Çoğu ders bence boş ve gereksiz.

sorbil tapandan kastın ne bilmiyorum ama herkes yusuf kayaalp izlediğimi sanıyor onu değil başkalarını izliyorum onun tarzı hoşuma gitmiyor
anime tarih
cavit pancar
bilgi otağı
bunlar güzeldir.
sorbil tapan yusuf kayaalp işte
bir tek anime tarihi biliyorum oda mizahi anlatımı yok gibi

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
sorbil tapan yusuf kayaalp işte
bir tek anime tarihi biliyorum oda mizahi anlatımı yok gibi
mizahi anlatımdan kastım mesela bazen padişahın ayıbını anlatıyor onu güncelden komik olan bir şeyle benzetiyordu yoksa gerisi ciddi

Analiz ve mantık yürütebilme yeteneği istenen meslekler için matematik önemli.
İleride hangi mesleği okuyacağınız, ya da eğitileceğiniz de sizin isteğinize bağlı bir durum değil. Yaşadığınız şehirde en çok neye ihtiyaç duyulursa o mesleği öğrenebilirsiniz. Hatta başka bir meslek öğrenmiş olsanız da, yaşadığınız şehrin gereksinimlerine uymak zorundasınız.

Antalya'da yaşıyorsanız mecburen Turizm'de çalışacaksınız. İsterseniz Tarım mühendisliği okumuş olun.

Almanca öğretmenliğini de önce kazanabilmeniz gerekecek. Ya kazanamadın? Sap gibi ortadasın o zaman. Kazandın, okudun, meslek sahibi oldun. Ama Almanca öğrenmek isteyen yok. Edebiyata kaydırırlar mecburen. Zaten bir edebiyat öğretmeni varsa, Matematik öğretmenliğine. Onu da sen bilmiyorsan, iş ve işçi bulma kurumuna.

Hayat sizin hayalinizdeki gibi işlemiyor. Siz hayata ayak uydurmalısınız.

Matematik bana göre en yararlı ve gerekli derstir. Hangi işte olursan ol illaki okulda öğrendiğinin hepsi değil fakat en az 1 tanesi karşına çıkacak. Bende yapamıyorum, bende sevmiyorum matematiği. Gereksiz ders demeyelim de, gereksiz konular var içinde diyelim, daha doğru olur

Kesinlikle Din Kültürü ve Ahlak bilgisi aşırı gereksiz bir ders bu ülkede zorla din dersi olmaz bir kere nerede laiklik nerede din özgürlüğü ayrıca ahlak bilgisi konusunda hiçbir şey yok sadece 2 sene önce bize giren hocam müslüman değilmiş zaten öğrendiğimde şaşırmıştım hoca kral bir hocaydı gerçekten dinden çok Ahlak öğretiyordu bize zaten öyle olması lazım Ahlak olmadığı sürece din gereksiz ülkede müslüman olup haram yerler hristiyan ateist deist vs. olup haram yemeyen insanların malında gözü olmayan işini ahlakıyla düzgün yapan insanlarda var (genelleme yaptım tüm müslümanlar böyle değil fakat çoğunluk böyle 2000li yılların 2. yılından beri başta görüyoruz)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Matematik bana göre en yararlı ve gerekli derstir. Hangi işte olursan ol illaki okulda öğrendiğinin hepsi değil fakat en az 1 tanesi karşına çıkacak. Bende yapamıyorum, bende sevmiyorum matematiği. Gereksiz ders demeyelim de, gereksiz konular var içinde diyelim, daha doğru olur
Sevmek sevmemek önemli değil ama en gerekli derstir bana göre de. Aslında sevmek hocaya göre değişiyor hoca iyiyse seversin iyi olursun ama hoca kötüyse anlayamazsın istesen de benim ortaokulda hocam iyiydi fakat pandemi girdiği için temelim patladı hiç bakamadım derslere bu sene son sınıfım ve kesinlikle hoca çok iyi birisi matematik yapabiliyorum artık az da olsa ki bu beni aşırı mutlu ediyor

Orta okulda basit matematik, lise 1 de temel matematik, eğer sayısalı seçersen ileri matematik görüyorsun. Yıllardır müfredat bu şekilde ilerliyor. Bir sayısalcı olarak bana da Tarih dersi çok gereksiz gelirdi. Ama müfredat seni her şeye hazırlıyor.

Merhaba sevgili hocalarım, bugün bazılarınızın katılıp bazılarınızın katılmayacağı bir konu hakkında konuşmak istiyorum.

Matematik çok boş bir ders bence. Seven yine sevebilir onda bir sorun yok ama ben anlamıyorum bize temel matematik olarak görülen şey günlük hayatımızda ne işimize yarayacak?

