deneyime göre para alıyorsun. bir iş yerinde düzgün süreli bir deneyimin yoksa asgari ve yakını bir maaştan fazlasını alamazsın. sanayide çalışmak gibi düşünbeyler bilişim bölümünden makine bölümüne geçtim 10 sınıfım eğer bu bölümü bitirip bi fabrikada çalışmaya başlarsam aylık ne kadar maaş alırım
okulda çok bir şey öğrenemezsin. bildiğim kadarıyla 4 gün staj 1 gün okul olarak ilerliyorsun. stajında öğrenebileceğin her şeyi öğrenmen gerekir. bu işin temelinden kendini yetiştirmelisin. asla yapılacak işe burun kıvırmamalısın. çıraklıkta ameleliği biraz daha fazla yaptırırlar ve bu işin temeli ameleliğinden gelir zaten. mezun olduktan sonra da makine kullanmayı, teknik resim okumayı, sorun çözebilme becerini ne kadar geliştirirsen o kadar fazla maaş alırsın. şuan yeteri kadar pişmiş ve tam anlamıyla cnc operatörü olmuş birinin 60 bin seviyelerinden aşağı maaş aldığını düşünmüyorum. ama tabi başlangıçta düşük maaş alacaksın çünkü kendini henüz kanıtlayabilmiş biri değilsin. sabırlı olup işe odaklanıp her şeyi öğrenmeye çalışmakta fayda varbeyler bilişim bölümünden makine bölümüne geçtim 10 sınıfım eğer bu bölümü bitirip bi fabrikada çalışmaya başlarsam aylık ne kadar maaş alırım
evet maalesef durum bu. yeni mezun mühendise asgari ücretin bi tık üstü veriliyor, aynı şekilde avukata asgari ücret. özel sektörlerin durumu gerçekten vahim. benim belirttiğim rakam da zaten yeterli seviyeye gelmiş ve tam anlamıyla operatör olabilmiş biri için geçerli. ben bir makine mühendisi olarak çevremden gördüğüm kadarını belirttim. tabii ki dediğiniz gibi bir sürü etkeni var bu konununMaaş konusunun ucu açık. Örneğin çalışmaya başladığın "bir fabrika" kurumsal mı değil mi? Ben bu ortalama maaş denilen ve çoğu zaman astronomik rakamlar olan miktarları alanları görmedim. Mühendis denilen adam, asgari ücretin 2.5 katı maaş alıyor. Hukuktan mezun oluyorsun, bir hukuk bürosunda asgari ücrete çalışıyorsun. Ülkede durum bu.