Yardım BU ADAM KONUSUNDA NAPMALIYIM? TİCARET

Selamlar dün akşam macbook air m2 bilgisayarımı sattım çalışmasında hiçbir sorunum yoktu. Adam şimdi bunu diyor;
Keşke vermeden önce detaylıca fotoğrafını çekseydin neresinde ne vardı ne yoktu kayda almış olurdun. Ben satacağım ürünün en detaylı şekilde fotoğraflarını çekip o şekilde satıcıya teslim ediyorum. Seri numarasına kadar kayıtlı duruyor sattığım her şey. Bir dahakine aklında bulunsun. Karşı tarafa güven olmaz belki parçasını değiştirdi belki direkt ürünü değiştirdi bilemeyiz hiçbirimiz.

hocam yazacağınız mesaj açık ve net
"XX Tarihinde Size satmış olduğum xx ürününde bildiğim kadarıyla herhangibir sorun bulunmadığı için hatasız olarak ilana girdim. XX tarihinde sizde ürün için yerinde kontrol yapıp teslim aldınız. Tüm kontrollerinizi tamamlamanıza rağmen aradan geçen sürenin ardından sorun olduğunu söyleyip iade etmek istiyorsunuz. Aldığınız ürün bi saç tokası veya don atlet olsaydı getirir bırakırdınız. Lakin aldığınız ürün teknolojik bir ürün ve takdir edersinizki onu söküp parçalayıp tekrar toplamak bir kaç saatten ibaret. Kısacası bu ürün benim gözetimim dışında sizin elinize geçti mesajlar ilede bunu sizde teyit ediyorsunuz. Diretmeniz ve kapıma dayanmanız halinde haneye tecavüz şikayeti ile gerekli makamlara şikayette bulunacağım. İyi günler." direk bu mesajı kopyalıp atabilirsiniz
Yapılabilecek en medeni hareket.

Adamın numarasını gizle. Forumlarda bilgi paylaşmak suç başına bela alırsın.

Zamanında bi dolandırılma vakam oldu 3-5bin tl ondan beri laf ediyorlar onlarında gözü korkmuştu iki saat laf edecekler şimdi. Adamdan yana bir sorun yok işte aile.
hiçbir şey olmaz binanın önüne gelip bağıracak mı daire daire gezip seni mi arayacak ? polisi ararsın paketler götürürler

Uğraşma dostum, ailene söyle ve sonra adama gidip sana zorla mal satan olmadı, kendin baktın, kabul ettin, satın aldın de. Sonra da sus. Adam belki sana aynı modelin bozuk halini getiriyor, bilemezsin. Zorluk çıkarırsa polis çağırırsın.

Test edip almış.Nasıl oluyorda sorun oluyor.Test edilen ürünün iadesi olmaz

Bu adamla zor hemen üste çıkmış düzgünce yazsa yeni adaptöre yarı yarı girmeyi teklif etse muhtemelen çözülürdü

ben bi ürünü hurda olduğu halde hatasız diyede satsam iade almam öyle bir lüksüde yok adamın gelip yerinde kontrol eder alırsa alır almazsa almaz ha kazıklamaksa niyetim orası benle vicdanım arasında. Alıcı dahil kimseyi ilgilendirmez.

Daha geçen hafta Xbox One S aldım önceden de almış biriyim kol testi oyun testini yaptım adamla anlaştık aldım kutuyu eve gittim kurduğum anda stick dirft sorunu çıktı 1 kolda. Kendi kendine sağa kayıdırıyıyordu. adam iki kem küm etti temizle geçer falan dedi sonunda iade aldı. Onun dışında böyle bir adaptör hatasını adam nasıl test etsin?

Şuanlık iadare ettim yarına. İade veya bir olay peşindeyse polisle uğraşırız. Ev aile işi sorun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Daha geçen hafta Xbox One S aldım önceden de almış biriyim kol testi oyun testini yaptım adamla anlaştık aldım kutuyu eve gittim kurduğum anda stick dirft sorunu çıktı 1 kolda. Kendi kendine sağa kayıdırıyıyordu. adam iki kem küm etti temizle geçer falan dedi sonunda iade aldı. Onun dışında böyle bir adaptör hatasını adam nasıl test etsin?
Valla bir olay olduğunu ilk defa duydum apple’a gidelim diyoeum yok iade diyor.

Test edip almış.Nasıl oluyorda sorun oluyor.Test edilen ürünün iadesi olmaz

Bu adamla zor hemen üste çıkmış düzgünce yazsa yeni adaptöre yarı yarı girmeyi teklif etse muhtemelen çözülürdü

Şimdide ben polisim, yarın polis okuluna gelebilirmisin diyor. Ya uyduruyor ya da ciddi.

Adama gelip test edip aldığınızı, 2. elde iadenin olmadığını ve gelirseniz polis çağıracağınızı belirtin.
Ben bu gibi durumlar olmasın diye bir şey satarken iade kabul etmiyorum diye önden belirtiyorum
hocam kendi evinizi söylemeyeceksiniz böyle durumlarda ben her zaman kendi evimden minimum 200 metre ötede yaparım ticaretimi kontrol etsin memnunsa alsın yarın öbür gün başımı ağrıtacak olursada engeller geçerim

Şuanlık iadare ettim yarına. İade veya bir olay peşindeyse polisle uğraşırız. Ev aile işi sorun

Valla bir olay olduğunu ilk defa duydum apple’a gidelim diyoeum yok iade diyor.

Şimdide ben polisim, yarın polis okuluna gelebilirmisin diyor. Ya uyduruyor ya da ciddi.
ne alakaymış polis olmasıyla zarf atıyo bence yeme bunları

bencede öyle ancak bilmiyorum.

hocam kendi evinizi söylemeyeceksiniz böyle durumlarda ben her zaman kendi evimden minimum 200 metre ötede yaparım ticaretimi kontrol etsin memnunsa alsın yarın öbür gün başımı ağrıtacak olursada engeller geçerim
Bi dahaki ne bakalım.

hocam siz adama bir internet kafeye gidip kurup detaylı test yapalım dediyseniz adamda reddettiyse haklısınız lakin sanmıyorum böyle bir teklif sunduğunuzu. ben o adamın yerinde olsam iade almak için tamir masrafını isterdim. sonuç olarak benden alırken böyle bir sorunu yok diye biliyordunuz varsa tamir etmeden almazdım geri.

polis olsun kanka napıcak allah aşkına bizim biraderde polis memuru normal vatandaştan tek farkı polis çevresinin daha fazla olması sen polissen benden iyi bilirsin kuralları şuan beni rahatsız ettiğin için seni şikayet etmeye hakkım var de kapat konuyu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,128
Üyeler
184,391
Son üye
qweiop
Geri