Neler Yeni

Bilgisayarımı Bozmam Lazım

En İyi Cevap
7
Bazı bilgisayarı bozma yöntemleri​
  • İşlemci
    • İşlemcinin pimleri;​
      • pimleri kırmak görüntünün gelmemesine sebep olabilir çünkü bilgisayarda işlenen veriler işlemci üzerinden geçerek bize değerler sunar eğer değerleri sunacak işlemciniz olmazsa bilgisayarınız da otomatik olarak bozulacaktır.​
  • Psu
    • Psu nuzdaki kabloları kesmek;​
      • Bu en iyi çözümlerden birisi olabilir ancak bilgisayarınız bir bilgisayarcıya giderse babanızın tokadını ekseninde hissedebilirsiniz bilgisayarcı için "abi lütfen yeni bilgisayar aldırmak için kestim" diye bilgisayarcıya psu nun içine not bırakırsanız bir ihtimal sizi anlayış ile karşılayacaktır.​
    • Psu daki kabloları zayıflatmak;​
      • Psu daki kabloları zayıflatıp stres testi açmak bilgisayardaki parçalara geri dönüşü olmayan zararlar verebilir ancak bu biraz tehlikeli olabilir​
  • Görüntü çıkışları
    • Kablonun pinlerini kırmak;​
      • Örneğin bir vga kablonuz varsa pinlerini kırarak görüntü alamayabilirsiniz​
  • Harddisk
    • Mıknatıs;​
      • Güçlü bir mıknatısı harddiskinize yaklaştırırsanız bad sektör oluşumuna önemli ölçüde artıracaktır ancak sadice bir kere de bozmadı için mıknatıslı gerçekten biraz güçlü olması lazım genelde bulunabilen yarım parmak kalınlığında ki mıknatıslardan bahsedecek olursak bilgisayarınız çalışırken harddisk in üzerinde tatlı bir ayrıntı olarak durabilir ancak hemen bozacağının garantisini veremeyebilirim​
    • Vidaları sökmek ya da gevşetmek;​
      • Gördüğünüz harddiskin içindeki sökmek bilgisayar bozmanın önemli noktalarından biridir bu sayede Windows kurtarılamadı hatası verme hatası verme ya da harddiskin okunmaması vb. sorunlar ortaya çıkarabilir​
  • Nem
    • Anaratınızın devrelerini önemli ölçüde bozabilir ancak bilgisayarınız çalışırken yapmanızı kesinlikle önermem anakart ın Nem ile iletişimi kesildikten sonra bilgisayar çalıştırılması gerekebilir çünkü önemli ölçüde risklidir.​
Umarım beğenmişsinizdir ayrıca şuan şarjım az daha sonra eklemeler gelebilir
HİÇBİR ŞEKILDE OLUŞAN ZARARDAN VE OLUŞACAK OLAN YARALANMALAR DAN SORUMLU DEĞILIM
Bence siz forumda böyle bir rehber yapın hemde böyle konular açılmaz .d
Mesaj otomatik birleştirildi:

Harbi benimde o reklam aklıma geldi :D

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe

hakanoncul9

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,095
İsim
Hakan Öncül
Instagram
hakanoncul9
Steam
https://s.team/p/cnrp-vkvb/KJTNGHKW
Twitter
hakanoncul9
Discord
https://discord.gg/w4BaEHcVg3

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
42.zip der susarım. ;)
Yapan kim bilinmiyor (Anonim) olayı önce antivirüs programınızı, sonra da bilgisayarınızı sabote etmek amacıyla defalarca kez sıkıştırılmış, ".zip" ve ya ".rar" dosyalarıdır.
Bu dosyalar açılmadan önce çok küçük boyutlarda olup, açıldıktan sonra mevcut hafızanın hepsini dolduruyor. (1TB = 1000 gb) yani dosyamız toplam 4,5 PetaBayt ediyor. :D
Alıntıyı görüntüle
Benim pc de 4.5gb yer yok şuan 2gb yer kaldı diyelim ne olur :D

