Neler Yeni

Bozuk Psu nasıl anlaşılır

ALLESKAR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Haşim Çakır
Arkadaşlar merhaba 2023 Şubat ayında , Bir hazır sistem aldım . Uzun süre sorunsuz kullandım ama son 2 aydır bilgisayarı kapattığım zaman açılmıyordu içini temizleyince kabloları söküp takınca tekrar çalışıyordu ama son 1 haftadır ne denediysem olmadı . Psu yu açınca anakartta ekran kartı bölgesinde turuncu ışık yanıp sönüyor klavye mouse ışığıda var ama power a basınca açılmıyor . Hiç tepki yok fanlar dönmüyor görüntü yok sebebi psu olabilir diye düşündüm , içini açtım kapasitör , röle ve bakır sargılarda siyah bir madde var iletkenmi yalıtkanmı bilmiyorum ama olması normalmi?

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Hit: 26

Eymenzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Eymenarthur
Arkadaşlar merhaba 2023 Şubat ayında , Bir hazır sistem aldım . Uzun süre sorunsuz kullandım ama son 2 aydır bilgisayarı kapattığım zaman açılmıyordu içini temizleyince kabloları söküp takınca tekrar çalışıyordu ama son 1 haftadır ne denediysem olmadı . Psu yu açınca anakartta ekran kartı bölgesinde turuncu ışık yanıp sönüyor klavye mouse ışığıda var ama power a basınca açılmıyor . Hiç tepki yok fanlar dönmüyor görüntü yok sebebi psu olabilir diye düşündüm , içini açtım kapasitör , röle ve bakır sargılarda siyah bir madde var iletkenmi yalıtkanmı bilmiyorum ama olması normalmi?
Markası nedir psu hazır sistemlere dandik psu koyarlar

Eymenzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Eymenarthur
Not bendede oluyordu aynı sorunlar ama benim psu yetersiz idi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mümkünse elinizde varsa tabi başka psu deneme ihtimalinin varmo

ALLESKAR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Haşim Çakır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Maalesef psu yok kendimce kapasitör ve termik ölçümü yaptım sağlam duruyorlar

Başka sebebi olabilirmi anakart vs

Eymenzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Eymenarthur
Maalesef psu yok kendimce kapasitör ve termik ölçümü yaptım sağlam duruyorlar

Başka sebebi olabilirmi anakart vs
Anakart olabilir tabi belki kasanizin açma düğmesi bozuk olabilir anakart üzerinden açmayı denermisin

Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
emre yokuş
Güç kaynağının alttaki morla işaretli kapasitörleri şişmiş arızalı gibi gözüküyor dostum. Olması gereken kapasitör görünümü üstteki kırmızıyla işaretli olan gibi olmalı. Morla işaretli alandaki kapasitörlerin birebir aynı değerdekilerle değişimi yapılmalı. Elin yatkınsa sende yapabilirsin.

Ekler

• 1735131311572.jpeg
    1735131311572.jpeg
    2.2 MB · Hit: 10

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Kaan
DeepCool CC560 kasasındaki psu mu

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Kaan
hadi ya aynı kasa bende de var sorun yok bende ama ben hazır sistem olarak almadım tek kasayı aldım

ALLESKAR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Haşim Çakır
Güç kaynağının alttaki morla işaretli kapasitörleri şişmiş arızalı gibi gözüküyor dostum. Olması gereken kapasitör görünümü üstteki kırmızıyla işaretli olan gibi olmalı. Morla işaretli alandaki kapasitörlerin birebir aynı değerdekilerle değişimi yapılmalı. Elin yatkınsa sende yapabilirsin.
Ölçü aletiyle tekrar ölçüm yaptım değerler üzerinde yazdığı gibi çıkıyor fotoğrafta biraz şişkin çıkmış ama patlak değil alt devresindede yanık yok

hadi ya aynı kasa bende de var sorun yok bende ama ben hazır sistem olarak almadım tek kasayı aldım
Umarım başına gelmez böyle bişey yakın zamanda. Sorunu Düzeltip bakımlarını yapıcam bilgisayarı satıcam artık kurtulmak istiyorum bu bilgisayardan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,705
Üyeler
163,704
Son üye
trigger
Top Bottom