Neler Yeni

Bizim halk neden amd düşmanı ?

EmrCPR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
708
İsim
Emre
Amd özellikle son serilerde Fp olarak çok daha iyi kartlar çıkarıyor ( geçen ay 26400 e 7900 xt alabiliyordunuz 4070 superin benzer bir 3 fanlı modelini 25500 e alırken ve aralarındaki performans farkı yüzde 25 + vramde 20gb vs 12 gb) bu 4070 7800xt içinde geçerli aynı performanslar , 4070 yüzde 10 daha pahalı 7900 gre ile aynı para normalde şuan nvidia kullanan biri olarak ekran kartı değiştirmede amd almak çok daha işime geliyor ama buna rağmen çoğu zaman amd globalde yüzde 8-10 fiyat farkıyla çuvallarken bizde yüzde 13- 17 arası fark var bazen bir alt segmenti kartla aynı paraya satılıyor ama yinede alınmıyor
Hocam ben kendim 3080Tİ Kullanıyordum sonra satmak zorunda kaldım 6700XT aldım geçiçi süreliğine ne driver sorunu bitti nede obs de görüntü sorunu başıma gelmeyen kalmadı. Nvidia Daha stabil ve düzgün ne kadar performanslı olduğunu da bilsem. Nvidia'dan şaşmam şimdi tekrardan 3080Tİ aldım canavar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Erhan Akçay
Kaliteli psularla Xfx 6700xt / 6900xt Asrock 6900xt gibi kartları kullandım kendimce sorunsuzdu. Oc olmadığı sürece işlemci ,ekrankartı ve ramlerde genelde sorun olmuyor. Ama bazı kişilerde yine de olmuş ama mutlaka bir sebebi vardır.

Evet fiyat olarak amd genelde sunduğu performansla başarılı bnce fsr desteğide var. Amd yi sorunlu veya düşman gibi görenler genelde yazılımdan dolayı antipatik bakıyor. Diğer biraz daha zayıf sistemimide xfx 6700 var hiç sorun yaşamıyorum oyun veya bir şey seyrederken. Amd kartlar mutlaka kaliteli gold psu modellerle kullanılmalı çift 8 pin isteyen çıkışlar çift kablo ile bağlanmalı tek kablo ucundaki 2 / 8 pinler bazı ekran kartı modellerine yeterli gelmez . Tabi nvidia kartlarda kaliteli psularla kullanılmalı. Amd de kısa bir süre 7700xt lullandım ondada soruna rastlamadım.
7000 serisi kartlar daha da başarılı deniyor yazılım konusnda, bncede öyle .

bora1907

80+
6000 serisi tamamen kusursuz demiyorum ama çok az ihtimal var. 7000 serisinde neredeyse hiç yok ve ekran kartlarının fiyatları nvidia göre baz alırsak gayet f/p makul duruyor.
psu ve ram anakart da etkiliyor.
Bilmem redditte 7000 serisindede yasayan var neredeyse hic yok bir tik fazla iddiali bence windows yuzunden bile amdde gereksiz sorunlar olabilir bilmiyorum vallahi pek memnun degildim bazen oyunda vsync kapali fps bi kitleniyor bi aciliyor bazen ekran karti kullanimi %1 olup oyun oynanmiyor bazen ekran durduk yere kirmizi oluyor gaming genden hazir sistem almistim parcalarda uyumlu sadece hala sorunlu satip ps5 gectim en iyisi hocam bazen bir hafta oynamadigim olmustu su sorunlardan

Vision1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Çağatay Emir
ATİ den AMD'ye 2007 yılından beri hep AMD ekran kartları kullandım. Bilerek değil aslında hep öyle denk geldi.
Markadan soğuyacak kadar büyük sıkıntılar yaşamadım. He sorun yaşayan illa ki vardır ama sorun varsa çözümü de vardır.
Kaliteli ram,güç kaynağı ve de orijinal yazılım kullanırsanız hatalar ile karşılaşacağınızı düşünmüyorum. Özellikle yeni nesil kartlarda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,025,814
Üyeler
162,561
Son üye
naaberco
Top Bottom