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Oyunlar Driver Problemleri
2006'dan kalma külüstür bir bilgisayarım var aileme ne zaman yenileyelim desem sınavlar geçsin iyi not al yenileyeceğiz diyorlardı ben sınavdan başarıyla geçtim fakat bilgisayar almadılar nedenini sorduğumda ise hali hazırda taş gibi bilgisayarın var bozulana kadar kullan dediler tabi ben kafayı yedim sonra aklıma bir fikir geldi bilgisayarı kendim bozmak çünkü bu bozulmuyor ve hala 10 senesi var muhtemelen neyse ben virüs dosyası kurup kendim bozsam beni suçlarlar o yüzden bu seçenek olmaz ailenin herhangi bir ferdi kullanırken bir anda bozulmalı ve kaza süsü verilmeli yada onlar yanlışlıkla virüse tıklamalı ve bilgisayar anında gitmeli yavaş yavaş olmaz ama anında bana yardım edebilecek var mı?(acil)
elini ıslak bırak kasayı biri iş yaparken çaktırmadan prize su dök kaşıkla bak nasıl patlıyo pc

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Benim pc de 4.5gb yer yok şuan 2gb yer kaldı diyelim ne olur :D
Windowsu başlatamazsınız çöker ve mavi ekran hataları alırsınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Vesemir Bence bu konu burada kilitlenmeli soruyu soran üyemizin yaşı küçük ve bilgisayarının bozulmasını istiyor yalnız bunun arkasında bilmediğimiz başka ailesel nedenlerde olabilir, olaki bazı üyeler çatara pataralı evde yangın çıkmasına vesile olacak öneriler vermiş kardeşimiz de bu önerilen çat pat lı şeyleri yaparsa evinde yangın çıkabilir ailesi ve polis öğrenirse pek de iyi şeyler olmayabilir. 😟

Son düzenleme:

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Herkes birşeyler yazmış ama en basiti bir tekme at geç hem bozulur hemde keyif alırsın ama şunlarda olabilir;
1-İşlemci pininde parmağını gezdir.
2-Ekran kartının hava alma kısmına kağıt koy veya içine bişeyler sok.
3-İşlemciye voltaj ver ama fazladan ver deney gibi olur patlama ihtimaline karşı kasanın kapaklarını vs. kapat.
4-Kasaya tekme at veya kolonya ile şekil vererek biraz yak.
En mantıklıları bunlar.

ygtcntpl

80+ Bronze
2006'dan kalma külüstür bir bilgisayarım var aileme ne zaman yenileyelim desem sınavlar geçsin iyi not al yenileyeceğiz diyorlardı ben sınavdan başarıyla geçtim fakat bilgisayar almadılar nedenini sorduğumda ise hali hazırda taş gibi bilgisayarın var bozulana kadar kullan dediler tabi ben kafayı yedim sonra aklıma bir fikir geldi bilgisayarı kendim bozmak çünkü bu bozulmuyor ve hala 10 senesi var muhtemelen neyse ben virüs dosyası kurup kendim bozsam beni suçlarlar o yüzden bu seçenek olmaz ailenin herhangi bir ferdi kullanırken bir anda bozulmalı ve kaza süsü verilmeli yada onlar yanlışlıkla virüse tıklamalı ve bilgisayar anında gitmeli yavaş yavaş olmaz ama anında bana yardım edebilecek var mı?(acil)
Belki ailenin yeni bir bilgisayara ayıracak bütçesi yoktur ve sana söylemeye çekiniyorlardır? Düşüncesiz olma, hiç bilgisayarı olmayanlar da var.

smsísmαíl

80+ Silver
işlemciyi çıkar
birazcık su dök
işlemciyi tak
bilgisayarı çalıştır ve kaç
hızlı olman lazım yoksa kaybedersin

Besim Tibuk

80+ Gold
Knkm ne kadar beleş hile varsa kur çalıştır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,480
Üyeler
161,059
Son üye
Fronero
Top Bottom