Neler Yeni

Çözüldü✓ Çakma SSD aldığımdan şüpheleniyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Muhammed Mustafa BAĞIRTLAK
Merhabalar, incehesap üzerinden 1190 TL ye Hi-Level 1TB 3300/3100 mb/sn m2 ssd'sini aldım ve stokları hemen tükendi. Etrafı köpükle sarılmış bildiğiniz ryzen işlemcilerin kutusundan çıktığında etrafındaki küçük plastik kap gibi bir kapdan geldi, çıkarıp elime aldığımda kalitesizliğini hissediyordum (daha önce elime m2 ssd almadım) bugün pc ye taktım windowsu yükledim ve pc yi her açışımda american megatrends ekranı alıyordum N tuşuna basınca windows geliyordu, iyice korktum ve crystaldiskmark indirdim, testlerde 3300 e 3100 olması gereken ssd 2400 e 1600 alıyordu. Bu ssd çakma mı yoksa anakartın maksimum verebildiği değerler mi bu kadar, anakartım Gigabyte A520M K yardımcı olursanız sevinirim

Lgoyü

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
723
İsim
Enes
Merhabalar, incehesap üzerinden 1190 TL ye Hi-Level 1TB 3300/3100 mb/sn m2 ssd'sini aldım ve stokları hemen tükendi. Etrafı köpükle sarılmış bildiğiniz ryzen işlemcilerin kutusundan çıktığında etrafındaki küçük plastik kap gibi bir kapdan geldi, çıkarıp elime aldığımda kalitesizliğini hissediyordum (daha önce elime m2 ssd almadım) bugün pc ye taktım windowsu yükledim ve pc yi her açışımda american megatrends ekranı alıyordum N tuşuna basınca windows geliyordu, iyice korktum ve crystaldiskmark indirdim, testlerde 3300 e 3100 olması gereken ssd 2400 e 1600 alıyordu. Bu ssd çakma mı yoksa anakartın maksimum verebildiği değerler mi bu kadar, anakartım Gigabyte A520M K yardımcı olursanız sevinirim
İncehesabın çakma ssd satacağını düşünmüyorum.

Hasan344

80+ Gold
SSD hı level marka böyle vaadettigi performansı vermeyebilir birde incehesap güvenilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

SSD hı level marka böyle vaadettigi performansı vermeyebilir birde incehesap güvenilir.
incehesapla alakalı olduğunu düşünmüyorum satıcıyla alakalı bir durum bu, ve ayrıca hız düşüşü çok ciddi 3100 yazması gerekirken 1600 yazıyor markayla alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,138
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
Çakmasını yapmak için hi level i niye kullansınlar 😂

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Crystal Disk Info indirip ekran görüntüsü atabilir misiniz?
resim_2023-03-24_133408900.png

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
  • Beğen
Reaksiyonlar: M.2.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,054
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Hi Level zaten noname bir marka. Etiket ürünü yani pek bir orijinalliği olamaz zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Detaylar yazmıyor. İnternette de pek bilgiye ulaşamadım. Buraya tıklayın. Dosya indikten sonra .rar içindeki .exe dosyasını açın. Disk numarasını seçip enterleyin. Çıkan detayların ekran görüntüsünü atın. Belki bir şeyler bulabiliriz. OEM bir disk gibi.
C yazıp enter’e tıkladığımda bilgisayar donuyor hiçbir işlem yapamıyorum reset atıp tekrar yapınca tekrar aynısı oluyor muhtemelen sıkıntılı

Ekler

• 0DBA06E1-C3EB-42B6-954F-F0F08D8DC681.jpeg
    0DBA06E1-C3EB-42B6-954F-F0F08D8DC681.jpeg
    3.9 MB · Hit: 37

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
C yazıp enter’e tıkladığımda bilgisayar donuyor hiçbir işlem yapamıyorum reset atıp tekrar yapınca tekrar aynısı oluyor muhtemelen sıkıntılı
Burada da marka, isim yahut kendini belirtecek bir seri numarası çıkmıyor. F/W ve P/N değerlerini aratmama rağmen diskin hakkında net bilgiler bulamadım. Direkt fason üretmişler. Bu kadarı da abartı yahu. Çin'den alınan en basit disklerde bile PCB ne kadar hazır olsa da markalar CDI gibi programlarda tanınacak şekilde kendine özel isim ve seri numarasını koyuyor. Bunlar hiç uğraşmamış.

En azından 176 katmanlı Micron 3D QLC NAND'e sahip olduğunu öğrendik. DRAM'siz fakat HMB özelliği bulunuyor. QLC aktif kullanılacak sistemlerde pek tercih edilmemesi gerekilen bir NAND türü. Dayanaksız ve yavaş. Hızları da pek stabil değil. Asıl amacı depolama, zira oldukça yüksek kapasitelere ulaşabiliyor. Yol yakınken iade edebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Burada da marka, isim yahut kendini belirtecek bir seri numarası çıkmıyor. F/W ve P/N değerlerini aratmama rağmen diskin hakkında net bilgiler bulamadım. Direkt fason üretmişler. Bu kadarı da abartı yahu. Çin'den alınan en basit disklerde bile PCB ne kadar hazır olsa da markalar CDI gibi programlarda tanınacak şekilde kendine özel isim ve seri numarasını koyuyor. Bunlar hiç uğraşmamış.

En azından 176 katmanlı 3D QLC NAND'e sahip olduğunu öğrendik. DRAM'siz fakat HMB özelliği bulunuyor. QLC aktif kullanılacak sistemlerde pek tercih edilmemesi gerekilen bir NAND türü. Dayanaksız ve yavaş. Hızları da pek stabil değil. Asıl amacı depolama, zira oldukça yüksek kapasitelere ulaşabiliyor. Yol yakınken iade edebilirsiniz.
tamamdır hepinize teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,652
Üyeler
162,721
Son üye
piricat
Top Bottom