Biostar A320mhAnakartın ne ?
tamam bakıyorum hemenDxdiag'dan o anakartın BIOS sürümünü öğrenemezsin.
BIOS'a gir ve fotoğraftaki işaretli yerde yazan sürüm numarasını söyle, BIOS güncel değilse güncellemende yardımcı da olurum.
Alıntıyı görüntüle
A32ESB06.BSS olarak gözüküyorDxdiag'dan o anakartın BIOS sürümünü öğrenemezsin.
BIOS'a gir ve fotoğraftaki işaretli yerde yazan sürüm numarasını söyle, BIOS güncel değilse güncellemende yardımcı da olurum.
Alıntıyı görüntüle
En güncel sürümün 2 öncesi o sürüm, yeni sürüme güncelle.A32ESB06.BSS olarak gözüküyor
bilmiyorum açıkçası birde güncellemeden sonra herhangi bir değişiklik olur mu bilgisayarımda ondan korkuyorum birazEn güncel sürümün 2 öncesi o sürüm, yeni sürüme güncelle.
Nasıl yapılacağını biliyor musun peki? Anlatmama gerek var mı?
Best motherboard manufacturers. Biostar provides various high quality motherboard gaming series, including am4 motherboa
Best motherboard manufacturers. Biostar provides various high quality motherboard gaming series, including am4 motherboard amd,www.biostar.com.tw
Güncelledikten sonra sorun yaşamazsın, performans artışı yaşayabilirsin.bilmiyorum açıkçası birde güncellemeden sonra herhangi bir değişiklik olur mu bilgisayarımda ondan korkuyorum biraz
servise gidip geri dönebillir mi pekiGüncelledikten sonra sorun yaşamazsın, performans artışı yaşayabilirsin.
BIOS'u güncellemek için yukarıda verdiğim linke gir, A32ES715.BSS yazan sürümün yanındaki download tuşuna bas.
Download BIOSUPDATE tuşuna bas ama indirilen şeyi iptal et, çünkü bizim işimize yarayan şey o değil.
Alıntıyı görüntüle
Download BIOSUPDATE dedikten sonra iki tane seçenek çıkacak karşına, soldaki seçenek yani işaretli olan seçeneği seç, ve indir.
Alıntıyı görüntüle
A32ES715.BSS dosyası inince o dosyayı bir flash belleğe at, sonra PC'yi kapat, PC'yi açarken de F12 tuşuna ardı ardına bas, bu sayede BIO-FLASHER'a gireceksin.
BIO-FLASHER'a girince karşına bu şekilde bir ekran gelecek, fs0: olan senin flash belleğin, fs0:'ın içine gir ve A32ES715.BSS dosyasını seç.
Alıntıyı görüntüle
Dosyayı seçtikten sonra sana güncellemeyi onaylıyor musun diye bir uyarı çıkacak, Y tuşuna basıp onaylayacaksın.
Alıntıyı görüntüle
Onayladıktan sonra BIOS güncelleme işlemi başlayacak, bu işlem yaklaşık 5-10 dakika arasında sürer, sabırlı ol ve PC'yi kapatma. BIOS güncellemesi esnasında PC kapanırsa veya elektrik giderse anakart servis yoluna gider çünkü BIOS güncelleme işlemi yarıda kalmaması lazım, devam da edemezsin, direkt servise gider anakart onu söyleyeyim .
Tabii ki, servise gönderirsen düzeltirler onu, ama sen kendi elinle düzeltemezsin, zaten o anakartta da BIOS Flasback veya Dual-BIOS gibi özellikler yok.servise gidip geri dönebillir mi peki
garanti kapsamına girer mi pekiTabii ki, servise gönderirsen düzeltirler onu, ama sen kendi elinle düzeltemezsin, zaten o anakartta da BIOS Flasback veya Dual-BIOS gibi özellikler yok.
Evet, ancak sana garantiye gönderirken "BIOS güncellenirken PC kapandı" demeni önermiyorum, kendi kendine bozuldu dersen seve seve yaparlar :garanti kapsamına girer mi peki