Neler Yeni

Chery arabalarına %40 EK VERGİ

eneskaya6

80+ Silver
Yeni kararla birlikte 7Temmuzdan itibaren Çinden gelen arabalara %10 gümrük vergisi alınırken ona ek +%40 gümrük vergisi daha alınacak.

Yapılan vergi zammı direk Chery markasına yönelik. Son aylarda ilk 3 te satış yapan marka gerek toggun önünü gerek diger markaların baskisiyla önünü kestiler.

Ver yetkiyi gör etkiyi TR genci haftasonu sabahina en uygun donanımlı arabayı millete ucuz görüp %40 ek vergi zammı haberi ile uyandi...
IMG_1662.jpeg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Simdiye kadar 40-50bin tane arac satan marka vergi zammından sonra sinek avlamaya başlar. Satışları dibi görürse adamlar sadece ek vergiden dolayı Turkiyeden cekilmeye kadar giderler

Ysuflix

80+ Gold
Yazık.

YazılımKafa

80+ Gold
Yeni kararla birlikte 7Temmuzdan itibaren Çinden gelen arabalara %10 gümrük vergisi alınırken ona ek +%40 gümrük vergisi daha alınacak.

Yapılan vergi zammı direk Chery markasına yönelik. Son aylarda ilk 3 te satış yapan marka gerek toggun önünü gerek diger markaların baskisiyla önünü kestiler.

Ver yetkiyi gör etkiyi TR genci haftasonu sabahina en uygun donanımlı arabayı millete ucuz görüp %40 ek vergi zammı haberi ile uyandi...Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Simdiye kadar 40-50bin tane arac satan marka vergi zammından sonra sinek avlamaya başlar. Satışları dibi görürse adamlar sadece ek vergiden dolayı Turkiyeden cekilmeye kadar giderler
Abd de aynı şeyi yaptı. Çinin üretim kapasitesi ve ucuz işçiliği otomobil dünyasındaki rekabeti çok düşürüyor. Hiçbir firma çinden daha ucuza araba üretemiyor. O yüzden ülkeler böyle kararlar alıyor. Avrupa da muhtemelen aynı şeyi yapacak. Diyeceksinki herkes istediğini almakta özgür. Doğru ama devlet kendi açısından bakıyor. Devlet her zaman kendi yerli üretimi destekleyip ithalatı azaltmaya çalışır. Bunun yolları bizi memnun etse de etmesede maalesef bu iş böyle

Rusty_Cohle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
954
İsim
Rusty
Ne biçim karar bu biz komonist miyiz? Serbest piyasa diye bir şey var banane rekabetten. Mühendislik olarak sıkıntı yoksa istediği gibi uygun fiyata verebilir.

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,652
İsim
uwu
Bi yandan iyi bir yandan kötü ama ülkemizde üretilip işsizliği azaltan markalar öncelik verilmeli hatta devlet Çin’den gelen araçlarla ülkemizde üretilen araçlar arasında bunun gibi vergiler koymalı şimdi serbest piyasa diyecekler bir ara yerli motormu ne vardı yabancılar daha ucuza sattığı için millet yerli ürün yerine onu tercih etti sonra yerli marka battı daha sonra ucuz diye aldıkları ürünün fiyatı 2 katına çıktı diye biliyorum böyle şeyleri engellemeliyiz ve daha uygun fiyatlı yerli otomobillere ihtiyacımız var

JackRyan

80+ Silver
Zaten Üreticiden Fazla Kazanıyor Vergi ile şimdi daha da fazla kazanilmasi için yol yapiliyor sonra müslümanız. Şaka gibi olay ya.

Daha ucuz olmasi için cabalamak yerine pahalı olması kime yarar o belli.

Eskiden Elektrige teşvik yapilirdi millet alsında doğaya zararı olmasın diye şuraya bak düştüğümüz hale bak hey gidi hey...

eneskaya6

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Abd de aynı şeyi yaptı. Çinin üretim kapasitesi ve ucuz işçiliği otomobil dünyasındaki rekabeti çok düşürüyor. Hiçbir firma çinden daha ucuza araba üretemiyor. O yüzden ülkeler böyle kararlar alıyor. Avrupa da muhtemelen aynı şeyi yapacak. Diyeceksinki herkes istediğini almakta özgür. Doğru ama devlet kendi açısından bakıyor. Devlet her zaman kendi yerli üretimi destekleyip ithalatı azaltmaya çalışır. Bunun yolları bizi memnun etse de etmesede maalesef bu iş böyle
Avrupa aynı seyi yapmaz cunku cin zaten oraya acılmiyor acilsa da doyuracak kadar talep görmez.
Adamların ucuz olması genel olarak malzeme kalitesini uygun tutması vs vs onlara özel bisey degil adamlar ucuz yapmak istedikleri icin ucuz yapiyorlar. Diger firmalar yillardir milleti yolmaktan baska bisey yapmiyor. Yerli üretim desteklemek böyle yapilmaz. Bi kere senin yerli üretim araban elektrikli bunlar benzinli alaka seviyesi yok. Yerli üretim arabanin kaza testi yok.
Bu vergi zammini savunan ya da doğru bulan kisiye Gercekten acirim.

