Bilgisayarımı yeni topladım kendi kendini yeniden başlatıyor

1Luger1

80+
Reaksiyon skoru
0
GIGABYTE A520m anakart RX580 ekran kartı ryzen 5 5500 işlemci 16gb HIKVISİON ram im var bu sistemi yeni topladım işlemci anakart sıfır aldım ekran kartım da eski sistemde çalıştığı için değiştirmedim. şu anda bilgisayarımda bir sorunum var kendisini yeniden başlatıyor zamanı belli değil bazen ard arda yeniden başlatıyor bazen de 1 gün içine 1 2 kere yeniden başlatıyor RAM 2. el olduğu için ondan şüphelendim okstitlenme olduğunu düşünüp silgi ile ram giriş uçlarını temizledim. Fakat sorunum hala çözülmedi hala kendini yeniden başlatıyor işlemci ve ram teslerini yaptım sorun çıkmadı .

PSU'nun marka, model ve kaç watt olduğunu söyler misin? RX 580'li bir sistem için en azından kaliteli bir 550W-650W PSU gerekir. Markasız veya çok eski bir PSU kullanıyorsan, başka bir şey aramaya gerek yok, sorun büyük ihtimalle odur.

GIGABYTE A520m anakart RX580 ekran kartı ryzen 5 5500 işlemci 16gb HIKVISİON ram im var bu sistemi yeni topladım işlemci anakart sıfır aldım ekran kartım da eski sistemde çalıştığı için değiştirmedim. şu anda bilgisayarımda bir sorunum var kendisini yeniden başlatıyor zamanı belli değil bazen ard arda yeniden başlatıyor bazen de 1 gün içine 1 2 kere yeniden başlatıyor RAM 2. el olduğu için ondan şüphelendim okstitlenme olduğunu düşünüp silgi ile ram giriş uçlarını temizledim. Fakat sorunum hala çözülmedi hala kendini yeniden başlatıyor işlemci ve ram teslerini yaptım sorun çıkmadı .
Bir de işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarım normal sıcaklıklarda ekran kartı yük altında 65 70 dereceyi geçmiyor işlemci de 60 ı geçtiğini görmedim .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PSU'nun marka, model ve kaç watt olduğunu söyler misin? RX 580'li bir sistem için en azından kaliteli bir 550W-650W PSU gerekir. Markasız veya çok eski bir PSU kullanıyorsan, başka bir şey aramaya gerek yok, sorun büyük ihtimalle odur.
reis 650 w psu var
0 almıştım zamanında markası Rampage

Bir de işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarım normal sıcaklıklarda ekran kartı yük altında 65 70 dereceyi geçmiyor işlemci de 60 ı geçtiğini görmedim .

reis 650 w psu var
0 almıştım zamanında markası Rampage
Kullandığın PSU beş para etmez. Ekran kartı ve işlemci anlık olarak yüksek güç çekebilir. Özellikle oyun oynarken veya ani bir işlem yapıldığında güç ihtiyacı tavan yapar. Eğer güç kaynağın kalitesizse veya yeterli watt değerini stabil olarak veremiyorsa, bu ani güç talebini karşılayamaz. Karşılayamadığı anda sistem kendini korumak için anında reset atar.

PSU da olsa olsa arıza vardır onun dışında 650w psu dandik bile olsa 12v kanalından 450-500 verir en kötü. 5500 ve rx580 o kadar güç isteyecek kapasiteye sahip değil ben 7500f ve rx5600xt kullanıyorum 450w psu ile, 408w veriyor 12v kanaldan. Arızası yoksa yeterli psu, sorunu başka şeylerde aramak gerek diye düşünüyorum.

Kullandığın PSU beş para etmez. Ekran kartı ve işlemci anlık olarak yüksek güç çekebilir. Özellikle oyun oynarken veya ani bir işlem yapıldığında güç ihtiyacı tavan yapar. Eğer güç kaynağın kalitesizse veya yeterli watt değerini stabil olarak veremiyorsa, bu ani güç talebini karşılayamaz. Karşılayamadığı anda sistem kendini korumak için anında reset atar

Kullandığın PSU beş para etmez. Ekran kartı ve işlemci anlık olarak yüksek güç çekebilir. Özellikle oyun oynarken veya ani bir işlem yapıldığında güç ihtiyacı tavan yapar. Eğer güç kaynağın kalitesizse veya yeterli watt değerini stabil olarak veremiyorsa, bu ani güç talebini karşılayamaz. Karşılayamadığı anda sistem kendini korumak için anında reset Eski sistemimde herhangi bir sorun yaşamadım PSU ile alakalı

PSU da olsa olsa arıza vardır onun dışında 650w psu dandik bile olsa 12v kanalından 450-500 verir en kötü. 5500 ve rx580 o kadar güç isteyecek kapasiteye sahip değil ben 7500f ve rx5600xt kullanıyorum 450w psu ile, 408w veriyor 12v kanaldan. Arızası yoksa yeterli psu, sorunu başka şeylerde aramak gerek diye düşünüyorum.
sorun neyde olabilir hala düşünüyorum nerdeyse her şeyi yaptım anlık olarak sıcaklık ve güç tüketimi takibi de yaptım herhangi bir anormallik yoktu
.

AMD driver sorunuyla bilinir hocam wattman hatası alıyor olabilir misiniz? PC hicbir hata uyarı vermeden yeniden mi başlıyor kendiliğinden? Boşta dururken de yapıyor mu çoğunlukla oyunlarda mı oluyor?

AMD driver sorunuyla bilinir hocam wattman hatası alıyor olabilir misiniz? PC hicbir hata uyarı vermeden yeniden mi başlıyor kendiliğinden? Boşta dururken de yapıyor mu çoğunlukla oyunlarda mı oluyor
hocam Google ye girdim diyelim yarım saat 1 saat neyse durduk yere kendisini kapatıyor

AMD driver sorunuyla bilinir hocam wattman hatası alıyor olabilir misiniz? PC hicbir hata uyarı vermeden yeniden mi başlıyor kendiliğinden? Boşta dururken de yapıyor mu çoğunlukla oyunlarda mı oluyor?
herhangi bir hata görmedim beklenmedik bir sorunla karşılatık diyor siyah ekrana atıp yeniden başlatıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,405
Üyeler
185,092
Son üye
monopol34
Geri