Bugün ilk kez araba sürdüm eğitmen beni azarladı sürekli

Viers

80+
Reaksiyon skoru
133
Arkadaşlar hayatımda ilk kez bugün araba kullandım ve hiç bir bilgim yok yanımdaki eğitmen direkt arabaya bindirdi boş alanda arabayı bana verdi ve binmemi istedi bu debriyaj fren gaz fln vites fln dedi ama arabayı nasıl kaldıracağımı fln düzgün bir şekilde anlatmadı hatta yarım yamalak anlattı desem yeridir. Kursta yanımda olan arkadaşımda oradaydı onun hocası geldi araç kaputu fln açtırdı bütün her şeyini anlattı bu motor , motor suyu , yağ fln benim hocam ise hiç birini anlatmadı tanıtmadı hatta arkadaşımın hocası park bile yaptırmış bana düşen hoca onu bile yaptırmadı hatta ilk günüm olmasına rağmen yaptığım hatalar yüzünden kızıp azarladı hocayı değişmeyi planlıyorum sizce değişmeli miyim yoksa 1 gün daha bakıp duruma göre mi değişeyim

hayır bak karşısında ilk defa araba kullanan birisi var ve bir çok kez hata yapacak bana ben sana gaza bas dedim mi basıyorsun dedi debriyaja basmam gerek durucaz ben sana bas dedim mi diyor u dönüşünde araba aşırı yavaşladı hafif gaza dokundum neden dokundun diyor direksiyonu çeviriyorum sağa dönüşte normal dönüyorum emniyet şeridine girdin fln diyor her dönmemde direksiyonu topluyorum hızlı topla diye sesini yükseltiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

direkt kurum müdürüne şikayet et hocayı
ücret ödeyeceğim zaten gittiğimde hoca değişikliği yapıcam böyle muamele olmaz cidden
sürerken ben kendim denedim debriyaj gaz olayını öyle öğrendim gibi bir şey oldu

Aşağalamış resmen tereddüt etmeden değiştirin

Aşağalamış resmen tereddüt etmeden değiştirin
beni hiç dinlemiyorsun kafana göre hareket ediyorsun diyip diyip durdu , ama onu dinliyorum bekliyorum basmam gereken yerde demiyor basmamam gereken yerde diyor anlamadım bende , öyle olacak yarın gel dedi tekrar sonrasında mesaj atıcam yada kursa gidicem direkt eğitimi sabah saatine yazmışlar

Arkadaşlar hayatımda ilk kez bugün araba kullandım ve hiç bir bilgim yok yanımdaki eğitmen direkt arabaya bindirdi boş alanda arabayı bana verdi ve binmemi istedi bu debriyaj fren gaz fln vites fln dedi ama arabayı nasıl kaldıracağımı fln düzgün bir şekilde anlatmadı hatta yarım yamalak anlattı desem yeridir. Kursta yanımda olan arkadaşımda oradaydı onun hocası geldi araç kaputu fln açtırdı bütün her şeyini anlattı bu motor , motor suyu , yağ fln benim hocam ise hiç birini anlatmadı tanıtmadı hatta arkadaşımın hocası park bile yaptırmış bana düşen hoca onu bile yaptırmadı hatta ilk günüm olmasına rağmen yaptığım hatalar yüzünden kızıp azarladı hocayı değişmeyi planlıyorum sizce değişmeli miyim yoksa 1 gün daha bakıp duruma göre mi değişeyim
Knk eger araba kaldirmada iyi degilsen en basit taktik debriyaj kavradiktan sonra gaza basmadan gitmesini bekle bu sayade istop etmez araba ortalama 7-8 kmh ciktigi zaman ayağıni debriyaj cekip o sekilde gaza bas kolaylikla kaldirirsin arabayi bide tavsiyem değişebiliyorsan değiş hee bide unutmadan tiktok ve yt üzerinde cok guzel anlatan kişiler var onlari izlemenide öneririm

Knk eger araba kaldirmada iyi degilsen en basit taktik debriyaj kavradiktan sonra gaza basmadan gitmesini bekle bu sayade istop etmez araba ortalama 7-8 kmh ciktigi zaman ayağıni debriyaj cekip o sekilde gaza bas kolaylikla kaldirirsin arabayi bide tavsiyem değişebiliyorsan değiş hee bide unutmadan tiktok ve yt üzerinde cok guzel anlatan kişiler var onlari izlemenide öneririm
işte bunu o hoca demedi ben kendimce bi deneme ile öğrendim kalkışı fln değişicem tabii ki kötü dediğim hoca benim hocamdan daha iyi çıktı onu isticem , hayır bana neden doğru düzgün anlatmıyor anlamadım

işte bunu o hoca demedi ben kendimce bi deneme ile öğrendim kalkışı fln değişicem tabii ki kötü dediğim hoca benim hocamdan daha iyi çıktı onu isticem , hayır bana neden doğru düzgün anlatmıyor anlamadım
Reis maalesef böyle sakat insanlar var bu yüzden tanidik insanlardan veya internetten öğrenmek daha doğru oluyor

o eğitmen ile işin zor

Reis maalesef böyle sakat insanlar var bu yüzden tanidik insanlardan veya internetten öğrenmek daha doğru oluyor
yani koltuk ayarı bile yapamadım aceleci bir kişiliği var ayakta basıyor gibi hissettim sürüş boyunca
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Para verip azar mi isiteceksiniz ? Sormaniz bile gereksiz degistirin tabi ki
yarınki eğitimden sonra değişim isticem çünkü yarın park var ondan sonraki gün hoca değişmiş olur hemen bir değişim yapacaklarını sanmıyorum

karşılığını verseydiniz bu nasıl üslup ayrıca kalkışlarda debriyajdan yavaş yavaş çekin derler baktınız yapamıyorsunuz titriyor araç yarımın üstünde olacak ayağınız bu durumda çekmeyin sarsılmadan kalktığını fark edersiniz

Geri