Neler Yeni

CHP bu cuma saat 15.00 te gerçekleri açıklayacağını söyledi!

amdsaolsun

80+ Silver
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
2,865
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
Yaş
17
Konum
Bartın
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Çip fabrikası yüzünden, tüm dünya kriz altında şu an. Tayland gibi, 1970-80'li yıllarda bu fabrikaya yatırım yapsaydık; şu an tüm dünyanın çip ihtiyacını karşılayabiliyor olurduk.

Ayrıca, Tübitak ve Teknofest Yarışmalarında birçok güzel proje bulunuyor. Araştırmadan küçümser gibi yorum yazmamalısın bence.

"Kod yazacak bilgisayarım yok." diyorsun; bende Deneyap Atölyelerine başvur derim. Yapay zekadan, robotik kotlamaya kadar birçok alanda ücretsiz eğitim veriyorlar gençlere. Bu gibi projeler 2000'li yıllardan sonra değil, 1950'li yıllardan sonra başlamalıydı. O zaman başlasa, şimdi ekmeğini yiyor olurduk. Ne yazık ki, evvelki hükümetler bilimle uğraşacaklarına; insanların ne giyip giymediğiyle meşgûl olmayı seçtiler.

Kaçıncı sınıfa gidiyorsun bilmiyorum ama eğer ki Tübitak veya Teknofest yarışmalarına katılmak istiyorsan; okulun sana her imkânı sunar. Okul bütçesi yoksa, ilçe veya il Millî Eğitim Müdürlüğü yardımcı olur. Sen kazandığında, hepsinin işine gelecek sonuçta. Hiç denedin mi; "Ben bu yarışmaya katılmak istiyorum, şöyle güzel bir projem var fakat imkânım yok." diyerek yardım istedin mi? İstedin de, yardım eden mi olmadı? "Evime bilgisayar alsınlar da, ben kod yazayım." demekle olmuyor o işler.

Yalnız; üretim konusunda haklısın. Ne yazık ki çok ileride değiliz. Dediğim gibi, yeni yeni başlıyoruz. Şimdiki atılımların ekmeğini ertesi gün yiyemezsin. Öyle bir sistem yok. Her ülke, -hele ki bizim gibi 4 tarafı düşmanla, terörle çevrili olan ülkeler- ilk olarak Savunma Sanayisini geliştirir. Takip ediyorsan, Savunma Sanayisinde çok güzel gelişmeleri yakalıyoruz. Ürettiğimiz motor, dünya rekoru kırıyor. (Kaynak: Savunmasanayi) Bu alandaki deneyim ve tecrübelerini, sivil sanayide kullanacak mühendislerimiz. Bir anda olmuyor bu işler.
Mesaj otomatik birleştirildi:


Haklısın, onlara bağlı olmasak bize yaptırım yapamazlardı. Fakat 1948'den beri onlara bağlıyız; İsmet İnönü sağolsun. Marshall Yardımını almasaydı, şu an bambaşka bir ülkede yaşıyorduk.

Objektif bir şekilde değerlendiriyorsan, bu şekilde konuşmaman lazım. Bu arada, her zaman derim; A Haber ve türevleri kapansa Ak Parti'nin oy oranı artar. Partiye en çok zararı bunlar veriyor.

Hocam, tüm gelişmeler 2009'dan sonra yapılmaya başladı. Terör yönünden, savunma sanayi yönünden, açılan fabrikalar yönünden... Neredeyse her şey 2009'dan sonra yapılmaya başladı. O yıla kadar mühendislerimizi koruyamıyorduk, suikaste uğruyorlardı. Şimdiyse, dünya rekoru kıran motor üretiyoruz.

Hükümet her ikisine de önem veriyor. Turist geliri fazla olan bir ülkeyiz, tabii ki onları da düşünecek. Esnaf için de, büyük bir gelir kapısı turistler.

Hocam, ülkenin %40'ından fazlası memur? Nasıl %80'i aç oluyor yahu? Saray saray dediğiniz de, FETÖ'nün diline doladığı kavram. Külliyedir orası, halka aittir.

Ülke satılmıyor, yabancı yatırımcı geliyor. Yabancı yatırımcıdan neden rahatsızlık duyarsınız ki? Daha birçok hatâ var diyorsun ama tek bir tane bile; "Şu projesi yanlıştı, hatâ yaptı." dediğin olmadı.

