Neler Yeni

BU LAPTOPTA BU PERFONMANS ŞAKA MI ???

Arkadaşlar selam 16GB RAM RTX3060 ve i5 11400h lı acer laptop kullanıyorum ve inanılmaz bi perfonmans düşüklüğü var . Bunun ilk satın aldığımda windows key almak yerine cmdden yaptığım için bi b*kluk çıkarttığını düşünüyorum ama emin değilim.

ÖRNEK: LOL oynarken oyun başı 150fps oyun ortası 65-70 fps ve oyun sonlarına doğru sürekli droplu şekilde 55-65fps civarları alıyorum ve geçen ciddi ciddi 30 u gördüm ve bi haltlar oldugunu artık kabullendim

NE YAPMALIYIM ? Format atmayı düşünüyorum ama sizlerin düşünceleri neler ?

ka.dir18

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
Kadir Danacı
bi oyuna bağlı olarak değerlendirmemek gerekli birde zamanla oyunlara güncelleme vs de geliyor diğer oyunlarada bakmak lazım

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,804
İsim
Oğuz
PC ayarların düzgün yapılı mı, Nvidia vs. Ayrıca fanları açıyorsun oynarken değil mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi
ısı değerlerini kontrol ettin mi
evet berbat derecede yükseliyor lol oynarken 70-75 bile gördüm sıcaklığı
Mesaj otomatik birleştirildi:

optimize etmen gerek dostum, sistemin gayet iyi
nasıl yaparım bana bir yol haritası yazabilir misin

PC ayarların düzgün yapılı mı, Nvidia vs. Ayrıca fanları açıyorsun oynarken değil mi?
evet açıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
ÖMER ÇELİK
evet berbat derecede yükseliyor lol oynarken 70-75 bile gördüm sıcaklığı

nasıl yaparım bana bir yol haritası yazabilir misin

evet açıyorum
sıcaklıktan kaynaklanıyor olabilir bakımını yap yani fanlarını vs temızle yapabılırsen zarar vermeden termal macununu yenıle. arkada performansını dusuren gereksız uygulamaları kapat odanı guzel havalandır veya kalıtelı bır sogutucu al

Pc zamanlı olarak FPS düşüyor sa muhtemelen çok ısınıyor ve ısındığını için de kendini sinirliyor dur bende aynı düşünüyorum bence tam bakım yapılmalı olmuyorsa temiz format en iyisi
aynen oyle

God of MasterYi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Master yi
format atmak istiyorum w10 pro mu 11 pro mu kurayım sizce
Bilemiyorum brom biraz göz zevkine göre w11 daha güzel gözüküyor ama performans istiyorsan bence w10 pro daha iyi w11 daha fazla ram kullanıyor daha fazla şeye sahip sistem kaynaklarını daha fazla kullanıyor bence bunun için ayrı bir konu acabilirsin yanlış bir şey söylemek istemiyorum:) ama performans istiyorsan bence w10 hala daha iyi ve yeterli onun dışında bence sıcaklıkları kontrol etmelisin ve termal macun vs iyi bir yere götürüp bakım yapman gerekebilir en son nzmn bakım yaptın ?

Bilemiyorum brom biraz göz zevkine göre w11 daha güzel gözüküyor ama performans istiyorsan bence w10 pro daha iyi w11 daha fazla ram kullanıyor daha fazla şeye sahip sistem kaynaklarını daha fazla kullanıyor bence bunun için ayrı bir konu acabilirsin yanlış bir şey söylemek istemiyorum:) ama performans istiyorsan bence w10 hala daha iyi ve yeterli onun dışında bence sıcaklıkları kontrol etmelisin ve termal macun vs iyi bir yere götürüp bakım yapman gerekebilir en son nzmn bakım yaptın ?
hiç yapmadım xd

1709239185976.png

Güç seçeneklerindeki bu ayar görseldeki gibi devre dışı mı yoksa agresifte mi?

Top Bottom