriyo.
ondan sonra tekrar açılıyo.açıldıktan sonra kapatmaya çalıştıımda kapanıyor
yardımcı olurmusun

Selam. Bu dosyayı winrar ile açın çift tıklayıp çalıştırın. Soruya evet deyin. Bilgisayarı yeniden başlatın.
Bilgisayarınızda c cleaner veya bleachbit gibi temizleme programları olsun.
İlk açılışta ve temizlikte biraz bekletir. Normaldir. Seçeneklerde her şey seçili olsun. Boş disk alanı hariç :

Bleachbit.jpg

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayarlar kısmı da bunun gibi olsun:

Bleachbit 2.jpg

Ekler

minidump

bide hocam biosda ramler 6000mhz gözüküyo ama windowsta 4800 gözüküyo onu nasıl halledebilirim
Aygıt Yöneticisine girip Ağ Bağdaştırıcıları kısmını genişletip ekran görüntüsünü atar mısın?

RAM'ler şuan 6000 MHz de çalışıyor olarak görünüyor aslında. Aşağıda sırasıyla dediklerimi yap bakalım.

- BitDefender'ı kaldır.

- Şu BIOS'u son sürüme bir güncelle bakalım:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://www.msi.com/Motherboard/B650M-GAMING-PLUS-WIFI/support buradan 7E24v19 BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7E24AMS.190 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7E24AMS.190 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.

- BIOS'u güncelledikten sonra RAM'leri EXPO 1 olarak aktif et.

- BIOS'u güncelledikten sonra buradan en son AMD Chipset sürücüsünü indirip kur: https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am5/b650.html AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur.

tamamdır teşekkürler şimdi geç oldu yarın sabah yapıp haber edeceğim teşekkürler

tamamdır teşekkürler şimdi geç oldu yarın sabah yapıp haber edeceğim teşekkürler
Önemli değil mesajımın sağ altında Cevap yazan kısma basıp yanıt verirsen iyi olur hocam. Diğer türlü bildirim düşmüyor.

Önemli değil mesajımın sağ altında Cevap yazan kısma basıp yanıt verirsen iyi olur hocam. Diğer türlü bildirim düşmüyor.
Hocam biosu güncelledim monitordeki ekran gitti anakrttaki kırmızı ve sarı ışık yanıyor bi 15 dk dır açılmadı ne yapmam lazim

hocam yeni açıldı.Şimdi driverleri indiricem başka yapmam gereken bir şey varmıdır

Hocam biosu güncelledim monitordeki ekran gitti anakrttaki kırmızı ve sarı ışık yanıyor bi 15 dk dır açılmadı ne yapmam lazim

hocam yeni açıldı.Şimdi driverleri indiricem başka yapmam gereken bir şey varmıdır

bide sizin attıgınız driverler b650 benimki b650m bi skınıt olurmu

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-04-26 115452.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-26 115452.png
    8.6 KB · Hit: 17
Son düzenleme:

bide sizin attıgınız driverler b650 benimki b650m bi skınıt olurmu
Yok hocam. m olan sadece kartın boyutu ile ilgili hocam. Chipset standarttır. B650 geçiyorsa B650'dir Chipseti.

Yok hocam. m olan sadece kartın boyutu ile ilgili hocam. Chipset standarttır. B650 geçiyorsa B650'dir Chipseti.
Tamamdır hocam teşekkürler birde 1 sorum daha olacakta benim fanlarım 600 650 rpm hızında dönüyor ve çok ses çıkartıyor bunun güzel bir ayarı varmıdır acaba sadece işlemci ısındıgında bu kadar hızlı dönse

4 tane driver var hepsi indirmem lazım galiba

Tamamdır hocam teşekkürler birde 1 sorum daha olacakta benim fanlarım 600 650 rpm hızında dönüyor ve çok ses çıkartıyor bunun güzel bir ayarı varmıdır acaba sadece işlemci ısındıgında bu kadar hızlı dönse

Yok sadece AMD Chipset Drivers'ı indir.

Soğutucu olarak ne var?

Soğutucu olarak ne var?

Thermalright Peerless Assassin 120 Black TL-C12B 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu​

Soğutucu olarak ne var?
hocam az önce bilgisayarı yeniden başlattım ve yine mavi ekran hatası verdi sizce başka bir sıkıntı olabilirmi

Son düzenleme:

Thermalright Peerless Assassin 120 Black TL-C12B 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu​

hocam az önce bilgisayarı yeniden başlattım ve yine mavi ekran hatası verdi sizce başka bir sıkıntı olabilirmi
At yeni mavi ekranı bakalım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,161,847
Üyeler
184,508
Son üye
Ultimate
Geri