Cache Hierarchy Error

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Reaksiyon skoru
3,406
Selam dostlar. 01.37 saatinde Valorant oynuyordum daha sonra çıktım ve Opera'yı açtım Twitch izleyecektim takılmalar oldu ve sistem reset attı. Daha sonra işlemciyi stres testine soktum sıcaklık gayet iyi reset veya kapanma olmadı. Zaten benim sistemimde arıza var oyunlarda takılmar oluyor arada böyle bir şey açarken ufak takılma oluyor. İşlemci değişti SSD değişti parçalar servise gitti. Sistem servise gitti çözülmedi sıkıldım artık. THH'ye başvurdum karar lehime çıktı firma THH ücretini ödemedi onu bekliyorum. Sistem Olay Görüntüleyicisinden bakayım neler olmuş diye 3 tane hata gördüm 2 tanesi işlemci ile alakalı bir tanesi güç ile alakalı. Bazen prize bir şey takınca klavye, mouse ve LAN gidiyor. Arızalar şu şekilde;

hata5.PNG

hata6.PNG

güçhatası.PNG

Sorun işlemcide galiba. Daha önceden değişmişti. Servise gitmeyen PSU ve HDD kaldı diğer tüm parçalar servise gitti. Bir değişim olsaydı şu sistem 1 yıldır uğraşıyorum ya. :(

Düzenleme;
Sistem özellikleri;
Ryzen 5 2600
Gigabyte RX 590
B450M S2H
ADATA SU630
Seagate 1 TB Barracuda 7200 RPM
XPG D10 Gammix 8 GB 3000 MHz CL 16
Corsair SPEC-DELTA RGB - Corsair VS 550w 80+

Son düzenleme:
Kafama takılan şu, bu hatayı alan herkes BSOD almış. C:\Windows\Minidump klasöründe dosya var mı? Ben kendim şahit oldum, bazen BSOD göstermeden .dmp dosyası yazıyor.

Birkaç çözüm önerisinde bulunabilirim.
BIOS güncel değilse güncellemelisin.
OC varsa geri almalısın.
Yüksek ihtimal bu ikisi işe yaramayacak, bu sayfaya bakarsak,
Alıntıyı görüntüle
hatanın herhangi bir OC hatası olmadığı gözüküyor.

Bu sayfadan da
Alıntıyı görüntüle
böyle bir şey görebiliriz. Dediğin takılma sanırım bunun yüzünden, yüksek ihtimal. İşlemci arızası gibi duruyor.
BIOS güncel. İşlemci daha önceden değişti. Yeni gelen işlemcinin de arızalı olduğunu sanmıyorum ama sistemdeki bir sorundan dolayı tekrardan bozulmuş olabilir.
Güç sorunu olduğunu düşünüyorum.
Ekran kartınızın frekansını düşürmeyi dener misiniz?
Güç kaynağı yeterli aslında. Tüm bileşenler %100'de çalışsa bile yine de yeterli oluyor. Hesaplamıştım. Corsair VS 550W 80+ kullanıyorum.

BIOS güncel. İşlemci daha önceden değişti. Yeni gelen işlemcinin de arızalı olduğunu sanmıyorum ama sistemdeki bir sorundan dolayı tekrardan bozulmuş olabilir.
Bu bilgisayar - Özellikler kısmında Gelişmiş Sistem Ayarları olacak, oradan bunları takip edip çıkanı atar mısın?
1603582107965.png

Şimdi yatacağım ama sabah cevap yazarım.

Güç kaynağı yeterli aslında. Tüm bileşenler %100'de çalışsa bile yine de yeterli oluyor. Hesaplamıştım. Corsair VS 550W 80+ kullanıyorum.
RX590 fazladan hız aşırtma yapılmış GPU üstüne bir de kart üreticisi ekleyince sorunlar çıkabiliyor.
Sorun güç kaynağından değil ekran kartının VRM ve beslemelerinden kaynaklı olabilir.

Denemekten zarar gelmez.

Kafama takılan şu, bu hatayı alan herkes BSOD almış. C:\Windows\Minidump klasöründe dosya var mı? Ben kendim şahit oldum, bazen BSOD göstermeden .dmp dosyası yazıyor.
Minidump klasörü bulunmuyor. Daha önceden 1 defa BSOD almıştım. O da çok eskiden oldu. Ses de 1 saniyelik zrrr diye takılma oluyordu o da 4 5 formattan sonra kendiliğinden gitti.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu bilgisayar - Özellikler kısmında Gelişmiş Sistem Ayarları olacak, oradan bunları takip edip çıkanı atar mısın?
Alıntıyı görüntüle
Şimdi yatacağım ama sabah cevap yazarım.
1603582611801.png

Tamamdır hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

RX590 fazladan hız aşırtma yapılmış GPU üstüne bir de kart üreticisi ekleyince sorunlar çıkabiliyor.
Sorun güç kaynağından değil ekran kartının VRM ve beslemelerinden kaynaklı olabilir.

Denemekten zarar gelmez.
2 kere servise gitti böyle bir arıza olsa servis tespit ederdi diye düşünüyorum yine de deneyeceğim yarın tekrar yazarım.

Son düzenleme:
Geri