Neler Yeni

Çift Monitör Nasıl Yapılır?

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Ben ilk defa çift monitörlüden ziyade montirölü pc toplayacağım. 24 inç 144hz ana monitörüm var yanında benim naçizane evde bulduğum bir monitör var onu 2. monitör olarak kullanacağım. Teknobiyotik bayrama özel sistemi alacağım ve ekran kartında 1 dp, 1 hdmi, 1 vga girişi var. Hangisini hangisine takacağım bilmiyorum. Nasıl kullanacağımı da bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim :)

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
Kaliteli monitörü DP ye diğerini ise HDMI girişine takın. Taktıktan sonra masaüstünde boş bir yere sağ tık>görüntü ayarları> (eğer algılamadıysa) Algıla>Görsel üzerinden monitörün sana göre nerede olduğunu ayarla Eğer ikisi de aynı görüntüyü veriyorsa yine aynı kısmın altında görüntüyü genişlet i seçin

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hangisine taktığının bir önemi yok yeter ki gerekli giriş olsun. Ana monitörünü DisplayPort ile bağladın diyelim, HDMI ile de ikinci monitörü bağlarsın, veya DVI varsa onunla bağlarsın. Ondan sonrası kolay zaten. Görüntü ayarlarına girip Birden çok ekran yazan yerin altından Masaüstünü bu ekrana genişlet diyeceksin. 3 monitör var şu an bende, çok güzel. Herkese en az 2 monitör kullanmasını öneriyorum, çok rahatlatıyor cidden.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hangisine taktığının bir önemi yok yeter ki gerekli giriş olsun. Ana monitörünü DisplayPort ile bağladın diyelim, HDMI ile de ikinci monitörü bağlarsın, veya DVI varsa onunla bağlarsın. Ondan sonrası kolay zaten. Görüntü ayarlarına girip Birden çok ekran yazan yerin altından Masaüstünü bu ekrana genişlet diyeceksin. 3 monitör var şu an bende, çok güzel. Herkese en az 2 monitör kullanmasını öneriyorum, çok rahatlatıyor cidden.
Benim amacım şey arkadaşlarla oyun oynuyorum mesela alt tab atıp discorda fln giriyorum onunla uğraşmak istemiyorum hemen yan ekrandan yapayım diyorum. Onun içinde mi ekranı genişlet diyeceğim yoksa farklı bir arayarı var mı?

Rx 5700Xt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
FurkanEfeNar
Kaliteliye Dp bağlayın diğeri HDMI girişi ile bağlayın.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Benim amacım şey arkadaşlarla oyun oynuyorum mesela alt tab atıp discorda fln giriyorum onunla uğraşmak istemiyorum hemen yan ekrandan yapayım diyorum. Onun içinde mi ekranı genişlet diyeceğim yoksa farklı bir arayarı var mı?
Genişlet yapıyorsun yine. Ama şunu söyleyeyim, CSGO falan oynarken diğer monitöre geçersen oyunu aşağıya alıyor. O kadar özgür olmuyorsun yani.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Genişlet yapıyorsun yine. Ama şunu söyleyeyim, CSGO falan oynarken diğer monitöre geçersen oyunu aşağıya alıyor. O kadar özgür olmuyorsun yani.
Ben genellikle Valo, dediğin gibi cs lol gibi oyunlar oynuyorum. Bir monitörden oyun diğer monitörden şarkı, discord gibi şeyleri halletmek istiyorum.

Rx 5700Xt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
FurkanEfeNar
Genel olarak 2. ekranı yayıncıların tercih etme nedeni bu zaten. Chat i okumak için ve yayını kontrol etmek için.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Ben genellikle Valo, dediğin gibi cs lol gibi oyunlar oynuyorum. Bir monitörden oyun diğer monitörden şarkı, discord gibi şeyleri halletmek istiyorum.
Tamam, yine kullanırsın, sorun yok.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,767
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
pekala 2 farklı cihaz gibi kullanılabiliyormu

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0