Neler Yeni

Bilgisayarın Faturaya Etkisi

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Şimdi arkadaşlar aklıma çok takıldı imzamdaki sistemi kullanıyorum, bu saat başı kaç kuruş harcar?
Tam yükte de, az yükte de aynı elektriği mi harcar? Sonuçta 550W +80 bir PSU. Genel olarak ne kadar tüketir?

Son düzenleme:

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Hocam dün bir arkadaşta sormuştu cevap vermiştim. Eğer bilgisayarda en kötü 8 saat otursanız ve tam yükte çalıştırsanız 1 ay da 75TL küsürat eder.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam dün bir arkadaşta sormuştu cevap vermiştim. Eğer bilgisayarda en kötü 8 saat otursanız ve tam yükte çalıştırsanız 1 ay da 75TL küsürat eder.
Her bilgisayar aynı olacak diye bir şey yok, neye dayanarak söylüyorsunuz?

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
sizin sisteminize göre dedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Onat Okatan
Yük artarsa güç tüketimi artar yani daha fazla enerji kullanılmış olur. Eğer Oc yaparsanız da benzer bir durum olur.

ChainLee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Furkan Ayan
Yük artarsa güç tüketimi artar yani daha fazla enerji kullanılmış olur. Eğer Oc yaparsanız da benzer bir durum olur.
bu soruyu bende çok merak ediyorum aslında internet hızım bilindiği üzere kötü geceleri indirmeye bırakmak istiyorum fakat elektriğe ne kadar yansır bilemiyorum güç tassaruf moduna alıyorum geceleri ve tam zamanlı mesken olarak geçiyor yani kw başı 0.71 kuruş diye hatırlıyorum gece sadece indirmede kalıyor ekran kartı işlemci kullanımı %10 civarında dolanıyor takribi 7 saat indirmede bıraksam kaç para yakar tahminen
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben yaparım nedenini söylersen
bu soruyu bende çok merak ediyorum aslında internet hızım bilindiği üzere kötü geceleri indirmeye bırakmak istiyorum fakat elektriğe ne kadar yansır bilemiyorum güç tassaruf moduna alıyorum geceleri ve tam zamanlı mesken olarak geçiyor yani kw başı 0.71 kuruş diye hatırlıyorum gece sadece indirmede kalıyor ekran kartı işlemci kullanımı %10 civarında dolanıyor takribi 7 saat indirmede bıraksam kaç para yakar tahminen

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Hocam şimdi siz 6 saat oyun oynarsanız sistem tam yükte diyelim, bir de bilgisayarınızı sadece indirme için açık bıraktınız diyelim çok daha az harcar. Parçaların hepsini kaç W çektiğini hesaplayıp ondan sonra bunu kaç saat çektiğiyle çarpıp, bunu kW değerine çevirip 0,44 TL ile çarparsanız ne kadar harcadığını bulursunuz.

ChainLee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Furkan Ayan
Hocam şimdi siz 6 saat oyun oynarsanız sistem tam yükte diyelim, bir de bilgisayarınızı sadece indirme için açık bıraktınız diyelim çok daha az harcar. Parçaların hepsini kaç W çektiğini hesaplayıp ondan sonra bunu kaç saat çektiğiyle çarpıp, bunu kW değerine çevirip 0,44 TL ile çarparsanız ne kadar harcadığını bulursunuz.
sistem işlemci i5-3470 sapphire rx 580 nitro+ 8gb ddr3 ram sistem bu şekilde cooler master 500 w var ama 80+ değil şimdi indirmede güç tasarrufuna alıyorum yani tam yük kullanımından % kaç daha az yakar yani benim ev tek zamanlı yahni kW başı 0.71 kuruş yakıyor diye hatırlıyorum 7 saat güç tasarrufu modunda bir şey yapmadan sadece indirme yapsa takriben kaç lira yakar

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
hocam şimdi güç tasarrufu modunda ve yük altında olmadığı için en kötü 250W çekiyor desek, ve 7 saat çalışsa 7x250= 1750W yapar. Bu da 1.75kW yapar. 1.75x0.71 yaptığımız da 1.2425 TL yani çevirelim 1.25 TL yapar tabii yük altına girdiğinde daha fazlasını harcar bu sizin indirmeye bıraktığınız da harcayabileceği en kötü değer.

ChainLee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Furkan Ayan
hocam şimdi güç tasarrufu modunda ve yük altında olmadığı için en kötü 250W çekiyor desek, ve 7 saat çalışsa 7x250= 1750W yapar. Bu da 1.75kW yapar. 1.75x0.71 yaptığımız da 1.2425 TL yani çevirelim 1.25 TL yapar tabii yük altına girdiğinde daha fazlasını harcar bu sizin indirmeye bıraktığınız da harcayabileceği en kötü değer.
bu iyi bir habe r pek yakmıyormuş ama bu %0 kullanımda ne oluyor yani kart 150W çekiyor %0 kullanımda kaç w yakar aradığım cevap bu benim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,598
Üyeler
164,029
Son üye
Lordmegatron
Top Bottom