Seni tanımıyorum, yorumlarını da bilmem. Fakat dediğin gibiysen; "keşke herkes senin gibi olsa" derim...

Ben forumda Teknofest'ten bahsediyorum, dalga geçiyorlar. Cezeri'den bahsediyorum, dalgaya alıyorlar. 1 Milyon Yazılımcı Projesini, Deneyap Atölyelerini anlatıyorum; duymuyorlar bile... Anca eleştirmeyi biliyor sosyal medyadaki toplum.
Hocam kaç kere kod yazdınız ya da kaç kere oyun tasarladınız bilmiyorum ama oyun un ne kadar uzun tasarlandığını biliyor olduğunuzu düşünüyorum dene yap atolyeleri ne her zaman gidemem devletten istediğim şey bana bilgisayar dağıtması değil bana ülkemin ürettiği chipleri satın aldırabilmesi olduğunu düşünüyorum

ayrıca eski dönemlerden bahsediyorsunuz neredeyse üzerinden 70 yıl geçmiş nerdeyse 20 yıl bence vir ülkenin kalkınması için çok büyük bir zaman yeni doğan bir çocuk 20 yaşına geliyor düşünün Hitler bile çok az bir zaman da ülke ekonomisini kat kat yükseltti he belki bunu anlaşma yırtarak yapmış olabilir ya da şöyle diyeyim ilk yıllar halledilmesi gereken sorunlar vardı diyelim bence bu sorunlar 5 yılda giderilebilir sizce ? Daha sonra dan üretim için büyük adımlar yapılabilirdi hatta çok da iyi olurdu çünkü o zamanlar ülke kalkınıyordu bence tam bir ekonomi devrimi olurdu ama olmadı

Kıyafet devrimi ne gelecek olursak küçük prens kitabında da zaten konusu geçiyor okuduğunuzu düşünüyorum okumadıysanız anlatırım ama kitap yanımda değil tam olarak anlatmak için kitaptan bakmak isterdim :)
 

whoamii

80+ Silver
Katılım
26 Ağustos 2020
Mesajlar
2,636
24 dakika kaldı bakalım ne olacak o.O2
 

Fevkelade1i

80+ Bronze
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
1,906
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,054
Yaş
28
İsim
Muhammet Trabzon
Hocam kaç kere kod yazdınız ya da kaç kere oyun tasarladınız bilmiyorum ama oyun un ne kadar uzun tasarlandığını biliyor olduğunuzu düşünüyorum dene yap atolyeleri ne her zaman gidemem
Yazılımdan pek anlamıyorum hocam. Ne yazık ki bu alanda bilgim yok. Fakat iyi bir oyunun 3-5 günde yazılamayacağını, hele ki tek bir kişiyle bitirilmesinin imkânsız olduğunu biliyorum. Deneyap Atölyeleri, size oyun yazdırmayacak zaten. Eğitim verecek. Hiç araştırdınız mı, eğitimlerin nasıl olduğunu biliyor musunuz? Deneyap Atölyelerinin neler olduğunu biliyor musunuz?

devletten istediğim şey bana bilgisayar dağıtması değil bana ülkemin ürettiği chipleri satın aldırabilmesi olduğunu düşünüyorum
Ülkemiz bilgisayar çipi mi üretiyor şu an? Üretiyor olsak ve ülkemizde pahalı olsa, bende sizinle birlikte eleştiririm. Erdi Özdağ'ı takip etmeni öneririm. Çip hakkında çok güzel bilgiler veriyor. Tayland, -tam emin olamamakla birlikte- 1970 veya 1980'li yıllarda bu alana atılım yapmış. "Biz tek bir konuda en iyi olalım, her konuda en iyi olmaya gücümüz yetmiyor." diyerek işe girişmişler ve çip konusunda en iyisi olmuşlar. Biz de o yıllarda buna atılım yapsaydık, şu an en iyisi olabilirdik. Bu yüzden, teknolojiye atılım için çok geç kaldık diyorum.

