Neler Yeni

Cnc operatörlügü maaşları

pallass

80+
Hayırlı akşamlar, cnc operatörlerinin maaşları ne kadardır? Deneyim arttıkça hangi seviyelere çıkabilir? Tecrübeli bilgili arkadaslar yardımcı olursa sevinirim. Ankara piyasasını merak ediyorum.

NightWish2434

80+ Silver
Hayırlı akşamlar, cnc operatörlerinin maaşları ne kadardır? Deneyim arttıkça hangi seviyelere çıkabilir? Tecrübeli bilgili arkadaslar yardımcı olursa sevinirim. Ankara piyasasını merak ediyorum.
abim cnc yazılımcısı. cnc operatörlüğü kolay bir iş gibi dursa da yorucudur bunun bilincinde girmen gerekir. hangi alanda giriyorsunuz tam olarak?

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
657
İsim
Sinan
Çalıştığı şehire ,yaptığı işe , çalıştığı makinaya , sistemine göre değişir.
Kimi yer her işi cnc çalışanına yaptırır programı yazmak , resim okumak , tasarım yapmak falan iyi maaş verir. 40 bin üzeri.
Kimi yer sadece düğmeci olarak alır sadece parça bağlar başlatırsın az maaş verir. Asgari ücret.
Kendini geliştirmek önemli ama cad cam bilmeyince iş zor çünkü çoğu yer bilgisayardan program yapıp iş yapıyor oparatöre az maaş verip sağlam ressam alıyorlar.
Yapay zekada program işini yakında çözer parçayıda robotlara bağlatırlarsa bu meslekte belki ölmez ama baya kötü duruma düşer.

CRØXY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,715
İsim
Muhammet Çağrı
Biz tasarım başı veriyoruz ücreti çalışanların hepsi makineyi biliyor 2024 model olduğundan çoğu şeyi otomatik zaten.

pallass

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
abim cnc yazılımcısı. cnc operatörlüğü kolay bir iş gibi dursa da yorucudur bunun bilincinde girmen gerekir. hangi alanda giriyorsunuz tam olarak?
Bu sene tekrar sinava girmiştim de bi daha mezuna kalmak istemiyorum. İki senelik makine, elektrik, elektronik teknolojisi arasında kaldım. Bi arkadaşım var operatörlük yapıyor asgari ucret aliyor. Makineyi kaparsan 5 senede 30k alırsın dedi. Ankara'da ikamet ediyorum. Elektrik ya da elektronik işlerini daha cok severek yapabileceğimi düşünüyorum. Ama ülke şartlarında para da önemli. Bu arada dgs ye girip 4 senelige tamamlama planim da var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çalıştığı şehire ,yaptığı işe , çalıştığı makinaya , sistemine göre değişir.
Kimi yer her işi cnc çalışanına yaptırır programı yazmak , resim okumak , tasarım yapmak falan iyi maaş verir. 40 bin üzeri.
Kimi yer sadece düğmeci olarak alır sadece parça bağlar başlatırsın az maaş verir. Asgari ücret.
Kendini geliştirmek önemli ama cad cam bilmeyince iş zor çünkü çoğu yer bilgisayardan program yapıp iş yapıyor oparatöre az maaş verip sağlam ressam alıyorlar.
Yapay zekada program işini yakında çözer parçayıda robotlara bağlatırlarsa bu meslekte belki ölmez ama baya kötü duruma düşer.
Benzer şekilde düşünüyorum. Gerçekten cok değişken bi sektör. Yeni başlayıp 45k alani da duydum asgari baslayip adim adim cikani da. Hatta 62.5k alani bile duydum. Pek sabit değil. Bir de sanki alimlar pek fazla degil gibi mezun sayisina göre. Bir makineye bir kisi bakiyor sanirim. Sektörden daha cok bilgi aktarırsaniz sevinirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biz tasarım başı veriyoruz ücreti çalışanların hepsi makineyi biliyor 2024 model olduğundan çoğu şeyi otomatik zaten.
Operatörlere mi tasarımı yaptiriyorsunuz yoksa ozel olarak mi tutuyorsunuz? Operatör ucretleri ne kadar? Alimlar artıyor mu?
Patronsunuz sanırım. Bu iste kendi makinelerimizi alip yola devam etmek iyi bir sermaye istiyor mu? İşin zorluklarindan bahseder misiniz?

Son düzenleme:

NightWish2434

80+ Silver
Bi arkadaşım var operatörlük yapıyor asgari ucret aliyor. Makineyi kaparsan 5 senede 30k alırsın dedi
Arkadaşın çokta bisey bilmiyor şuanda op olarak girip 25 altı alamaz. Hani 1-2 ay dese neyse. Makineyi az buçuk öğren dolgun bi maaş alırsın

CRØXY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,715
İsim
Muhammet Çağrı
Operatörlere mi tasarımı yaptiriyorsunuz yoksa ozel olarak mi tutuyorsunuz? Operatör ucretleri ne kadar? Alimlar artıyor mu?
Patronsunuz sanırım. Bu iste kendi makinelerimizi alip yola devam etmek iyi bir sermaye istiyor mu? İşin zorluklarindan bahseder misiniz?
Operatör tasarım yapmaz ki kesimin başlaması ve kesim süreci,kesilen malın toplamasıyla ilgilenir ayrı olarak program bilen birisi de tasarımlarını yapar.Ücretlerle babam ilgileniyor bilmiyorum ama sağlam kazancı var.Makine ücretlerine gelecek olursak bizde 2 tane var 2023 model ve gerçekten eski manuel makinelerle iş yapılmaz.Gerçekten sağlam bir bütçe lazım başlamak için ama bütçeyi sağlayıp kenara oturmak olmuyor gidip kendin de çalışman lazım gerçekten zor bir iş ama getirisi de iyi gerçekten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,065
Üyeler
162,768
Son üye
FinisElectus
Top Bottom