"thorxium"
80+ Bronze
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Sorun şöyle ki, ben Spider-Man Remastered için bir yama indirmiştim. Yani yazıp ilk çıkan forumdan yüklemiştim, ama yüklediğim yamada adamlar işlerini düzgün yapmadığı için yarım yamalak çevirmişler, bazı yerler İngilizce falan. Sonra başka bir yama bulayım dedim, bu forumdaki (link), buradaki Anonymous'un yaması denilen yamayı indirdim (yandex linkli olan). Onu indirdikten sonra dosyaları hemen oyunun klasörüne attım. Oyun açılmadı ,oyun açılırken 'yama oldu' deyip atıyordu oyundan. Sonra dosya doğruladım, bir dosya çıktı olmayan (nasıl silmeden dosya eksik çıktı bilmiyorum) o yüklenince oyun açıldı, normal her şey sorunsuzdu ve oyuna da girdim, (maalesef). Sonra bugün (dün olmuştu) ders çalışıyordum, ambiyans yaratsın diye arkada açtığım videodaki ses kesildi. (Ders videolarını anasayfamda çıkmasın diye gizli sekmede açıyorum, arkadan da ambiyans yaratacak bir şey açıyorum.) Bir baktım, bellek yetersiz hatası var ve hiçbir şekilde böyle bir şey söz konusu değil belleğimin yarısını bile kullanmıyor çünkü.
Ben de şüpheleniyordum bu yamadan çünkü bilgisayarımdan saçma bir şekilde yer eksiliyordu. 25 GB alanım kalmıştı 1 gün önce, bugün baktığımda 7 falan idi. Tarama yaptım Malwarebytes'la, 2 tane Threats çıktı, düşündüğüm gibi biri yamadaydı. (diğeride yama ama önemsiz.)(Tarama yapılırken Google açmaya çalışsamda olmuyordu beyaz ekranda kalıyordu, Edge açılıyordu ama.)
Sonra sildim hemen Spider-Man'ı, direkt bir de şey daha sildim. O zaman silmeden 45 GB alanım falan vardı. Bir Spider-Man ve 10 GB'lik oyun sildim, 135 GB alan oldu. Sonra taramada beklemedim takıldı çünkü.
Yeniden başlattım bilgisayarı 135 GB alan 165 oldu. 30 GB nereye gitmişti bilmiyorum.
Format atmak istemiyorum çok uğraştırır çünkü ,zamanım da yok o kadar, sildim virüsü zaten.
Format atmamın da işe yaramayacağı, ve asıl sorum olan şey şu: Bu virüs benim bilgilerime, şifrelerime falan ulaşmış mıdır? Ne tür bir virüs olduğunu bilmiyorum, ama hani ona bakma şansım var mı?
Her şeyin şifresini değiştirmek istemiyorum.
Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
(Okursanız daha sağlıklı cevaplar olur.)
*Format attım.*
Ben de şüpheleniyordum bu yamadan çünkü bilgisayarımdan saçma bir şekilde yer eksiliyordu. 25 GB alanım kalmıştı 1 gün önce, bugün baktığımda 7 falan idi. Tarama yaptım Malwarebytes'la, 2 tane Threats çıktı, düşündüğüm gibi biri yamadaydı. (diğeride yama ama önemsiz.)(Tarama yapılırken Google açmaya çalışsamda olmuyordu beyaz ekranda kalıyordu, Edge açılıyordu ama.)
Sonra sildim hemen Spider-Man'ı, direkt bir de şey daha sildim. O zaman silmeden 45 GB alanım falan vardı. Bir Spider-Man ve 10 GB'lik oyun sildim, 135 GB alan oldu. Sonra taramada beklemedim takıldı çünkü.
Yeniden başlattım bilgisayarı 135 GB alan 165 oldu. 30 GB nereye gitmişti bilmiyorum.
Format atmak istemiyorum çok uğraştırır çünkü ,zamanım da yok o kadar, sildim virüsü zaten.
Format atmamın da işe yaramayacağı, ve asıl sorum olan şey şu: Bu virüs benim bilgilerime, şifrelerime falan ulaşmış mıdır? Ne tür bir virüs olduğunu bilmiyorum, ama hani ona bakma şansım var mı?
Her şeyin şifresini değiştirmek istemiyorum.
Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
(Okursanız daha sağlıklı cevaplar olur.)
*Format attım.*
Son düzenleme: