Neler Yeni

Bilgisayarımın ne kadar ömrü kaldı?

Selam dostlar test yaptırmak istiyorum fakat ne yapacağımı bilmiyorum. Bilgisayarımın ne kadar ömrünün kaldığına bakabiliyor muyuz programlarla falan? Şu anda herhangi bir problem yok bilgisayarda fakat merak ettim.

Ben Tümay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
557
İsim
Tümay
Bilgisayar parçalarının ömürleri çok uzundur, uygun şartlar altında kullanıldığında fazla eskimezler. HDD veya SDD ömrüne bakabilirsin, diğerlerine bakmak için bildiğim kadarıyla program yok. Zaten yeni çıkan oyunları kaldırmadıkça bilgisayarın ömrünü tamamlamış oluyor açıkçası, eskimesine de gerek yok. Bende RTX 2060 OC ekran kartı var mesela alalı 2 yıl geçti fakat artık günümüz oyunlarını rahat bir şekilde oynatamıyor, seneye değiştireceğim umarım.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayar parçalarının ömürleri çok uzundur, uygun şartlar altında kullanıldığında fazla eskimezler. HDD veya SDD ömrüne bakabilirsin, diğerlerine bakmak için bildiğim kadarıyla program yok. Zaten yeni çıkan oyunları kaldırmadıkça bilgisayarın ömrünü tamamlamış oluyor açıkçası, eskimesine de gerek yok. Bende RTX 2060 OC ekran kartı var mesela alalı 2 yıl geçti fakat artık günümüz oyunlarını rahat bir şekilde oynatamıyor, seneye değiştireceğim umarım.
RTX 3070ti var 4. yılı olacak nerdeyse bilgisayarın. Sorma sebebim aslında işim için bir şey alacaktım. Fakat bilgisayarımın ömrü kısa ise yeni bilgisayar almam gerekiyor başta.

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Emre
O sırada benim kasanın içindeki rx570

Ben Tümay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
557
İsim
Tümay
Ben işlemciden yırtıyorum ama Ryzen 5 5600. Genelde valorant oynuyorum, sıkıntı olmuyor o yüzden
Bende Ryzen 5 5600 kullanıyorum gayet yeterli bir işlemci.
Mesaj otomatik birleştirildi:

RTX 3070ti var 4. yılı olacak nerdeyse bilgisayarın. Sorma sebebim aslında işim için bir şey alacaktım. Fakat bilgisayarımın ömrü kısa ise yeni bilgisayar almam gerekiyor başta.
RTX 3070Tİ var 4. yılı olacak dediğinizde ekran kartının çıkış tarihine baktım. Tam size ekran kartı 2020'de çıkmış nasıl 4 yıllık oluyor diyecekken 2024'e gireceğimizi fark ettim, zaman gerçekten hızlı geçiyor :confused:

RTX 3070Tİ var 4. yılı olacak dediğinizde ekran kartının çıkış tarihine baktım. Tam size ekran kartı 2020'de çıkmış nasıl 4 yıllık oluyor diyecekken 2024'e gireceğimizi fark ettim, zaman gerçekten hızlı geçiyor :confused:
asfıasfıofas cidden çok zaman geçmiş. Ekran kartı yeni çıktığı zaman almıştım ucuza da gelmişti.

Tolga1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Tolga
Bilgisayarınızın ömrü oyun açısından bakarsanız 2 yıl max. Programa gelince onu kestirmek mümkün değil çünkü ne tarz program kullandığına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bazısı var hiç bir şekilde işlemci SSD HDD zorlamazken bazısı başka işlem yapamaz hale getirebilir. Bilgisayara güzel bir bakım yapmak termal macun. Kontak spreyle devrelerin iletişimini tazelemek vs.. gibi durumlar donanımin kullanabilir ömrünü uzatır.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Selam dostlar test yaptırmak istiyorum fakat ne yapacağımı bilmiyorum. Bilgisayarımın ne kadar ömrünün kaldığına bakabiliyor muyuz programlarla falan? Şu anda herhangi bir problem yok bilgisayarda fakat merak ettim.

Dostum bu bir makine sağlığı falan pek yok. Yani bozulunca zaten kolayca anlarsın arızayı.

Top Bottom