Alın videonun sonunda cevabı veriyor zaten abimiz. Bunlar günlük hayatta hiçbir halta yaramıyor ve yaramayacak ta. Toplama-Çıkarma ve Çarpma-Bölme bilsen zaten yetiyor bilmiyorsan bile yanında cep hesap makinesi taşı zaten gerisi fıs :D Yok Rasyonelmiş yok kesirmiş yok kökmüş yok logaritmaymış şu b*kuymuş bu b*kuymuş sıkıldım artık ya.Bu matematik yüzünden yemin ediyorum psikolojim alt üst oldu.Matematik sınavı olduk Türkiye geneli 9.sınıf, size yemin ediyorum ki hayatımda böyle zor, boş ve gereksiz bir ders yok.Hiçbir şekilde işimize yaramayacak leş bir ders.Ha sadece Matematik değil tabii ki ama en boş olanı matematik. Hadi yabancı dil neyse yine herkesin ek olarak 2.bir dil bilmesi gerekiyor. Edebiyatta öyle yahu arkadaşım 2.sınıftan beridir görüyoruz yok Sözcükte Anlam yok Parçada anlam. En azından yapabiliyorum yapamasam ohooo o zaman naneyi yerdim. Mesela biraz 11.sınıfta seçeceğim bölüm dil bölümüyle ilgili biraz araştırma yapayım dedim birde ne göreyim yine nalet olası matematik. ben Almanca hocası olacağım la matematik ne alaka a.. Sözel seçsen matematik, Sayısal anlatmaya gerek yok. Yav niye abi sebep ne ya? Almanca hocasının en az B1 Almanca bilmesi gerekmiyor mu zaten ee sırayla Almanca A1-C2 testleri yapın. B1 aşağısı yapanı eleyin üzeri yapanda eğitimini alıp bölümü geçsin. Ne matematik miş arkadaş ya. Tüküreyim matematiğe ya. Ha emin olun bunu matematiği yapamadığımdan demiyorum yapabilsem gene de düşüncem aynı olurdu. Yani emin olun konu gerçekten yapamamak değil.
Şuan saçma olan tek şey sınav sisteminin değismesi okulda sınavları yorum yaparak yapıyoruz yksde çoktan seçmeli ne saçma olay

Yazıyı okumadım bence direk okul gereksiz bir şey , insanı 12 yıl perişan et ondan sonra elin boş geri dön öğrendiğinle kapıyorsun kullanamıyorsun da

Şuan saçma olan tek şey sınav sisteminin değismesi okulda sınavları yorum yaparak yapıyoruz yksde çoktan seçmeli ne saçma olay
YKS'yi de açık uçlu yapacaklarmış keşke mezuna kalmasaydım

Yazıyı okumadım bence direk okul gereksiz bir şey , insanı 12 yıl perişan et ondan sonra elin boş geri dön öğrendiğinle kapıyorsun kullanamıyorsun da

YKS'yi de açık uçlu yapacaklarmış keşke mezuna kalmasaydım
Yaparsalar ne olaylar döner ne olaylar yapay zekaya falan yaptıracaklarmıs hayattimda bu kadar saçma bir olay görmedim

Yaparsalar ne olaylar döner ne olaylar yapay zekaya falan yaptıracaklarmıs hayattimda bu kadar saçma bir olay görmedim
Bence yaparlarsa kıyamet kopar okullarda zaten bıkmışlar sistemden öğrenciler isyan eder

matematik çok boş demenden sonrasini okumadik bile.

arkadas zaten derse nefret kusmus sınavina calismadigi icin 😃
Edebiyatım 98, Felsefe notum 95, Almanca notum 96, Din Kültürü 100, Fiziğim 100, Biyolojim,89
İngilizce 90, Coğrafya Notum 92, Kimya notum 84, Matematik 40.

Bu durumda ne yapmak gerekiyor? Boş konuşacağına mantıklı konuş biraz temel matematik adı altında gördüğün konulardan hangisi günlük hayatta bi halta yarayacak? Pazarda Karekök mü kullanacaksın? Markette Rasyonel,Gerçel sayıları mı kullanacaksın? Sen alışveriş yaparken Logaritma'yı mı kullanacaksın? Dil bölümü mesleklerinin leşmatik görme sebebi nedir? Cevap ver çokbilmiş cevabını çok merak ediyorum.

Sayısal yapamayan adama zorla sayısal görmesini sağlarsan ülkede adam akıllı işini düzgün yapan olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,353
Üyeler
184,434
Son üye
bar4nnk
Geri