Bak, şu an Cezeri ile dalga geçiyor muhalif vekiller. Dünya daha yolun başında, uçan arabaları hayâl gibi görülüyor çoğu kişi. Fakat geleceğimiz bunları oluşturacak. Biz şimdiden atılım yaptık, geride kalmadık. Eğer ki engelleyen olmazsa, uçan araçların günü geldiğinde dünyanın enlerinden biri olarak anılacağız. Bu konuda Selçuk Bayraktar'a güvenim tam.

ayrıca eski dönemlerden bahsediyorsunuz neredeyse üzerinden 70 yıl geçmiş nerdeyse 20 yıl bence vir ülkenin kalkınması için çok büyük bir zaman yeni doğan bir çocuk 20 yaşına geliyor düşünün Hitler bile çok az bir zaman da ülke ekonomisini kat kat yükseltti he belki bunu anlaşma yırtarak yapmış olabilir
Hocam, ülkeler insan değil. İnsan ömrüyle kıyaslanamaz. 20 yıl, bir ülkenin ömründe çok ufak bir zaman dilimidir. ABD, Japonya, Tayland; bu ülkeler teknolojiye hangi yıllarda yatırım yapmaya başlamış biliyor musunuz? Onlar 1950'li yıllardan sonra yatırıma başladığı için, o yılları örnek gösterdim. 2000'li yılların başından bu yatırımları yapıp, şu an zirvede olan bir ülke yok.

ya da şöyle diyeyim ilk yıllar halledilmesi gereken sorunlar vardı diyelim bence bu sorunlar 5 yılda giderilebilir sizce ?
Normal bir ülkede yaşıyor olsak, evet 5 yıl yeterli derdim. Bürokrasideki kendi kadronu kurabilirsin ve yatırımlarına engel olamaz kimse... Fakat normal bir ülkede yaşamıyoruz. 30 yıldır süre gelen terör sorunu, 1948'den beri AB ve ABD'ye muhtaç olmamız normal ülke olmadığımızı kanıtlar nitelikte zaten. Bu söylemimi desteklemek için 2 örnek vereceğim;

2007 yılınca, bir uçak kazası oldu. Isparta'ya düştü ve uçağın kara kutusu bulunamadı. Bunun yanı sıra; Prof. Dr. Engin Arık'ın çalışmalarını içeren bilgisayar da kayboldu. Ve tabii ki, Engin hanımla çalışma arkadaşları kazada vefat etti. Bu ekip Toryumla uğraşıyordu. Eğer ki projelerini hayata geçirebilseler; enerji açığımız tamamen son bulmuş, hatta yurtdışına satıyor olurduk. Enerji açığı, dış harcamalarımızın %60'ını oluşturuyor. Dışarıya harcadığımız paranın %60'ı ülkemizde kalsa, ne atılımlar yapardık... Hayâli bile heyecanlandırıyor insanı.

2015 yılına gelelim, Selçuk Bayraktar. Ürettiği İHA ve SİHA'ları denemek için uçurmak istiyordu fakat bürokrası sürekeli engel koyuyordu önüne. Bahaneleri de klasik; "Mühimmat yok, uçuramazsın." Selçuk Bayraktar, bunu kendi anlatıyor bir videosunda. Son yaptığı paylaşımda da, buna gönderme yapıyor zaten.

Cumhurbaşkanının damadını bile engelleyen bürokrasi vardı bu ülkede. Onlardan, 2016 sonrasında arınmaya başladık. O döneme dek, hangi atılımı yapacak olsak birileri ket vurdu. Bunun örneği 2000'li yıllardan öncede var. Vecihi Hürkuş, Nuri Killigil, Nuri Demirağ gibi isimler engellenmemiş olsa; şu an dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkelerden birisi olurduk.

Şu mantığı hiç anlamıyorum. "Bize 2000'li yılların evvelinden bahsetmeyin, oralar çok eski."
Yahu, siz değerlendirme yaparken "Ak Partinin x dönemi, Ak Partinin y dönemi" şeklinde mi değerlendiriyorsunuz? Ak Partiden başka alternatifiniz yok mu? Neden değerlendirme yaparken, "Ak Parti hükümeti, CHP hükümeti, ANAP hükümeti, Kolalisyon hükümeti" olarak bakmıyorsunuz olaya? Veya bu şekilde bakıldığında hemen karşı çıkıyorsunuz?

