Çözüldü✓ Bir ekran kartının soğutucu bloğunu başka bir ekran kartına takabilir miyim?

Reaksiyon skoru
9
Elimde bir adet Rog Strix Rx 570 kart var. Bu kart güzel de soğuyor ancak ben bu kartı kullanmıyorum. Yerine Asus dual (eski versiyon sanırım) Gtx 1660 Ti kullanıyorum ve gerçekten ısınıyor. Macun değiştirmeme fanları temizlememe rağmen istediğim sıcaklıkları elde edemiyorum. 150w kartı (Rx 570) soğutan bir soğutma bloğunu 120w bir karta (1660 ti) takarsam çok iyi performans elde edeceğim gibi bir düşünce var aklımda. Vida yerleri gözümle karşılaştırdığımda aynı gibi gözüküyor. Sizce bu mümkün mü ve yapmalı mıyım? Kartların dış görünüşlerini eklere koydum. Bu konuda bilgili ve/veya tecrübeli kimseler lütfen bana yardım etsin.

Ekler

• 1660 ti.webp
    1660 ti.webp
    346.9 KB · Hit: 19
  • rx570.webp
    rx570.webp
    33.5 KB · Hit: 13
vida yerleri oturuyor olabilir çoğunda benzerdir zaten önemli olan varsa termal pedlerin oturması çiplerin üzerine onun dışında tam oturmasıda lazım gpu ya temas etmemesi halinde yine ısınır

vida yerleri oturuyor olabilir çoğunda benzerdir zaten önemli olan varsa termal pedlerin oturması çiplerin üzerine onun dışında tam oturmasıda lazım gpu ya temas etmemesi halinde yine ısınır
Bunu doğrudan denemeden öğrenebileceğim bir yol var mı?

uymaz iki kartın arkasına bak en azında çipin etrafındaki 4 vidanın birbirine uzaklığı yakın olmalı aynı marka jenerasyon kartlar bazen uyabiliyor da o ikisinin uyması zor

Çip soğutucu blogun yeri önemli. Tutuyorsa olabilir. Ancak elinizde değişik kalınlıkta termal pedler ve kaliteli bir macun da olmalı. Vida delikleri de denk gelmeyebilir.

çok yüksek ihtimalle uymaz baktım şimdi pcb lerine bir şekilde oturtsan bile bazı parçalar açıkta kalıyor

Bunu doğrudan denemeden öğrenebileceğim bir yol var mı?
internetten araştır yabancı kanallar kesin denemiştir testlerine bakarsın en azından öyle bir şey varsa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çok yüksek ihtimalle uymaz baktım şimdi pcb lerine bir şekilde oturtsan bile bazı parçalar açıkta kalıyor
bende sanmıyorum biri otursa biri oturmaz çipler boşta kalabilir

Bana bu 1660 ti ı soğutmak için herhangi bir tavsiyeniz var mı? %100 fan çalıştırdığımda soğutabiliyorum ancak çapı küçük olduğundandır diye düşündüğüm yüksek bir fan sesi ortaya çıkıyor. Elektrikli süpürgeyle kafa kafaya bir ses.

Bana bu 1660 ti ı soğutmak için herhangi bir tavsiyeniz var mı? %100 fan çalıştırdığımda soğutabiliyorum ancak çapı küçük olduğundandır diye düşündüğüm yüksek bir fan sesi ortaya çıkıyor. Elektrikli süpürgeyle kafa kafaya bir ses.
termal macun + undervolt

macunu yeni değiştirdim ve undervolt olarak da 900mv - 1800MHz kullanıyorum. boost clocku normalde 1965 civarı bir şeydi. Performans kaybı yaşamadan nasıl yapabilirim? Bir fikriniz var mı?
o kartın soğutması inanılmaz kötü maalesef 900mv ile çok daha üstünü görmesi lazım normal de frekans yükseltilebilir

o kartın soğutması inanılmaz kötü maalesef 900mv ile çok daha üstünü görmesi lazım normal de frekans yükseltilebilir
gerçekten rezalet bi soğutması var performansını beğeniyorum ama böyle giderse sadece bir elden ring speedrunu kadar birlikte kalabileceğim gibi. Bu gibi kartlara soğutucu blok vesaire satın alınabilen bir yer var mı? Bir site vesaire?

Elimde bir adet Rog Strix Rx 570 kart var. Bu kart güzel de soğuyor ancak ben bu kartı kullanmıyorum. Yerine Asus dual (eski versiyon sanırım) Gtx 1660 Ti kullanıyorum ve gerçekten ısınıyor. Macun değiştirmeme fanları temizlememe rağmen istediğim sıcaklıkları elde edemiyorum. 150w kartı (Rx 570) soğutan bir soğutma bloğunu 120w bir karta (1660 ti) takarsam çok iyi performans elde edeceğim gibi bir düşünce var aklımda. Vida yerleri gözümle karşılaştırdığımda aynı gibi gözüküyor. Sizce bu mümkün mü ve yapmalı mıyım? Kartların dış görünüşlerini eklere koydum. Bu konuda bilgili ve/veya tecrübeli kimseler lütfen bana yardım etsin.
vida yerleri uyuyorsa blok oturuyorsa takılabilir ancak uymazsa olmaz

Geri