eneskaya6

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bi yandan iyi bir yandan kötü ama ülkemizde üretilip işsizliği azaltan markalar öncelik verilmeli hatta devlet Çin’den gelen araçlarla ülkemizde üretilen araçlar arasında bunun gibi vergiler koymalı şimdi serbest piyasa diyecekler bir ara yerli motormu ne vardı yabancılar daha ucuza sattığı için millet yerli ürün yerine onu tercih etti sonra yerli marka battı daha sonra ucuz diye aldıkları ürünün fiyatı 2 katına çıktı diye biliyorum böyle şeyleri engellemeliyiz ve daha uygun fiyatlı yerli otomobillere ihtiyacımız var
Bu zammin sebebi yerli üretim falan değil. Chery ile toggun yakindan uzaktan alakasi yok. Avrupa ve japon markalar resmen toplanip bizim yöneticilere emir vermisler cinin önünü kesin diye baska hicbir aciklamasi yok. Bizimkiler zaten vatandaşi falan düşünür mu dünden razilar parasi olanlara itaat etmeye

YazılımKafa

80+ Gold
Avrupa aynı seyi yapmaz cunku cin zaten oraya acılmiyor acilsa da doyuracak kadar talep görmez.
Adamların ucuz olması genel olarak malzeme kalitesini uygun tutması vs vs onlara özel bisey degil adamlar ucuz yapmak istedikleri icin ucuz yapiyorlar. Diger firmalar yillardir milleti yolmaktan baska bisey yapmiyor. Yerli üretim desteklemek böyle yapilmaz. Bi kere senin yerli üretim araban elektrikli bunlar benzinli alaka seviyesi yok. Yerli üretim arabanin kaza testi yok.
Bu vergi zammini savunan ya da doğru bulan kisiye Gercekten acirim.
1. Avrupaya açılmıyor dediğin çin markaları avrupaya her yıl yüzbinlerce araba satıyor yani yanlış söylüyorsun
2. Her marka ucuz yapamaz . Çinde üretim kapasitesi , üretim maliyetleri diğer yerlerden çok daha ucuz diğer markalar o meblağlara araba üretemez yine hatalısın
3. Yerli üretim sadece yerli markalarla sınırlı değil. Ülkemizde ford toyota gibi markalarda var. Ben bunlardanda bahsediyorum. Bunlarında ülkeye faydası var, o yüzden bunlarda desteklenir
4. İster benzinli ister elektrikli olsun ucuz olması her zaman diğer markaları etkiler. Sırf ucuz olduğu için elektrikli alacak olan benzinli alabilir bu gayet olağan bir durum.
5. Otomobil piyasasından zerre haberin olmadan, söylediği şeylerin yarısının bile doğru olmadığı kişiye ben acırım...

Rusty_Cohle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
954
İsim
Rusty
Kapitalizm bazen fasisme donusebildigin kanitidir. Bu olayı savunan adam ya galericidir ya da al satcidir. Cari açık hiç bişey umrumda değil sanki g5 ülkeyiz düşülen derde bak. Sokakta köpekler tarafından isiriliyorsun ama konumuz büyük dev markaların zarar etmesi cari açık banane birader.

eneskaya6

80+ Silver
1. Avrupaya açılmıyor dediğin çin markaları avrupaya her yıl yüzbinlerce araba satıyor yani yanlış söylüyorsun
2. Her marka ucuz yapamaz . Çinde üretim kapasitesi , üretim maliyetleri diğer yerlerden çok daha ucuz diğer markalar o meblağlara araba üretemez yine hatalısın
3. Yerli üretim sadece yerli markalarla sınırlı değil. Ülkemizde ford toyota gibi markalarda var. Ben bunlardanda bahsediyorum. Bunlarında ülkeye faydası var, o yüzden bunlarda desteklenir
4. İster benzinli ister elektrikli olsun ucuz olması her zaman diğer markaları etkiler. Sırf ucuz olduğu için elektrikli alacak olan benzinli alabilir bu gayet olağan bir durum.
5. Otomobil piyasasından zerre haberin olmadan, söylediği şeylerin yarısının bile doğru olmadığı kişiye ben acırım...

Avrupanin en cok kullanilan araba sitesi. Sahibinden gibi düşün. 2M tane arac ilani var butun avrupa dahil sadece 11k kadarı cin markalarına ait evet gercekten avrupa cok korkmus durumda ne yapacaklar bilmiyorlar. Bu 11k araba sayisinin 9k kusuru mg ye ait geri kalanlari saymaya değmez. Mg ilanlari da sifira yakın avrupada gecmisi olmayan arabalar.
Arabalarinin ucuz olmasinin en buyuk temeli malzemeden calmalari. Buraya gecip internetteki köşe yazilarindan okuyup konusmuyorum. Adamlar 15-20k dolara sattigi arabada davlumbaz koymuyor ya da yarim koyuyor en basiti. Ön camlari has camdan degilde plastik ile karışık üretiyorlar. Kaza testlerini izlesen avrupa markalarınin verdigi saglamlik(skoda,vw,seat,bmw,audi vs) bide onlarin saglamliklari arasinda ki farkın tamami ucuz olmasi. Malzeme kalitesi düşüyor sadece ic trim olarak degil genel şasesi kaportası, dizayn edilirken mühendisliği bunlarin hepsi dahil. O arabalar bedavaya gelmiyor sifiri 20k dolarsa avrupanda vw oluyor sana 24k dolar. Turkiye de vergi ucurum oldugu icin disarda da o kadar ucuz saniyorsunuz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,924
Üyeler
168,057
Son üye
lettuceboy
Top Bottom