Daha sonra dan üretim için büyük adımlar yapılabilirdi hatta çok da iyi olurdu çünkü o zamanlar ülke kalkınıyordu bence tam bir ekonomi devrimi olurdu ama olmadı
Üretim için gerçekten çok büyük atılımlar yapılıyor. Bunların ekmeğini 2 günde yiyemezsin, belli bir süre geçmesi gerekiyor. Örnek olarak Huwei şirketini ele alalım. 1987 yılında kuruldu ama adını geçtiğimiz birkaç yılda duyurmaya başladı. Şu an da, dünya devi bir şirket. Biz eğer ki o yıllardan böyle bir bilim insanını, şirketi desteklemiş olsak; emin ol şu an dünyanın enlerinden birisi olurdu markamız.

Günümüzde üretimle ilgili çok güzel yatırımlar yapılıyor. Okuyacaksan her birini yazabilirim. Bunların çoğunun da 2014'den sonra temeli atılmış hamleler olduğunu görürsün.

Kıyafet devrimi ne gelecek olursak küçük prens kitabında da zaten konusu geçiyor okuduğunuzu düşünüyorum okumadıysanız anlatırım ama kitap yanımda değil tam olarak anlatmak için kitaptan bakmak isterdim :)
Aslında, sadece kıyafet devrimine değinmemiştim. 2013'e kadar, başörtü bir sorun olarak görülüyordu bu ülkede. -Hâlâ da sorun olarak görenler var gerçi.- Bizim gelişmemize engel olan da, bu zihniyetin devlette hâkim olmasıydı. Şu an, bu zihniyet devlette yer almıyor çok şükür.

Bunun kıyafet meselesine çekilmesi de yanlış zaten. Yazımdan öyle anlaşılmasın. Bilişim Vadisi, en basitinden. Neden 1950'li yıllarda kurulmadı diye sorgulamak lazım? Veyahut, Uzay Ajansı Programı. Sizce 1950'li yıllarda kurulsa ülkemizde bu alana yoğunlaşan olmaz mıydı? O zamandan başlamış olsak, ABD'nin gerisinde mi kalırdık? Geçmiş yıllarda; neden gençler birbirleriyle savaştırıldı, neden eğitim yönünden desteklenmedi diye sorgulamak lazım.

Ayrıca, kitabı okumadım. Sansürlenmiş diye duydum. Sansürlü hâlini okumak istemiyorum açıkcası.
 

Marianoly

80+ Gold
Katılım
3 Ekim 2020
Mesajlar
8,870
En İyi Cevap
1
başladımı :D
 

Fevkelade1i

80+ Bronze
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
1,906
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,054
Yaş
28
İsim
Muhammet Trabzon
yeter ya her sektöre pis siyasetlerinden sokuyor sağ ve sol . en son yapılan animasyon çocukları siyasetlerine alet etmek olmuş artık pes ya yakında oyun çıkarırlarsa şaşırmayacağım eter sadece sağı değil soluda değil ikiside az değil
Animasyonu ilk İstanbul Seçimlerinde CHP yapmıştı? Bence bu hareketler daha güzel. Birbirlerine küfredeceklerine, gençlere ulaşabilecek şekilde eleştirsinler.
 

amdsaolsun

80+ Silver
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
2,865
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
Yaş
17
Konum
Bartın
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Yazılımdan pek anlamıyorum hocam. Ne yazık ki bu alanda bilgim yok. Fakat iyi bir oyunun 3-5 günde yazılamayacağını, hele ki tek bir kişiyle bitirilmesinin imkânsız olduğunu biliyorum. Deneyap Atölyeleri, size oyun yazdırmayacak zaten. Eğitim verecek. Hiç araştırdınız mı, eğitimlerin nasıl olduğunu biliyor musunuz? Deneyap Atölyelerinin neler olduğunu biliyor musunuz?


Ülkemiz bilgisayar çipi mi üretiyor şu an? Üretiyor olsak ve ülkemizde pahalı olsa, bende sizinle birlikte eleştiririm. Erdi Özdağ'ı takip etmeni öneririm. Çip hakkında çok güzel bilgiler veriyor. Tayland, -tam emin olamamakla birlikte- 1970 veya 1980'li yıllarda bu alana atılım yapmış. "Biz tek bir konuda en iyi olalım, her konuda en iyi olmaya gücümüz yetmiyor." diyerek işe girişmişler ve çip konusunda en iyisi olmuşlar. Biz de o yıllarda buna atılım yapsaydık, şu an en iyisi olabilirdik. Bu yüzden, teknolojiye atılım için çok geç kaldık diyorum.

