Neler Yeni

Yardım bilgisayarımda ram arttırsam performans artışı olurmu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
Öncelikle merhabalar Casper Excalibur g870 kullanıcısıyım ramlerim 16 gb ama ben bunu 32 gb yapsam oyunlarda performans artışı yaşarmıyım dahada önemlisi gelecek için arttıracağım gelecekte 16 gb yetersiz kalacağı için 32 ye geçmek istiyorum render işleri falan benlik değil ben bilgisayar başında oyun oynuyorum ben haricinde kullananlarsa film vs izliyor. sizce arttırmalımıyım ssd mi yükselteceğim çünkü yetersiz kalıyor.
sistem: i7 12650h rtx 3060 16 gb 500gb servise götüreceğim bakım için orada değiştirteceğim normalde bakım ve yükseltme den anlıyorum fakat bir sorun yaşarım diye ellemiyorum.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Kürşat
Öncelikle merhabalar Casper Excalibur g870 kullanıcısıyım ramlerim 16 gb ama ben bunu 32 gb yapsam oyunlarda performans artışı yaşarmıyım dahada önemlisi gelecek için arttıracağım gelecekte 16 gb yetersiz kalacağı için 32 ye geçmek istiyorum render işleri falan benlik değil ben bilgisayar başında oyun oynuyorum ben haricinde kullananlarsa film vs izliyor. sizce arttırmalımıyım ssd mi yükselteceğim çünkü yetersiz kalıyor.
sistem: i7 12650h rtx 3060 16 gb 500gb servise götüreceğim bakım için orada değiştirteceğim normalde bakım ve yükseltme den anlıyorum fakat bir sorun yaşarım diye ellemiyorum.
16 gb ram kullanmıyorsan fark ya olmaz ya da çok minimal olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
16gb DDR 4 kullanıyorsa oynadığı oyuna göre 20fps den fazla fark olur hele cs gibi işlemci bazlı oyunlarda daha fazla.

cpuz den bakın mhz değeri farketmez performans artışı olur istersen kendin bak single channel vs dual channel ram yaz internete.
dual yapacağım şuanda dual var hocam aslında biraz ilerki dönemler için erkenden tedbir alayım diyorum bu bilgisayarın bende maddi değil manevi değeri var ve iyi bakmak istiyorum bu benim eli yüzü düzgün ilk bilgisayarım ilerleyen dönemde belki param olursa yeni pc alırım ama bu hurdaya çıksa bile vazgeçemem ondan bu kadar önemsiyorum

Frkndmt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
Furkan Demirtaş
İlla ki fark olur kardeşim sonuçta yükseltme yapıyorsun.

Bartuu

80+ Silver
İlla ki fark olur kardeşim sonuçta yükseltme yapıyorsun.
Hocam öyle bir mantık mı var ddr5 olsaydı olmazdı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

dual yapacağım şuanda dual var hocam aslında biraz ilerki dönemler için erkenden tedbir alayım diyorum bu bilgisayarın bende maddi değil manevi değeri var ve iyi bakmak istiyorum bu benim eli yüzü düzgün ilk bilgisayarım ilerleyen dönemde belki param olursa yeni pc alırım ama bu hurdaya çıksa bile vazgeçemem ondan bu kadar önemsiyorum
şuanda 2x8 mi yoksa 1x16 mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım

şuanda 2x8 mi yoksa 1x16 mı
2x8 hocam çift kanal ikisini çift yapmak maaliyetli olacak ama sorun olmaz benim için

neden hocam?

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,652
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Masaüstü bilgisayarımda 16 dan 32 ye geçtim ve bazı oyunlarda 30fps artış gözlemledim, forza 5 te ise 20 fps

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
ddr5 ramler dual channel mantığında çalışıyor zaten o yüzden fakat bazı oyunlarda fark oluyor.
yani tek kanal bile olsa aynımı hocam ddr5 in bazı avantajlarını duymuştum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,099
Üyeler
161,659
Son üye
Keremcan Eyi
Top Bottom