Neler Yeni

Cat Kablo Karmaşası

quickally

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
ALi
İnternet siyah bir kablo ile eve geliyor ve oradan 15 metrelik cat5e kabloya geçiyor ardından en son modeme geldiğinde sıradan 1 metrelik telefon kablosu ile ek yapılıp bağlantı sağlanıyor. Bu durum hat sinyallerime ve indirme kapasiteme etki ediyor mudur ? Bilginize ihtiyacım var Teşekkürler :)

TURKNET'E GEÇMEYİ DÜŞÜNENLER İÇİN DAVET KODU. [ VWN25VQ97IWD ]

Ekler

• IMG_20200319_224606.jpg
    IMG_20200319_224606.jpg
    1.5 MB · Hit: 85
  • ScreenShot_20200302003010.png
    ScreenShot_20200302003010.png
    14.8 KB · Hit: 81
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Tony Montana
Komple bakır kablo ise upload yaparken iken internet hızın düşebilir.Ama diğer şekilde pek bir düşüş yaşamayacağını düşünüyorum tabi altyapı ya da oturduğun yere bağlı olarak değişebilir en iyisi kablolu bağlantı yaparak internet hız testi yapmandır. 15 dk ara ile hızını test et ortalama sana kaç mbps hızın olduğunu gösterecektir.

quickally

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
ALi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Komple bakır kablo ise upload yaparken iken internet hızın düşebilir.Ama diğer şekilde pek bir düşüş yaşamayacağını düşünüyorum tabi altyapı ya da oturduğun yere bağlı olarak değişebilir en iyisi kablolu bağlantı yaparak internet hız testi yapmandır. 15 dk ara ile hızını test et ortalama sana kaç mbps hızın olduğunu gösterecektir.
pinge vs etkilerini merak ediyorum hattımda sorun yok sadece ufakta olsa farkları en aza indirmek istiyorum

cnut

80+ Bronze
Ek yapmak hat değerlerindeki değişikliği etkiyecektir ama gözlen de göremeyebilirsin. Gördüğüm kadarı ile 93Mbps alıyorsun ve SNR değerin 8.? civarında eğer hızını arttırdığın zaman kopma yaşayabilirsin. Hat değerlerin senin iç hattından dolayı değişken göstermeye bilir bulunduğun lokasyonun altyapısı kötü ise yine sıkıntı çekebilirsin.

İnternet siyah bir kablo ile eve geliyor ve oradan 15 metrelik cat5e kabloya geçiyor ardından en son modeme geldiğinde sıradan 1 metrelik telefon kablosu ile ek yapılıp bağlantı sağlanıyor. Bu durum hat sinyallerime ve indirme kapasiteme etki ediyor mudur ? Bilginize ihtiyacım var Teşekkürler :)

TURKNET'E GEÇMEYİ DÜŞÜNENLER İÇİN DAVET KODU. [ VWN25VQ97IWD ]
Bence düşer çünkü cat5 kablo mesafeyi uzatıp hızı düşürür eğer mesafe 20 MT gibi ise cat7 olması avantajlı olur

falcon642

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Muhammed ŞAHİN
cat5 kullanma hocam cat7 kablo kullan iletimi daha verimli olur yakın mesafade ek te sıkıntı olmaz ama az da olsa etkiler ek kullanmamaya çalış

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Tony Montana
pinge vs etkilerini merak ediyorum hattımda sorun yok sadece ufakta olsa farkları en aza indirmek istiyorum

35 mbps hızım var kendi deneyimlerim olarak ping normalde yok en fazla 20 ms filan ama bazen 1000 ms çıktığını gördüm, wifi kullanıcılarının bağlanmasından kaynaklanıyor.
Öncelikle pc yi kablo ile bağlamaya çalış pingi en aza düşürmek istiyorsan.Wi-fi 2-3 wifi kullanıcısına kadar pingin çıkmayacağını düşünüyorum.Wifi kullanıcısıysan modemi açık alana koymak ve 5ghz modem kullanmak daha iyi olur.Yoğunluk olmadığı sürece internet sıkıntısı çekmiyeceğini söylüyebilirim tabii altyapı ya da arıza gibi teknik sorunlar dışında.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Malik Uzunca
cat kablolarının 1,2,3 ve 6 sıralı kabloları çalışır yan 4 kablo çalışır 8 kablo vardır diğer 4ü boştur bunlar telefon hattı veya poe switch olarak kullanılabilir herhangi bir hız etkileme olmaz çünkü takılı olsada kablo boşta adsl hatlarda 2 kablo kullanılır ondada sıkıntı olmaz mesafa sorun olabilir kablo kalitesiz ve ezilme filan varsa etki olacağı router ve fiber dönüştürücüler 8 kablo çıkar onada kimse böyle bişey yapmaz diye düşünüyom

Top Bottom