Bak, şu an Cezeri ile dalga geçiyor muhalif vekiller. Dünya daha yolun başında, uçan arabaları hayâl gibi görülüyor çoğu kişi. Fakat geleceğimiz bunları oluşturacak. Biz şimdiden atılım yaptık, geride kalmadık. Eğer ki engelleyen olmazsa, uçan araçların günü geldiğinde dünyanın enlerinden biri olarak anılacağız. Bu konuda Selçuk Bayraktar'a güvenim tam.


Hocam, ülkeler insan değil. İnsan ömrüyle kıyaslanamaz. 20 yıl, bir ülkenin ömründe çok ufak bir zaman dilimidir. ABD, Japonya, Tayland; bu ülkeler teknolojiye hangi yıllarda yatırım yapmaya başlamış biliyor musunuz? Onlar 1950'li yıllardan sonra yatırıma başladığı için, o yılları örnek gösterdim. 2000'li yılların başından bu yatırımları yapıp, şu an zirvede olan bir ülke yok.


Normal bir ülkede yaşıyor olsak, evet 5 yıl yeterli derdim. Bürokrasideki kendi kadronu kurabilirsin ve yatırımlarına engel olamaz kimse... Fakat normal bir ülkede yaşamıyoruz. 30 yıldır süre gelen terör sorunu, 1948'den beri AB ve ABD'ye muhtaç olmamız normal ülke olmadığımızı kanıtlar nitelikte zaten. Bu söylemimi desteklemek için 2 örnek vereceğim;

2007 yılınca, bir uçak kazası oldu. Isparta'ya düştü ve uçağın kara kutusu bulunamadı. Bunun yanı sıra; Prof. Dr. Engin Arık'ın çalışmalarını içeren bilgisayar da kayboldu. Ve tabii ki, Engin hanımla çalışma arkadaşları kazada vefat etti. Bu ekip Toryumla uğraşıyordu. Eğer ki projelerini hayata geçirebilseler; enerji açığımız tamamen son bulmuş, hatta yurtdışına satıyor olurduk. Enerji açığı, dış harcamalarımızın %60'ını oluşturuyor. Dışarıya harcadığımız paranın %60'ı ülkemizde kalsa, ne atılımlar yapardık... Hayâli bile heyecanlandırıyor insanı.

2015 yılına gelelim, Selçuk Bayraktar. Ürettiği İHA ve SİHA'ları denemek için uçurmak istiyordu fakat bürokrası sürekeli engel koyuyordu önüne. Bahaneleri de klasik; "Mühimmat yok, uçuramazsın." Selçuk Bayraktar, bunu kendi anlatıyor bir videosunda. Son yaptığı paylaşımda da, buna gönderme yapıyor zaten.

Cumhurbaşkanının damadını bile engelleyen bürokrasi vardı bu ülkede. Onlardan, 2016 sonrasında arınmaya başladık. O döneme dek, hangi atılımı yapacak olsak birileri ket vurdu. Bunun örneği 2000'li yıllardan öncede var. Vecihi Hürkuş, Nuri Killigil, Nuri Demirağ gibi isimler engellenmemiş olsa; şu an dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkelerden birisi olurduk.

Şu mantığı hiç anlamıyorum. "Bize 2000'li yılların evvelinden bahsetmeyin, oralar çok eski."
Yahu, siz değerlendirme yaparken "Ak Partinin x dönemi, Ak Partinin y dönemi" şeklinde mi değerlendiriyorsunuz? Ak Partiden başka alternatifiniz yok mu? Neden değerlendirme yaparken, "Ak Parti hükümeti, CHP hükümeti, ANAP hükümeti, Kolalisyon hükümeti" olarak bakmıyorsunuz olaya? Veya bu şekilde bakıldığında hemen karşı çıkıyorsunuz?


Üretim için gerçekten çok büyük atılımlar yapılıyor. Bunların ekmeğini 2 günde yiyemezsin, belli bir süre geçmesi gerekiyor. Örnek olarak Huwei şirketini ele alalım. 1987 yılında kuruldu ama adını geçtiğimiz birkaç yılda duyurmaya başladı. Şu an da, dünya devi bir şirket. Biz eğer ki o yıllardan böyle bir bilim insanını, şirketi desteklemiş olsak; emin ol şu an dünyanın enlerinden birisi olurdu markamız.

Günümüzde üretimle ilgili çok güzel yatırımlar yapılıyor. Okuyacaksan her birini yazabilirim. Bunların çoğunun da 2014'den sonra temeli atılmış hamleler olduğunu görürsün.


Aslında, sadece kıyafet devrimine değinmemiştim. 2013'e kadar, başörtü bir sorun olarak görülüyordu bu ülkede. -Hâlâ da sorun olarak görenler var gerçi.- Bizim gelişmemize engel olan da, bu zihniyetin devlette hâkim olmasıydı. Şu an, bu zihniyet devlette yer almıyor çok şükür.

Bunun kıyafet meselesine çekilmesi de yanlış zaten. Yazımdan öyle anlaşılmasın. Bilişim Vadisi, en basitinden. Neden 1950'li yıllarda kurulmadı diye sorgulamak lazım? Veyahut, Uzay Ajansı Programı. Sizce 1950'li yıllarda kurulsa ülkemizde bu alana yoğunlaşan olmaz mıydı? O zamandan başlamış olsak, ABD'nin gerisinde mi kalırdık? Geçmiş yıllarda; neden gençler birbirleriyle savaştırıldı, neden eğitim yönünden desteklenmedi diye sorgulamak lazım.

Ayrıca, kitabı okumadım. Sansürlenmiş diye duydum. Sansürlü hâlini okumak istemiyorum açıkcası.
Hepsini okudum aşağıdan yukarıya gelicem

Evet kimse kimsenin ne giydiğine karışamaz tabii ki de

Hocam benim sorum 2014 ten önce ne yapıldığı bir zamanlar tüp yağ kuyrukları vardı diye duyuyorum büyüklerimden sanırsam abd yaptırım uygulamış doğrumu şu an abd tekrar yaptırım yapsa bence aynı hale geleceğimizi düşünüyorum tabi o kadar çok olmaz sonuçta pazara abd den başka devletlerde katıldı

He bide şöyle bir sorum var eskiden tekrar kuyruklar varmış sanırsam ben hastaneden randevu alsam 14 gün ileriye veriyor çoğunda bunda da pek bir değişim yok gibi haksızmıyım

Bu arada zaten Huawei dünya çapında yayılmıştı tr deki pazar sektörüne yeni yeni oturuyor ayrıca hala çip fabrikası göremiyorum ne yazıkki bunu halk da yapabilir ama halkın parası yetmez ona cumhuriyet döneminde halkın parası yok diye fabrikaları devlet açtı şuanda yapılması gereken bunun olması gerektiğini düşünüyorum diyorsunuz ki meyvesi uzun süreli ve bilgisayar devri bitecek açıkcası pc nin devrinin biteceğini düşünmek çok komik geldi ayrıca fabrikanın temelleri yokki nasıl meyvesini alabiliriz Hocam

Dönemlerde ilgili henüz bilgim yok araştırmaya devam ediyorum

Anlayamadım cumhurbaşkanının damadı bölümünü biraz daha açıklayıcı olursa sevinirim

Evet daha fazla bir olamamız gerekir ancak bu eleştiri yapmayacağımız anlamına gelmiyor herkes yapabilir

Hocam ülkeleri insan gibi değil doğru söylüyorsunuz ancak ekonomisi tavan yapmayan bir ülke çok çalışmalıdır ekonomi, eğitim ve Sanayi vb. devrimleri için bence yetecek bir zaman

Hocam 2. Paragrafınızı okurken kendimi anlatamadığımı düşündüm ona birazdan yazacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Heee orada ben ülkem çip üretsede alsam gibi bir şey dedim bana pc dağıtması dedim kendi TL ile çip alabileyim manasında yani üretenlerin alsam pahalılıkla alakası yok
 

NakreS14

80+ Platinum
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
13,149
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,070
İsim
Serkan

NakreS14

80+ Platinum
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
13,149
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,070
İsim
Serkan
Yanlis yazdim aciklamadilar yazmistim telefon düzeltmiş
 

Maryo

80+ Platinum
Katılım
4 Temmuz 2020
Mesajlar
16,816
En İyi Cevap
1
Animasyonu ilk İstanbul Seçimlerinde CHP yapmıştı? Bence bu hareketler daha güzel. Birbirlerine küfredeceklerine, gençlere ulaşabilecek şekilde eleştirsinler.
bu eleştiri değil b beyin yıkama bildiğin ya
sen diyorsun ki gençler de sağcı solcu olsun
 
Top Bottom